Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: İktisat Fakültesi, İşletme Bölümü, Muhasebe Ana Bilim Dalı
WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc), Ekonomi Ve İş, İşletme
Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler, İşletme, Muhasebe

Metrikler

Yayın

10

Atıf (Scholar)

60

H-İndeks (Scholar)

2

Tez Danışmanlığı

12
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Emre Erkal, İstanbul Üniversitesi’nde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlamış, İşletme ve Muhasebe alanlarında uzmanlaşmış bir akademisyendir. 1988-1992 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamlamıştır. Ardından, 1993-1997 yılları arasında aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Uluslararası İşletmecilik alanında yüksek lisans yapmıştır. 2005 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı’nda doktora eğitimini tamamlayarak akademik kariyerine devam etmiştir.


Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Emre Erkal, 1994 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak akademik kariyerine başlamıştır. 2008 yılından beri de aynı fakültede Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Bu süreçte, akademik çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmüş, hem araştırma hem de eğitim alanında önemli katkılar sağlamıştır. Muhasebe, finansal raporlama ve entelektüel sermaye konularındaki uzmanlığı ile çeşitli projelerde yer almış ve lisans ile lisansüstü düzeyde birçok öğrenciye rehberlik etmiştir.


Dr. Erkal, akademik kariyeri boyunca birçok hakemli dergide makaleler yayınlamıştır. 2022 yılında, “Büyük ve Orta Boy İşletmeler İçin Finansal Raporlama Standartlarının Önemi” başlıklı çalışması Socrates Journal of Interdisciplinary Social Studies dergisinde yayınlanmıştır. Aynı yıl, Covid-19 pandemisi sürecinde muhasebe eğitimi alan öğrencilerin başarısını değerlendirdiği “Covid-19 Pandemisi Döneminde Uygulanan Online Eğitimde Muhasebe Eğitiminde Öğrenci Başarısı Üzerine Bir Değerlendirme” başlıklı makalesi International Social Sciences Studies Journal dergisinde yer almıştır. 2008 yılında ise “Bilgi Çağı ve Entelektüel Varlıklar” başlıklı çalışması Maliye Araştırma Merkezi Konferansları dergisinde yayımlanmıştır.


Dr. Erkal, akademik çalışmalarının yanı sıra ulusal ve uluslararası konferanslarda bildiriler sunmuştur. 2010 yılında Çanakkale’de düzenlenen VII. Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Konferansı’nda “Accounting of Donations And Aids Deductible From The Institution Income In Capital Companies” başlıklı bildirisini sunmuştur. Bu bildiride, sermaye şirketlerinde kurumsal gelirden düşülebilecek bağış ve yardımların muhasebeleştirilmesi konusunu ele almıştır.


Dr. Erkal, birçok kitap ve kitap bölümü yazarıdır. 2023 yılında yayımlanan “Küreselleşen Dünyada Sosyal Bilimler” kitabının 25. bölümünde, 1980-2000 sürecinde finansal raporlamada uluslararası farklılıkların nedenlerini incelemiştir. Ayrıca 2022’de yayımlanan “Küresel Ekonomik Düzende Dünya ve Türkiye’den Araştırmalar - II” kitabında “Akreditif Ödeme Yönteminin Uygulama Şekilleri Üzerine Bir Çalışma” başlıklı bir bölüm yazmıştır. “Dönem İçi Muhasebe Uygulamaları” (2018) ve “Dönem Sonu Muhasebe Uygulamaları” (2015) kitaplarıyla muhasebe uygulamaları alanında önemli katkılar sağlamıştır. 2006 yılında ise “Entelektüel Sermaye: Ölçülmesi ve Raporlanması” başlıklı kitabıyla entelektüel sermayenin muhasebeleştirilmesine odaklanmıştır.


Dr. Erkal’ın akademik ilgi alanları arasında muhasebe ve finansal raporlama, entelektüel sermaye ve maddi olmayan duran varlıklar gibi konular yer almaktadır. Eğitim alanında da katkılar sunan Dr. Erkal, muhasebe eğitiminin geliştirilmesi ve öğrenci başarılarının artırılması üzerine çalışmalar yapmıştır.

İletişim

E-posta
zerkal@istanbul.edu.tr
Web Sayfası
http://aves.istanbul.edu.tr/zerkal/
İş Telefonu
+90 212 440 0000 Dahili: 11780