Eğitim Bilgileri
2004 - 2010
2004 - 2010Doktora
İstanbul Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi/Fen Bilimleri Enstitüsü, Avlama Ve İşleme Teknolojisi/İşleme Teknolojisi, Türkiye
2001 - 2004
2001 - 2004Yüksek Lisans
İstanbul Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi/Fen Bilimleri Enstitüsü, Avlama Ve İşleme Teknolojisi/İşleme Teknolojisi, Türkiye
1996 - 2000
1996 - 2000Lisans
İstanbul Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2010
2010Doktora
Dumanlanmış Balıklara İnokule Edilmiş Listeria monocytogenes'in Farklı Uygulamalarla İnhibisyonunun İncelenmesi
İstanbul Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi/İşleme Teknolojisi
2004
2004Yüksek Lisans
İstanbul'da Sabit Pazar Koşullarında Satışa Sunulan Su Ürünlerinin Kalite Düzeylerinin Belirlenmesi
İstanbul Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi/İşleme Teknolojisi
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2019
2019Eğiticinin Eğitimi
Kişisel Gelişim
İstanbul Üniversitesi
2015
2015Eğitimde Etkileşim ve Katılımın Güçlendirilmesi
Eğitim Yönetimi ve Planlama
İstanbul Üniversitesi
2011
2011TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Eğitimi
Eğitim Yönetimi ve Planlama
TSE Personel Sistem ve Belgelendirme Merkezi
Araştırma Alanları
Tarımsal Bilimler, Su Ürünleri, Su Ürünleri İşleme Teknolojileri
Akademik Unvanlar / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDr.Öğr.Üyesi
İstanbul Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi
2011 - 2018
2011 - 2018Yrd.Doç.Dr.
İstanbul Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi
2002 - 2011
2002 - 2011Araştırma Görevlisi
İstanbul Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi
Yönetimsel Görevler
2014 - 2015
2014 - 2015Yönetim Kurulu Üyesi
İstanbul Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi Yönetim Kurulu , Avlama Ve İşleme Teknolojisi
Verdiği Dersler
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2018
2018Effects of essential oils on the survival of Salmonella Enteritidis and Listeria monocytogenes on fresh Atlantic salmons (Salmo salar) during storage at 2 +/- 1 degrees C
Tosun S. Y. , Alakavuk D. U. , Ulusoy S., Erkan N.
JOURNAL OF FOOD SAFETY, cilt.38, 2018 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2015
2015Effect of Monosodium Glutamate on the sensory properties of fish soup
Ulusoy S. , Dogruyol H., Tosun S. Y. , Alakavuk D. U.
ANNALS OF NUTRITION AND METABOLISM, cilt.67, ss.133, 2015 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2014
2014SURVEY OF INHIBITION OF LISTERIA MONOCYTOGENES IN HOT-SMOKED RAINBOW TROUT FILLETS FOR FOOD SAFETY
Tosun S. Y. , Ozden O.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, cilt.38, ss.338-346, 2014 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2013
2013Effect of Cooking Methods on Proximate Composition, Fatty Acid Composition, and Cholesterol Content of Atlantic Salmon (Salmo salar)
Sengor G. F. , Alakavuk D. U. , Tosun S. Y.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY, cilt.22, ss.160-167, 2013 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2011
2011Effect of combined application of plant extract and vacuum packaged treatment on the quality of hot smoked rainbow trout
Erkan N. , Ulusoy S. , Tosun S. Y.
JOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMITTELSICHERHEIT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY, cilt.6, ss.419-426, 2011 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2011
2011Antimikrobieller Effekt von Zutaten auf vakuumpackten heib geraucherten Fisch
Erkan N., Tosun Ş. Y. , Üçok Alakavuk D. , Ulusoy Ş.
Fleischwirtschaft, ss.92-98, 2011 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)
2011
2011The use of thyme and laurel essential oil treatments to extend the shelf life of bluefish (Pomatomus saltatrix) during storage in ice
Erkan N. , Tosun Ş. Y. , Ulusoy S. , Uretener G.
JOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMITTELSICHERHEIT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY, cilt.6, ss.39-48, 2011 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2011
2011Effects of Pediococcus spp. on the Quality of Vacuum-Packed Horse Mackerel during Cold Storage
Cosansu S., Mol S., Alakavuk D. U. , Tosun S. Y.
TARIM BILIMLERI DERGISI-JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES, cilt.17, ss.59-66, 2011 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2010
2010The Chemical and Sensory Quality of Smoked Sturgeon (Huso huso): A Case Study
Sengor G. F. , Alakavuk D. U. , Tosun S. Y. , Ulusoy S.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY, cilt.19, ss.310-317, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2009
2009Keeping quality of different packaged salted Atlantic bonito “lakerda”,
Erkan N., Tosun Ş. Y. , Üçok Alakavuk D. , Ulusoy Ş.
Journal Of Food Biochemistry, ss.728-744, 2009 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2009
2009Effects of modified atmosphere and vacuum packaging on inhibition of Listeria monocytogenes and quality in hot-smoked rainbow trout fillets
Erkan N. , Tosun S. Y. , Oezden Ö. , Ulusoy S.
ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE, cilt.60, ss.23-29, 2009 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2008
2008Seasonal variations in yield, fatty acids, amino acids and proximate compositions of sea urchin (Paracentrotus lividus) roe
Mol S. , Baygar T., Varlik C., Tosun S. Y.
JOURNAL OF FOOD AND DRUG ANALYSIS, cilt.16, ss.68-74, 2008 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2008
2008Effects of Different Processing Technologies on the Chemical Composition of Seafoods
MOL TOKAY S., ÜÇOK ALAKAVUK D. , TOSUN Ş. Y.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH, cilt.14, ss.467-470, 2008 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)
2007
2007Effect of psychrophilic bacteria to estimate fish quality
Mol S. , Erkan N. , Uecok D., Tosun S. Y.
JOURNAL OF MUSCLE FOODS, cilt.18, ss.120-128, 2007 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2006
2006Effect of washing with tap water on the quality of sea bass
Erkan Özden N., Üçok Alakavuk D. , Tosun Ş. Y. , Özden Ö.
Fleischwirtschaft, cilt.86, ss.111-116, 2006 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2006
2006Spoilage and shelf life of sardines (Sardina pilchardus) packed in modified atmosphere
Erkan N. , Ozden O. , Alakavuk D., Yildirim Ş. Y. , İNUĞUR M.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.222, ss.667-673, 2006 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2006
2006Wirkung des Ausnehmens auf Qualität und Haltbarkeits von Doraden
Erkan N. , Üçok Alakavuk D. , Tosun Ş. Y. , Özden Ö.
Fleischwirtschaft, cilt.86, ss.105-110, 2006 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2020
2020Denizden Gelen Lezzet: Kalamar
Tosun Ş. Y. , Türk B., Varlık C.
Aydın Gastronomy, cilt.4, ss.23-34, 2020 (Hakemli Üniversite Dergisi)
2018
2018Quality Changes of Thermal Pasteurized Mussels (Mytilus galloprovincialis) During Refrigerated Storage at 4 +/- 1 degrees C
Tosun S. Y. , Alakavuk D. U. , Ulusoy S.
AQUATIC SCIENCES AND ENGINEERING, cilt.33, ss.117-123, 2018 (ESCI İndekslerine Giren Dergi)
2017
2017MONOSODYUM GLUTAMATIN BALIK ÇORBASI VE BALIK KÖFTESİNİN DUYUSAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
ULUSOY Ş. , DOĞRUYOL H., ÜÇOK ALAKAVUK D. , TOSUN Ş. Y.
Gıda, cilt.42, ss.339-347, 2017 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2016
2016Isolation of Salmonella spp and other members of Enterobacteriaceae from horse mackerel (Trachurus trachurus), sold in public markets of Istanbul, Turkey
TOSUN Ş. Y. , ÜÇOK ALAKAVUK D. , MOL TOKAY S.
JOURNAL OF FOOD AND HEALTH SCİENCE, cilt.2, ss.82-89, 2016 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2015
2015LARVA BESLENMESİNDE KULLANILAN MİKROKURTLARIN (Panagrellus redivivus) BESİN KOMPOZİSYONLARININ ARAŞTIRILMASI
TOSUN D. D. , ÇİFTÇİ TÜRETKEN P. S. , TOSUN Ş. Y.
