Eğitim ve Öğretim Araştırmaları, teorik eğitimden uygulamalı, anaokulundan doktora derecesine kadar, eğitimin tüm alanlarındaki kaynakları kapsar. Bu kategoride pedagoji ve metodolojinin yanı sıra eğitim tarihi, okuma, müfredat çalışmaları, eğitim politikası, eğitim sosyolojisi ve ekonomisi, sınıfta bilgisayar kullanımı gibi kaynaklar yer almaktadır.
Dil ve Dilbilim, teorik, edebi ve tarihsel dilbilimin yanı sıra stil ve filoloji ile ilgili kaynakları kapsar.
Edebi İncelemeler, kısa öyküler, şiir, sanat, fotoğraf ve eleştirel yazılar gibi yaratıcı materyalleri içerir. Bunların vurguları, edebiyatın ya da diğer sanat eserlerinin analizinden ziyade özgün çalışmalardır.
Edebiyat Kuramı ve Eleştirisi kültürel bağlamda yanı sıra felsefi ve / veya edebi metnin tarihsel yorumuyla edebi form değerin teorik yönleriyle ilgilenen kaynaklarını kapsar. Metaliteratür veya felsefi literatür makaleleri burada ele alınabilir.
Edebiyat, karşılaştırmalı edebiyatı, belirli bir türün edebiyatını, edebi tarihte edebiyat akımını ya da dönemi ve özel edebiyatları (çocuk ya da kadın edebiyatı gibi) kapsayan kaynakları içerir. Bu kategoriye ayrıca, iki veya daha fazla kültürün (örneğin, İngiliz ve Amerikan) edebiyatıyla ilgili kaynaklar dahildir.
Edebiyat, Romantizm, Roman dillerinde yazılmış Fransızca, İtalyanca, Portekizce, Romence, İspanyolca ve diğerleri gibi literatürle ilgili kaynakları içermektedir. Bu kategori, bir Roman dilinin ulusal dil olduğu Avrupa dışı kültürleri (Latin Amerika, Fransız Quebec gibi) içerir.
Kültürel çalışmalar, sosyo-politik, tarihsel ve coğrafi bağlamlarında modern kültürel fenomenlerin, uygulamaların ve ürünlerin disiplinler arası, teorik-eleştirel çalışmasına ilişkin kaynakları kapsamaktadır.