NAHÇIVAN ÖZERK CUMHURİYETİ'NDE GIDA SANAYİ, NAHÇIVAN MUTFAĞIVE GASTRONOMİ


Creative Commons License

Tanrıverdi H., İmanova M., Bağırsoylu H.

Gastronomi Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, cilt.1, ss.39

  • Yayın Türü: Bildiri / Özet Bildiri
  • Cilt numarası: 1
  • Basıldığı Şehir: Ankara
  • Basıldığı Ülke: Türkiye
  • Sayfa Sayıları: ss.39
  • İstanbul Üniversitesi Adresli: Evet

Özet

Bu çalışmanın amacı Nahçıvan'daki gıda sanayisi, mutfağı ve gastronomik değerleri incelenerek turizmin gelişimindeki rolü incelenmektedir. Araştırmada gıda sektörünün faaliyet alanları incelenmiş, gıda ile turizm arasındaki ilişkiler belirlenerek milli mutfağın faydaları araştırılmıştır. Çalışmada, ayrıca, Nahçıvan’ın gastronomik açıdan turizmin gelişimini etkileyen faktörler tespit edilmiştir. Nahçıvan'da gastronomik turizmin gelişmesi gıda üretimine talebi artırmakla gıda endüstrisi ve turizm endüstrisi arasında ilişkileri kuvvetlendirmekte, yeni ürün ve markaların daha benzersiz bir şekilde ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Satış imkanlarını arttırmakla katma değer meydana getirmektedir. Bu sayede kaliteli restoranlar ağını gelişecek, bölgesel turizmde farklılık meydana getirmekle turist cazibesini artıracaktır. Azerbaycan’ın farklı ve zengin mutfakları arasında yer alan Nahçıvan mutfağının oluşturulacak çekici bir imajla, oluşturulacak destinasyonlara büyük katkılar sağlayacağı değerlendirilmektedir.