Turkish Journal of Aquatic Sciences, cilt.30, ss.1-10, 2015 (Hakemli Üniversite Dergisi)
2011
2011The quality of fish from retail markets in Istanbul, Turkey
MOL S. , TOSUN Ş. Y.
Journal of FisheriesSciences.com, cilt.5, ss.16-25, 2011 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2009
2009Seasonal variations of the yield and proximate composition of freshwater crayfish, Astacus leptodactylus (Eschscholtz, 1823).
Erkan N. , Mol S. , Tosun Ş. Y. , Üçok Alakavuk D.
Advances in Food Sciences, cilt.31, ss.41-44, 2009 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2008
2008Determination of the Shelf-Life of Trout (Oncorhynchus mykiss) Raw Meatball That Packed under Modified Atmosphere
Baygar T., Erkan Özden N. , Mol Tokay S. , Özden Ö. , Üçok Alakavuk D. , Tosun Ş. Y.
Pakistan Journal of Nutrition, cilt.7, ss.412-417, 2008 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2008
2008Determination of the Shelf-Life of Trout (Oncorhynchus mykiss) Raw Meatball That Packed under Modified Atmosphere
Baygar T., Erkan N. , Özden Ö. , Üçok Alakavuk D. , Tosun Ş. Y.
Pakistan Journal of Journal Of Health Population And Nutrition, cilt.7, ss.412-417, 2008 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2008
2008Gıda Sanayinde Kullanılan Kalite Güvence Sistemleri
Erkan N. , Üçok Alakavuk D. , Tosun Ş. Y.
Journal of FisheriesSciences.com, cilt.2, ss.88-99, 2008 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2007
2007Avrupa Topluluğuna Uyum Çerçevesinde Su Ürünleri Satış Koşullarının İyileştirilmesi
ÖZDEN Ö. , TOSUN Ş. Y.
ABMYO Dergisi, cilt.1, ss.13-23, 2007 (Hakemli Üniversite Dergisi)
2007
2007İstanbul’da satılan karideslerin sodyum metabisülfit düzeyinin tespiti
ERKAN ÖZDEN N., ÖZDEN Ö. , ÜÇOK ALAKAVUK D. , TOSUN Ş. Y. , BAYGAR T., VARLIK C.
Journal of FisheriesSciences.com, cilt.2, ss.26-33, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2007
2007İstanbul' da Satılan Karideslerin Sodyum Metabisülfit Düzeyinin Tespiti
ERKAN N. , ÖZDEN Ö. , ÜÇOK ALAKAVUK D. , TOSUN Ş. Y. , Varlık C., Baygar T.
Journal of FisheriesSciences.com, cilt.1, ss.26-33, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2007
2007Su Ürünlerinde Risk Faktörü; Listeria monocytogenes Tehlikesi.
TOSUN Ş. Y. , ÜÇOK ALAKAVUK D.
Dünya Gıda Dergisi, cilt.4, ss.78-82, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2006
2006Su Ürünlerinde Buz Kullanımı
TOSUN Ş. Y. , ÖZDEN Ö.
Aqua Life of Turkey, cilt.7, ss.56-65, 2006 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2019
2019Levrek Balığının Mikrobiyal Kalitesi Üzerine Balzamik Sirke, Limon ve Domates Suyunun Etkisi
Tosun Ş. Y. , Üçok Alakavuk D. , Ulusoy Ş. , Doğruyol H.
20. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 24 Eylül - 26 Ekim 2019, ss.47
2018
2018Efficacy of various chemical decontaminants on E. coli O157:H7 inoculated to black sea trout
ÜÇOK ALAKAVUK D. , TOSUN Ş. Y. , ULUSOY Ş.
Hydromedit 2018, Volos, Yunanistan, 8 - 11 Kasım 2018, ss.22
2017
2017Dondurulmuş Karideslerde Farklı Çözündürme Koşullarının Mikrobiyolojik Gelişim Üzerine Etkisi
Tosun Ş. Y. , Üçok Alakavuk D. , Ulusoy Ş. , Doğruyol H. , Akbaba S.
