Desteklenen Projeler
-
2024 - 2025 Toplam Antioksidan Kapasite Tayini için Hidrojel Esaslı Kolorimetrik Sensör Geliştirilmesi
-
2023 - 2024 Toplam Antioksidan Kapasite Tayini için Bakır(II)-Batokuproin Reaktifi Esaslı Çift Modlu Florometrik ve Spektrofotometrik Yöntem Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Şen F. B. (Yürütücü), Apak M. R., Bener M., Yermeydan Peker M.
-
2023 - 2024 Zerdeçaldan Antioksidan Bilesiklerin Ekstraksiyonu için Mikrodalga ve Ultrases Destekli Ekstraksiyon Yöntemlerinin Modellenmesi ve Optimizasyonu
-
2023 - 2024 Kara Havuç Posası Ekstraktı Kullanılarak Yesil Sentez Yoluyla Gümüs Nanopartiküllerin Sentezi, Karakterizasyonu ve Antioksidan Özelliklerinin Incelenmesi
-
2022 - 2024 Yeni Tip Tiyosemikarbazon Türevleri ile Metal Kompleksleri ve Kinon Bileşiklerinin Tasarlanarak Sentezlenmesi, Yeni Nesil Çözücülerin Sentezi, Gıda Antioksidanlarının Ekstraksiyonu ve Tayini
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ŞAHİN M. (Yürütücü), TUYUN A. F., BENER M., AŞÇI Y. S., EĞLENCE BAKIR S.
-
2021 - 2022 Trinitrotoluen (TNT) Tayini için Protamin Altın Nanokümeleri Esaslı Floresans Sensörü Geliştirilmesi
-
2020 - 2022 Yağların Oksidasyon Ürünlerinin Belirlenmesi için Altın Nanopartikül Esaslı Kolorimetrik NanoSensör Geliştirilmesi
-
2020 - 2022 Lipid hidroperoksitler, peroksit-esaslı patlayıcılar ve organofosfor pestisitlerden doğrudan ve dolaylı yöntemlerle türetilen peroksitlerin tayini için optik, elektrokimyasal ve nano-kolorimetrik sensörler geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi
Apak M. R. (Yürütücü), Arda A., Demirci Çekiç S., Sözgen Başkan K., Çelik S. E., Bener M., et al.
-
2020 - 2021 Yeşil Nanoteknoloji ile Sentezlenen Soy Metal Nanoparçacık Esaslı Antioksidan Kapasite Ölçüm Yöntemi Geliştirilmesi
-
2019 - 2021 Toplam tiyol tayini için yeni bir spektrofotometrik yöntem geliştirilmesi
-
2018 - 2021 Endüstriyel atıklardan kazanılan antosiyaninlerin mikroenkapsülasyonu ve işlenmiş gıdalarda kullanımı
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Sözgen Başkan K.(Yürütücü), Apak M. R., Demirci Çekiç S., Çelik S. E., Bekdeşer B., Bener M., et al.
-
2016 - 2020 Türkiye’de yetişen bazı tıbbi ve aromatik bitkilerden hazırlanmış ticari ürünlerin karakterizasyonu ve karşılaştırılması
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Apak M. R. (Yürütücü), Sözgen Başkan K., Çelik S. E., Demirci Çekiç S., Bekdeşer B., Bener M., et al.
-
2018 - 2019 Antioksidan Kapasite Ölçümü için Heparin Stabilize Altın Nanopartikül Esaslı CUPRAC Kolorimetrik Sensörü
-
2018 - 2019 Fenolik Bileşiklerin Prooksidan Aktivite Tayini İçin Altın Nanoküme Esaslı Biyosensör Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Şen F. B., Akyüz E.(Yürütücü), Bener M., Apak M. R., Tütem E.
-
2018 - 2018 Demir o-fenantrolin Esaslı Optik Sensör Kullanılarak Gıda Özütlerinde Antioksidan Kapasite Tayini
-
2016 - 2018 Gıda Özütlerinde Antioksidan Kapasite Tayini Için Düşük Maliyetli Doğal Polimer Film Esaslı Optik Sensör Geliştirilmesi,
-
2017 - 2017 Natural Polymer Film-Based Optical Sensor for Food Antioxidants
-
2017 - 2017 Optical Sensors and Nanoprobes for Antioxidant Assessment
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SAĞLAM Ş., DEMİRCİ ÇEKİÇ S., ÇELİK S. E., BENER M., BEKDEŞER B., CAN Z., et al.
-
2016 - 2017 Gıdalarda Toplam Antioksidan Kapasite Tayini için Demir Esaslı Optik Sensör Geliştirilmesi
-
2016 - 2017 Hypericum Scabrum L., Papaver fugax var. Poiret platydiscus cullen ve Achillea Vermicularis Trin. şifalı bitkilerinin antioksidan özelliklerinin incelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZYÜREK M. (Yürütücü), APAK M. R., GÜÇLÜ K., BEKDEŞER B., BENER M., KIBRISLIOĞLU G., et al.
-
2015 - 2016 Asit Hidroliz Sırasında Concord Üzüm (Vitis Labrusca) Posasının Antioksidan Özelliklerinin Karşılaştırılması
-
2014 - 2015 Yaban Mersini Posasında Bulunan Antosiyanin ve Fenolik Bileşenlerin Isıl Asit Hidrolizi ve Kuru Isıtma İşlemleri ile Salıverilme ve Bozunma Miktarlarının İncelenmesi
-
2011 - 2013 Biyolojik Örneklerde ve Gıda Ekstraktlarında Reaktif Oksijen Türleri Süpürme Etkinliği ve Antioksidan Enzim Aktivite Ölçümü İçin Moleküler Spektroskopik Sensör Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi
AKYÜZ E., ÖZYÜREK M., APAK M. R., ÜSTÜN ALKAN F., BEKDEŞER B., GÜÇLÜ K. (Yürütücü), et al.
-
2011 - 2013 Gıda Antioksidanları Ar-Ge Merkezi
CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi
-
2007 - 2009 Hidroksil ve Süperoksit Radikallerinin Süpürülmesine Dayalı Yeni Antioksidan Aktivite Tayin Yöntemlerinin Geliştirilmesi