SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Atmospheric Cold Plasma to Maintain Sea Bass Quality: An Opportunity for International Fish Trade
Processes
, cilt.12, ss.1-14, 2024 (SCI-Expanded)
Innovative Pathogen Reduction in Exported Sea Bass Through Atmospheric Cold Plasma Technology
FOODS
, cilt.13, ss.2-16, 2024 (SCI-Expanded)
An opportunity for post-harvest seafood safety: atmospheric pressure air or helium cold plasma to control <i>Salmonella</i> Enteritidis in sea bass
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.59, sa.6, ss.3773-3780, 2024 (SCI-Expanded)
Antimikrobieller Effekt von Zutaten auf vakuumpackten heib geraucherten Fisch
Fleischwirtschaft
, cilt.91, sa.7, ss.92-98, 2011 (SCI-Expanded)
Effects of Pediococcus spp. on the Quality of Vacuum-Packed Horse Mackerel during Cold Storage
TARIM BILIMLERI DERGISI-JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES
, cilt.17, sa.1, ss.59-66, 2011 (SCI-Expanded)
Keeping quality of different packaged salted Atlantic bonito “lakerda”,
Journal Of Food Biochemistry
, sa.33, ss.728-744, 2009 (SCI-Expanded)
Effects of Different Processing Technologies on the Chemical Composition of Seafoods
Food Science And Technology Research
, cilt.14, sa.5, ss.467-470, 2008 (SCI-Expanded)
Qualität von Seebarschen Effekt des Waschens mit Leitungswasser auf die Qualitätsmerkmale
Fleischwirtschaft
, cilt.86, sa.7, ss.111-116, 2006 (SCI-Expanded)
Wirkung des Ausnehmens auf Qualität und Haltbarkeit von Doraden
Fleischwirtschaft
, cilt.86, sa.6, ss.105-110, 2006 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Kovid-19 Sürecinde Balık Restoranlarının Gıda Güvenliği Düzeyinin Değerlendirilmesi: Sarıyer/İstanbul Örneği
AYDIN GASTRONOMY
, cilt.6, sa.2, ss.137-153, 2022 (Hakemli Dergi)
Denizden Gelen Lezzet: Kalamar
Aydın Gastronomy
, cilt.4, sa.1, ss.23-34, 2020 (Hakemli Dergi)
LARVA BESLENMESİNDE KULLANILAN MİKROKURTLARIN (Panagrellus redivivus) BESİN KOMPOZİSYONLARININ ARAŞTIRILMASI
Turkish Journal of Aquatic Sciences
, cilt.30, sa.1, ss.1-10, 2015 (Hakemli Dergi)
Seasonal variations of the yield and proximate composition of freshwater crayfish, Astacus leptodactylus (Eschscholtz, 1823).
Advances in Food Sciences
, cilt.31, sa.1, ss.41-44, 2009 (Hakemli Dergi)
Determination of the Shelf-Life of Trout (Oncorhynchus mykiss) Raw Meatball That Packed under Modified Atmosphere
PAKISTAN JOURNAL OF NUTRITION
, cilt.7, sa.3, ss.412-417, 2008 (Hakemli Dergi)
Su Ürünlerinde Risk Faktörü; Listeria monocytogenes Tehlikesi.
Dünya Gıda Dergisi
, cilt.4, ss.78-82, 2007 (Hakemli Dergi)
Avrupa Topluluğuna Uyum Çerçevesinde Su Ürünleri Satış Koşullarının İyileştirilmesi
ABMYO Dergisi
, cilt.1, ss.13-23, 2006 (Hakemli Dergi)
Su Ürünlerinde Buz Kullanımı
Aqua Life of Turkey
, cilt.7, ss.56-65, 2006 (Hakemsiz Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Evaluation of the Effects of Mucilage on Public Health in Seafood from the Marmara Sea
7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Kasım 2022, ss.55-56
Deniz Alasında (Oncorhynchus mykiss, Walbaum, 1792)Portakal ve Limon Suyu Muamelesinin Mikrobiyal Kalite Üzerine Etkisi
3rd INTERNATIONAL CONFERENCE on FOOD, AGRICULTURE andVETERINARY, İzmir, Türkiye, 19 - 20 Haziran 2021, ss.276-277
Toxic metal levels in canned tuna fish sold in European countries and potential risk for human health
10th Central European Congress on Food (CEFood) , Sarajevo, Bosna-Hersek, 10 - 11 Haziran 2021, ss.67
Kovid-19 sürecinde balık restoranlarının gıda güvenliği düzeyinin değerlendirilmesi: Sarıyer/İstanbul Örneği
4th International Congress on Agriculture, Environment and Health 20-22 May 2021, Aydın, Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2021, ss.140-141
Levrek balığının mikrobiyal kalitesi üzerine balzamik sirke, limon ve domates suyunun etkisi
20. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 24 - 26 Eylül 2019, ss.47
Efficacy of various chemical decontaminants on E. coli O157:H7 inoculated to black sea trout
Hydromedit 2018, Volos, Yunanistan, 8 - 11 Kasım 2018, ss.325-328
Mısır unu ve keçiboynuzu unu ile yapılan balık köftelerinin duyusal özellikleri
19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 12 - 15 Eylül 2017, ss.19
Dondurulmuş karideslerde farklı çözündürme koşullarının mikrobiyolojik gelişim üzerine etkisi
19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 12 - 15 Eylül 2017, ss.173
Su ürünleri ticari sınıflandırma cetveli ve standartları.