19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 12 - 15 Eylül 2017, ss.25
2017
2017Mısır Unu ve Keçiboynuzu Unu ile Yapılan Balık Köftelerinin Duyusal Özellikleri
Ulusoy Ş. , Üçok Alakavuk D. , Tosun Ş. Y. , Doğruyol H.
19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 12 - 15 Eylül 2017, ss.19
2015
2015Su Ürünleri Ticari Sınıflandırma Cetveli ve Standartları.
KARAKULAK F. S. , Özgen M., Baki M. F. , Uçar M., Ün M., TOSUN Ş. Y. , et al.
II. Marmara Denizi Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 22 - 23 Aralık 2015, ss.177-186
2015
2015Effect of Monosodium Glutamate on the sensory properties of fish soup
Ulusoy Ş. , Doğruyol H. , Tosun Ş. Y. , Üçok Alakavuk D.
12th European Nutrition Conference (FENS), Berlin, Almanya, 20 - 23 Ekim 2015, ss.133
2015
2015Monosodyum Glutamatın Hamsi Köftesinin Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi
Doğruyol H. , Ulusoy Ş. , Üçok Alakavuk D. , Tosun Ş. Y.
18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2015, ss.292
2014
2014Meat Quality Comparison of Pangasius (Pangasius hypophthalmus Sauvage,1878) Cultured Intensively and Semi-Intensively
TOSUN D. D. , ÇAĞILTAY F. , TOSUN Ş. Y. , ÖZDEN Ö. , SELÇUK A.
European Aquaculture Society, San Sebastian, İspanya, 14 - 17 Ekim 2014, ss.1342
2014
2014Inhibitory Effect of Some Plant Oils on Salmonella entiritidis Inoculated to Raw Salmon
TOSUN Ş. Y. , ÜÇOK ALAKAVUK D. , ULUSOY Ş. , ERKAN ÖZDEN N.
Aquaculture Europe, San Sebastian, İspanya, 14 - 17 Ekim 2014, ss.1343
2014
2014The Effect of Heat Treatment on the Microbiological Profile of Mussels Mytilus Galloprovicialis
Üçok Alakavuk D. , Tosun Ş. Y. , Ulusoy Ş. , Doğruyol H.
EAS 2014, Bilbao, İspanya, 14 - 17 Ekim 2014, ss.1360
2013
2013Lüfer balığında meydana gelen Aeromonas hydrophyila kontaminasyonunun asetik asit ile indirgenmesi
ÜÇOK ALAKAVUK D. , TOSUN Ş. Y. , ULUSOY Ş. , Stratev D.
17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 3 - 06 Eylül 2013, ss.7
2013
2013Akvaryum Balıklarının Larva Beslenmesinde Kullanılan Mikrokurtların Protein Açısından Zenginleştirilmesi Üzerine Bir Çalışma
TOSUN D. D. , ÇİFTÇİ P. S. , TOSUN Ş. Y.
17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2013, ss.344
2012
2012The microbiological quality of atlantic mackerel pre-processed with different methods scomber scomberus during hot-air drying
TOSUN Ş. Y.
EAS, Global Aquaculture Securing Our Future, Çek Cumhuriyeti, 1 - 04 Eylül 2012, ss.93
0
0Heavy metal levels in fish species from the golden horn,Turkey
ÖZDEN Ö. , Kaygusuz A., TOSUN Ş. Y. , YÜCEOKUR A. A.
7. International Conference of Agricultural Engineering CIGR-AgEng2012, İspanya, ss.39
2012
2012Determination of enterobacteriacea on horse mackerel (trachurus trachurus)sold in istanbul district bazaar.
TOSUN Ş. Y. , ÜÇOK ALAKAVUK D. , MOL S.
7. International Conference of Agricultural Engineering CIGR-AgEng2012, İspanya, 1 - 04 Temmuz 2012, ss.39
0
0Geleneksel pastörizasyon İşlemi Uygulanmış Midye Salatasının Formülasyonu Besin Bileşimi ve Raf Ömrünün Belirlenmesi
TOSUN Ş. Y. , ÜÇOK ALAKAVUK D. , ULUSOY Ş.
