ÖRGÜTSEL EKOLOJİ PERSPEKTİFİNDE TÜRKİYE ve ÜÇ BÜYÜK İL GENELİNDE LOJİSTİK SEKTÖRÜ GENEL GÖRÜNÜMÜ ( 2010 - 2020 )


Dikmenli O.

YÖNETİM VE GİRİŞİMCİLİK, DR. ÖĞR. ÜYESİ HAKAN ÇORA,DOÇ.DR. ELNUR HASAN MİKAİL, Editör, İKSAD YAYINEVİ, Ankara, ss.41-80, 2020

  • Yayın Türü: Kitapta Bölüm / Araştırma Kitabı
  • Basım Tarihi: 2020
  • Yayınevi: İKSAD YAYINEVİ
  • Basıldığı Şehir: Ankara
  • Sayfa Sayıları: ss.41-80
  • Editörler: DR. ÖĞR. ÜYESİ HAKAN ÇORA,DOÇ.DR. ELNUR HASAN MİKAİL, Editör
  • İstanbul Üniversitesi Adresli: Evet

Özet

İşletmeler de, doğal yaşamdaki canlılar gibi, ya başka işletmeler tarafından satın alınılmakta ya başka işletmeler ile olan rekabetlerine dayanamayıp faaliyetlerine son vermekte ya da “değişime” uyum sağlayamadıkları için faaliyetlerini sonlandırmak durumunda kalmaktadırlar. Faaliyetlerine uzun süre devam edebilen işletmeler de, zaman içinde, farklı alanlarda farklı faaliyetlerde bulunmakta ya da mevcut faaliyetlerini daha farklı şekillerde yapmak durumunda kalmaktadırlar. 

Ulaştırma / lojistik alanında yaşanan gelişmeler ekonomi içerisinde önemli yer tutabilmektedirler. Lojistik faaliyetlerin ticari faaliyetler ile olan yakın etkileşimi sonucunda lojistik faaliyetler ekonominin genel seyri hakkında bilgi verebilmektedir. Ekonominin iyi olduğu zamanlarda talep olacağı ya / ya da mevcut talep artacağı için tüketiciler daha fazla ve daha yeni ürün ve hizmet tüketme isteğinde olacaklardır. 

Bu bağlamda TÜRKİYE CUMHURİYETİ'nde üretilen GSYİH'nın oluşumunda büyük etkileri olan İSTANBUL, ANKARA ve İZMİR İllerinde 2010 - 2020 yılları arasında ( yıllık bazda ve toplam olarak ) kentsel olarak yaşanan GSYİH değişimleri, açılan - kapanan şirket sayıları ve bu şirketler arasında lojistiktik alanında yaşanan gelişmeler Örgütsel Ekoloji perspektifinde incelenmiştir.