II. Marmara Denizi Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 22 - 23 Aralık 2015, ss.177-186
Effect of monosodium glutamate on the sensory properties of fish soup
12th European Nutrition Conference (FENS), Berlin, Almanya, 20 - 23 Ekim 2015, ss.133
Monosodyum glutamatın hamsi köftesinin duyusal özellikleri üzerine etkisi
18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2015, ss.292
The Effect of Heat Treatment on the Microbiological Profile of Mussels Mytilus Galloprovicialis
EAS 2014, Bilbao, İspanya, 14 - 17 Ekim 2014, ss.1360
Inhibitory Effect of Some Plant Oils on Salmonella entiritidis Inoculated to Raw Salmon
Aquaculture Europe, Bilbao, İspanya, 14 - 17 Ekim 2014, ss.1343
Meat Quality Comparison of Pangasius (Pangasius hypophthalmus Sauvage,1878) Cultured Intensively and Semi-Intensively
European Aquaculture Society, Aquaculture Europe 2014, Bilbao, İspanya, 14 - 17 Ekim 2014, ss.1342
Lüfer balığında meydana gelen Aeromonas hydrophyila kontaminasyonunun asetik asit ile indirgenmesi
17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 3 - 06 Eylül 2013, ss.198
Akvaryum Balıklarının Larva Beslenmesinde Kullanılan Mikrokurtların Protein Açısından Zenginleştirilmesi Üzerine Bir Çalışma
17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 3 - 06 Eylül 2013, ss.344
The microbiological quality of atlantic mackerel pre-processed with different methods scomber scomberus during hot-air drying
EAS, Global Aquaculture Securing Our Future, Praha, Çek Cumhuriyeti, 1 - 04 Eylül 2012, ss.1103
Determination of Enterobacteriacea on Horse Mackerel (Trachurus trachurus) Sold in Istanbul District Bazaar
7. International Conference of Agricultural Engineering CIGR-AgEng2012, Valencia, İspanya, 8 - 12 Temmuz 2012
Heavy Metal Levels in Fish Species from the Golden Horn, Turkey
7.International Conference of Agricultural Engineering CIGR-AgEng2012 , Valencia, İspanya, 8 - 12 Temmuz 2012
Geleneksel Pastörizasyon İşlemi Uygulanmış Midye Salatasının Formülasyonu Besin Bileşimi ve Raf Ömrünün Belirlenmesi
XVI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2011, ss.271-272
Effects of Sodium Lactate, Modified Atmosphere and Vacuum Packing on Inhibition of Listeria monocytogenes Growth in Hot-Smoked Rainbow Trout Fillets.
The 9th Asian Fisheries and Aquaculture Forum. , Shanghai, Çin, 21 - 25 Nisan 2011
Recent Trends and Statistics About Aquaculture Production and Processing Technology in Turkey
The 9th Asian Fisheries and Aquaculture Forum , Shanghai, Çin, 21 - 25 Nisan 2011
Dumanlanmıs Balıklara Inokule Edilmis Listeria monocytogenes'in Farklı Uygulamalarla Inhibisyonunun Incelenmesi
2. Ulusal Alabalık Sempozyumu, Karaman, Türkiye, 6 - 08 Temmuz 2010
Sıcak Dumanlanmıs Alabalık Filetolarında Listeria monocytogenes Escherichia coli, Salmonella inhibisyonunda sodyum laktat ve askorbik asidin etkisi.
2. Ulusal Alabalık Sempozyumu , Karaman, Türkiye, 6 - 08 Temmuz 2010
Effect of combined application of essential oil and vacuum packaged treatment on the quality and shelflife of hot smoked rainbow trout
5 th Central European Congress on Food,, Bratislava, Slovakya, 19 - 22 Mayıs 2010, ss.132
Mersin Balığının Tütsülenmesi, Besin Bileşimi, Duyusal ve Kimyasal Kalite Parametreleri: Vaka Analizi
15. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Rize, Türkiye, 1 - 04 Temmuz 2009, ss.500
Soğukta Depolanan Pişirilmiş Balıkların Raf Ömrü Üzerine Isıtma İşleminin Etkisi
XV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Rize, Türkiye, 1 - 04 Temmuz 2009, ss.186
Risk associated to molluscs consumption in Turkey and in the world?
7 th International Conference on Molluscan Shellfish Safety, Nantes, Fransa, 14 - 19 Haziran 2009, ss.212
Effects of sage and grape seed oils on microbial growth and quality in hot-smoked seabream fillets
3. Middle East and North Africa (MENA) Region Animal Wealth Research Conference, Cairo, Mısır, 16 - 18 Ekim 2008, ss.10
Effects of Modified Atmosphere and Vacuum Packaged on Inhibition of Listeria Monocytogenesand Quality in Hot Smoked Rainbow Trout Fillets
I. International Congress of Seafood Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 21 Mayıs 2008, ss.288-289
Keeping Quality of Different Packaged Salted Atlantic Bonito "Lakerda"
Deutsche Veterinärmedizinische Gesellschaft e.V. Arbeitsgebiet Lebensmittelhygiene, 48. Arbeitstagung des Arbeitsgebiet Lebensmittelhygiene, Munich, Almanya, 25 - 28 Eylül 2007, ss.195
Farklı Pişirme Yöntemlerinin Somon Balığı (Salmo salar,L.,1758) Filetolarının Besin Bileşimi ve Kolesterol İçeriğine Etkisi
XIV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 4 - 07 Eylül 2007, ss.182
Su Ürünleri Atıklarının Alternatif Ürün Olarak Kullanımı
XIV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 4 - 07 Eylül 2007, ss.461
Kitap & Kitap Bölümleri
Su Ürünleri İşleme Teknolojisinin Temelleri
İstanbul Üniversitesi, İstanbul, 2007