XVI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, ss.190
2011
2011Effects of sodium lactate, modified atmosphere and vacuum packing on inhibition of Listeria monocytogenes growth in hot-smoked rainbow trout fillets
TOSUN Ş. Y. , ÖZDEN Ö.
Asian Fisheries Society, Çin, 1 - 04 Nisan 2011, ss.356
2011
2011Recent trends and statistics about aquaculture production and processing technology in Turkey
TOSUN D. D. , TOSUN Ş. Y.
Asian Fisheries Society, Çin, 1 - 04 Nisan 2011, ss.364
2010
2010Sıcak Dumanlanmış Alabalık Filetolarında Listeria monocytogenes Escherichia coli, Salmonella inhibisyonunda sodyum laktat ve askorbik asidin etkisi
Erkan N. , Tosun Ş. Y. , Üçok Alakavuk D.
2. Ulusal Alabalık Sempozyumu, Karaman, Türkiye, 6 - 08 Temmuz 2010, ss.17
2010
2010Dumanlanmış balıklara İnokule Edilmiş Listeria monocytogenes'in Farklı Uygulamalarla İnhibisyonunun İncelenmesi
TOSUN Ş. Y. , ÖZDEN Ö.
2. Ulusal Alabalık Sempozyumu, Karaman, Türkiye, 6 - 08 Temmuz 2010, ss.17
2010
2010Effect of combined application of essential oil and vacuum packaged treatment on the quality and shelflife of hot smoked rainbow trout
Erkan N. , Ulusoy Ş. , Tosun Ş. Y.
5 th Central European Congress on Food,, Bratislava, Slovakya, 19 - 22 Mayıs 2010, ss.106
2009
2009Mersin Balığının Tütsülenmesi, Besin Bileşimi, Duyusal ve Kimyasal Kalite Parametreleri: Vaka Analizi
ŞENGÖR G. F. , ÜÇOK ALAKAVUK D. , TOSUN Ş. Y. , ULUSOY Ş.
15. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Rize, Türkiye, 1 - 04 Temmuz 2009, ss.500
2009
2009Soğukta Depolanan Pişirilmiş Balıkların Raf Ömrü Üzerine Isıtma İşleminin Etkisi
Üçok Alakavuk D. , Tosun Ş. Y. , Ulusoy Ş. , Erkan N.
XV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Rize, Türkiye, 1 - 04 Nisan 2009, ss.186
2009
2009Risk associated to molluscs consumption in Turkey and in the world?
TOSUN Ş. Y. , ÖZDEN Ö.
7 th international conference on molluscan shellfish safety, Fransa, 1 - 04 Haziran 2009, ss.212
2008
2008Effects of sage and grape seed oils on microbial growth and quality in hot-smoked seabream fillets
Erkan N. , Tosun Ş. Y. , Üçok Alakavuk D. , Ulusoy Ş.
3. Middle East and North Africa (MENA) Region Animal Wealth Research Conference, Cairo, Mısır, 16 - 18 Ekim 2008, ss.10
2008
2008Effects of Modified Atmosphere and Vacuum Packaged on Inhibition of Listeria Monocytogenesand Quality in Hot Smoked Rainbow Trout Fillets
ERKAN N. , TOSUN Ş. Y. , ÖZDEN Ö. , ULUSOY Ş.
I. International Congress of Seafood Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 21 Mayıs 2008, ss.288-289
2008
2008Effects of modified atmosphere and vacuum packaged on inhibition of Listeria monocytogenesand quality in hot smoked rainbow trout fillets
Erkan N., Tosun Ş. Y. , Özden Ö. , Ulusoy Ş.
I. International Congress of Seafood Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 21 Mayıs 2008, ss.288-289
2007
2007Keeping Quality of Different Packaged Salted Atlantic Bonito "Lakerda"
ERKAN N. , TOSUN Ş. Y. , ÜÇOK ALAKAVUK D. , ULUSOY Ş.
