Arş.Gör.Dr.

Hande DOĞRUYOL BAYAR


Su Bilimleri Fakültesi

Balıkçılık ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Bölümü

Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı

Eğitim Bilgileri

2013 - 2017

2013 - 2017

Doktora

İstanbul Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Programı, Türkiye

2010 - 2013

2010 - 2013

Yüksek Lisans

İstanbul Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü/İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı, Türkiye

2004 - 2009

2004 - 2009

Lisans

Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Türkiye

Yaptığı Tezler

2017

2017

Doktora

Listeria monocytogenes’in Sous Vide Somonda İnhibisyonu

İstanbul Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı / İşleme Teknolojisi Programı

2013

2013

Yüksek Lisans

Sous vide ve ışınlama teknolojilerinin birlikte kullanımının balığın raf ömrüne etkisi

İstanbul Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Programı

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

Norveççe

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Tarımsal Bilimler, Su Ürünleri, Su Ürünleri İşleme Teknolojileri

Akademik Unvanlar / Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi Dr.

İstanbul Üniversitesi, Su Bilimleri Fakültesi, Balıkçılık ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Bölümü

2010 - 2017

2010 - 2017

Araştırma Görevlisi

İstanbul Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2020

2020

Comparison of three different fish species from the Marmara Sea to fulfill daily EPA and DHA needs

Ozden Ö. , Dogruyol H.

Iranian Journal of Fisheries Sciences, cilt.19, ss.125-135, 2020 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2018

2018

Determination of shelf life of gilthead seabream (Sparus aurata) with time temperature indicators

Sengor G. F. , BALABAN M. O. , Ceylan Z., Dogruyol H.

JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, cilt.42, 2018 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2017

2017

EFFECT OF IRRADIATION ON SHELFLIFE AND MICROBIAL QUALITY OF COLD-STORED SOUS-VIDE MACKEREL FILLETS

Dogruyol H. , Mol S.

JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, cilt.41, 2017 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2015

2015

Effect of Monosodium Glutamate on the sensory properties of fish soup

Ulusoy S. , Dogruyol H. , Tosun S. Y. , Alakavuk D. U.

ANNALS OF NUTRITION AND METABOLISM, cilt.67, ss.133, 2015 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2015

2015

Use Of Natural Preservatives In Seafood: Plant Extracts, Edible Film And Coating

Erkan N. , Doğruyol H. , Günlü A., Genç İ.

JOURNAL OF FOOD AND HEALTH SCIENCE, cilt.1, ss.33-49, 2015 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2014

2014

Su ürünlerinde gıda güvenliği açısından karşılaşılan riskler

ÖZDEN Ö. , DOĞRUYOL H.

Gıda Güvenliği Dergisi, cilt.2, ss.58-60, 2014 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2012

2012

İklim değişikliğinin su ürünlerine ve tüketimine etkisi

Mol Tokay S. , Doğruyol H.

Journal of FisheriesSciences.com, no.4, ss.341-356, 2012 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2017

2017

Mısır Unu ve Keçiboynuzu Unu ile Yapılan Balık Köftelerinin Duyusal Özellikleri

Ulusoy Ş. , Üçok Alakavuk D. , Tosun Ş. Y. , Doğruyol H.

19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 12 - 15 Eylül 2017, ss.19

2016

2016

Proximate Composition and Shelf Life of Sous Vide Mackerel

DOĞRUYOL H. , MOL TOKAY S.

17 th International Congress of Dietetics, Granada, İspanya, 7 - 10 September 2016, cilt.20, no.1, ss.410

2015

2015

Effect of Monosodium Glutamate on the sensory properties of fish soup

Ulusoy Ş. , Doğruyol H. , Tosun Ş. Y. , Üçok Alakavuk D.

12th European Nutrition Conference (FENS), Berlin, Almanya, 20 - 23 Ekim 2015, ss.133

2015

2015

Monosodyum Glutamatın Hamsi Köftesinin Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi

Doğruyol H. , Ulusoy Ş. , Üçok Alakavuk D. , Tosun Ş. Y.

18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2015, ss.292

2015

2015

Karadeniz Bölgesine Has Geleneksel Hamsi Yemeklerinin Tüketime Hazır Ürün Olarak Değerlendirilmesi

Doğruyol H. , Özden Ö.

18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2015, ss.291

2014

2014

Effect of Irradiation on the Microbial Quality of Sous-Vide Mackerel at 2±1C

Mol S. , Doğruyol H.

2nd International Congress on Food Technology, Aydın, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2014, ss.169

2013

2013

Mürekkep Balığının (Sepia Officinalis,L.) Besin Bileşimi Ve Randımanının Belirlenmesi

Şengör G. F. , Ceylan Z. , Doğruyol H. , Gönülal O.

17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 3 - 06 Eylül 2013, ss.220

2013

2013

Mürekkep Balığı'nın (Sepia officinalis,L.) Duyusal, Kimyasal ve Mikrobiyal Kalitesinin Belirlenmesi

Şengör G. F. , Ceylan Z. , Doğruyol H.

FABA 2013 Balıkçılık ve Sucul Bilimler Sempozyumu, Erzurum, Türkiye, 30 Mayıs - 01 Haziran 2013, ss.370-371

2012

2012

Akvakültür Balıklarında Duyusal ve Mikrobiyal Kalite Değerlendirmesi

Şengör G. F. , Doğruyol H. , Ceylan Z.

3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012, ss.96

2011

2011

İklim değişiminin su ürünleri tüketimine etkisi

Mol S. , Doğruyol H.

XVI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2011, ss.224-225

2011

2011

The Role and Importance of Food Touch Antimicrobial Paper and Time Temperature Indicators (TTI) on the Cold Storage of Seafood

Şengör G. F. , Doğruyol H. , Ceylan Z.

4th International Congress on Food and Nutrition and 3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.224

Desteklenen Projeler

2016 - 2018

2016 - 2018

Listeria monocytogenes'in sous vide somonda inhibisyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

MOL TOKAY S. (Yürütücü) , DOĞRUYOL H.

Patent

2019

2019

GLÜTENSİZ UN İÇEREN BİR HAZIR YEMEK HARCI VE BUNUN HAZIRLANMA YÖNTEMİ

Patent

Tescil İçin Başvuru Yapıldı, İlk Tescil

Bilimsel Hakemlikler

Nisan 2020

Nisan 2020

JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION

SSCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2020

Nisan 2020

AQUATIC SCIENCES AND ENGINEERING

Hakemli Bilimsel Dergi

Aralık 2019

Aralık 2019

JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION

SSCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2019

Kasım 2019

Aquatic Sciences and Engineering

ESCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2019

Kasım 2019

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES

SSCI Kapsamındaki Dergi



Davetli Kongre ve Sempozyum Faaliyetleri

2019

2019

20. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu

Katılımcı

Mersin-Türkiye

2016

2016

17th International Congress of Dietetics

Katılımcı

Granada-İspanya

2015

2015

12th European Nutrition Conferance FENS 2015

Katılımcı

Berlin-Almanya

2015

2015

18. Su Ürünleri Sempozyumu

Katılımcı

İzmir-Türkiye

2014

2014

2nd International Congress on Food Technology

Katılımcı

Aydın-Türkiye

2014

2014

Aquaculture Europe 2014 International Conference & Exposition

Katılımcı

Bilbao-İspanya

2013

2013

17. Su Ürünleri Sempozyumu

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

2011

2011

16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu

Katılımcı

Antalya-Türkiye

2011

2011

4 th International Congress on Food and Nutrition, 3 rd. Safe Consortium International Congress on Food Safety

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 16

h-indeksi (WOS): 2