Deutsche Veterinärmedizinische Gesellschaft e.V. Arbeitsgebiet Lebensmittelhygiene, 48. Arbeitstagung des Arbeitsgebiet Lebensmittelhygiene, Garmisch-Partenkirschen, Almanya, 25 - 28 Eylül 2007, ss.195
2007
2007Su Ürünleri Atıklarının Alternatif Ürün Olarak Kullanımı
TOSUN Ş. Y.
XIV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2007, ss.461
2007
2007Farklı Pişirme Yöntemlerinin Somon Balığı (Salmo salar,L.,1758) Filetolarının Besin Bileşimi ve Kolesterol İçeriğine Etkisi
ŞENGÖR G. F. , ÜÇOK ALAKAVUK D. , TOSUN Ş. Y.
XIV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2007, ss.182
Kitap & Kitap Bölümleri
2007
2007Su Ürünleri İşleme Teknolojisinin Temelleri
VARLIK C., MOL TOKAY S. , BAYGAR T., TOSUN Ş. Y.
İstanbul Üniversitesi, İstanbul, 2007
Desteklenen Projeler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorTürkiye ve Diğer Ülkelerin Marketlerinde Satışa Sunulan Ton Balığı Konservelerinde Gıda Güvenliği ve İnsan Sağlığı Açısından Bazı Toksik Metallerin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ULUSOY Ş. (Yürütücü) , ÜÇOK ALAKAVUK D. , TOSUN Ş. Y. , DOĞRUYOL BAYAR H.
2020 - 2022
2020 - 2022Atmosferik Basınç Soğuk Plazmanın Levreğin (Dicentrarchus Labrax, Linnaeus, 1758) Kalitesine Etkisi
TÜBİTAK Projesi
Mol Tokay S. (Yürütücü) , Kartal S. , Akan T., Coşansu Akdemir S., Üçok Alakavuk D. , Tosun Ş. Y. , et al.
2013 - 2017
2013 - 2017Bitki Yağlarının Taze Somon Balığındaki Listeria monocytogenes ve Salmonella enteritidis Gelişimi Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOSUN Ş. Y. (Yürütücü) , ÜÇOK ALAKAVUK D. , ULUSOY Ş.
2013 - 2017
2013 - 2017Lüfer Balığında meydana gelen Aeromonas Hydrophyila kontaminasyonunun tuz ve asetik asit ile indirgenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÜÇOK ALAKAVUK D. (Yürütücü) , TOSUN Ş. Y. , ULUSOY Ş.
2013 - 2016
2013 - 2016nisinle kombine olarak kullanılan muhafaza tekniklerinin balığın dayanım süresine etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
MOL TOKAY S. (Yürütücü) , TOSUN Ş. Y. , CEYLAN Z. , DOĞRUYOL H. , ÜÇOK ALAKAVUK D. , ULUSOY Ş.
2014 - 2014
2014 - 2014INHIBITORY EFFECT OF SOME PLANT OILS ON Salmonella entiritidis INOCULATED TO RAW SALMON
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOSUN Ş. Y. (Yürütücü)
2012 - 2012
2012 - 2012DETERMINATION OF ENTEROBACTERIACEAE ON HORSE MACKEREL (TRACHURUS TRACHURUS) SOLD IN ISTANBUL DISTRICT BAZAARS
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOSUN Ş. Y. (Yürütücü)
2011 - 2011
2011 - 2011Effects of sodium lactate, modified atmosphere and vacuum packaging on inhibition of Listeria monocytogenes growth in hot-smoked rainbow trout fillets
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOSUN Ş. Y. (Yürütücü)
Patent
2019
2019GLÜTENSİZ UN İÇEREN BİR HAZIR YEMEK HARCI VE BUNUN HAZIRLANMA YÖNTEMİ
Patent
Tescil İçin Başvuru Yapıldı, İlk Tescil
Bilimsel Hakemlikler
Temmuz 2018
Temmuz 2018Gıda
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ağustos 2017
Ağustos 2017Ege Su Ürünleri Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Şubat 2016
Şubat 2016Journal of Food and Health Science
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mayıs 2015
Mayıs 2015Journal of Food and Health Science
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mayıs 2015
Mayıs 2015Journal of Food and Health Science
Hakemli Bilimsel Dergi
Kasım 2012
Kasım 2012Journal of FisheriesSciences.com
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Temmuz 2012
Temmuz 2012S.D.Ü. Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Temmuz 2012
Temmuz 2012Journal of FisheriesSciences.com
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Haziran 2012
Haziran 2012Journal of FisheriesSciences.com
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Nisan 2012
Nisan 2012Journal of FisheriesSciences.com
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Şubat 2011
Şubat 2011Journal of FisheriesSciences.com
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Bilimsel Danışmalıklar
2015 - 2016
2015 - 2016Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık
TUBİTAK
İstanbul Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi, Türkiye
2014 - 2014
2014 - 2014Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık
TUBİTAK
İstanbul Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi, Türkiye
Ödüller
Aralık 2013
Aralık 2013İ.Ü. Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Başkanlığı
İstanbul Üniversitesi
Aralık 2012
Aralık 2012İ Ü. Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Başkanlığı
İstanbul Üniversitesi
Aralık 2010
Aralık 2010Bilimsel yayınlara teşvik programı
TÜBİTAK
Aralık 2010
Aralık 2010İ Ü. Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Başkanlığı
İstanbul Üniversitesi
Aralık 2009
Aralık 2009İ Ü. Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Başkanlığı
İstanbul Üniversitesi
Ocak 2007
Ocak 2007Bilim Günleri
İstanbul Üniversitesi
Davetli Kongre ve Sempozyum Faaliyetleri
2018
2018Hydromedit 2018
Katılımcı
Volos-Yunanistan
2017
201719. Ulusal Su ürünleri Sempozyumu
Katılımcı
Sinop-Türkiye
2015
2015II. Marmara Denizi Sempozyumu
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
2015
201512th Eurpean Nutrition Conference (FENS)
Katılımcı
Berlin-Almanya
2015
201518.Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
Katılımcı
İzmir-Türkiye
2014
2014EAS2014
Katılımcı
Donostia-İspanya
2013
201317. Ulusal Su ürünleri Sempozyumu
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
2012
2012EAS, Global Aquaculture Securing Our Future,
Katılımcı
Prag-Çek Cumhuriyeti
2012
2012International Conference of Agricultural Engineering CIGR-AgEng2012
Katılımcı
Valencia-İspanya
2011
2011XVI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
Katılımcı
Antalya-Türkiye
2011
2011The 9th Asian Fisheries and Aquaculture Forum
Katılımcı
Shanghai-Çin
2010
2010II. Ulusal Alabalık Sempozyumu
Katılımcı
Karaman-Türkiye
2010
20105 th Central European Congress on Food
Katılımcı
Slovak Republic. -Slovakya
2009
2009XV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
Katılımcı
Rize-Türkiye
2009
20097 th international conference on molluscan shellfish safety
Katılımcı
Nantes-Fransa
2008
2008Middle East and North Africa (MENA) Region Animal Wealth Research Conference
Katılımcı
Kahire-Mısır
2008
2008I. International Congress of Seafood Technology
Katılımcı
İzmir-Türkiye
2007
2007XIV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
Katılımcı
Muğla-Türkiye
2007
2007Deutsche Veterinärmedizinische Gesellschaft e.V. Arbeitsgebiet Lebensmittelhygiene, 48. Arbeitstagung des Arbeitsgebiet Lebensmittelhygiene
Katılımcı
Garmisch-Partenkirschen-Almanya
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 172
h-indeksi (WOS): 6
Jüri Üyelikleri
Temmuz-2017
Temmuz 2017Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Tez savunma Jürisi - Fen Bilimleri Enstitüsü
Aralık-2014
Aralık 2014Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Yüksek lisans Tez Savunma Jüri Üyeliğ - Fen Bilimleri Enstitüsü
Aralık-2013
Aralık 2013Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Yüksek lisanas tez savunma sınavı jüri üyeliği - Fen Bilimleri Enstitüsü
Haziran-2013
Haziran 2013Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Yüksek lisanas tez savunma sınavı yedek jüri üyeliği - Fen Bilimleri Enstitüsü
Mayıs-2012
Mayıs 2012Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Tez savunma jürisi - Fen Bilimleri Enstitüsü
Mayıs-2012
Mayıs 2012