Desteklenen Projeler
-
2022 - Devam Ediyor Yeni Tip Tiyosemikarbazon Türevleri ile Metal Kompleksleri ve Kinon Bileşiklerinin Tasarlanarak Sentezlenmesi, Yeni Nesil Çözücülerin Sentezi, Gıda Antioksidanlarının Ekstraksiyonu ve Tayini
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ŞAHİN M. (Yürütücü), TUYUN A. F., BENER M., AŞÇI Y. S., EĞLENCE BAKIR S.
-
2021 - Devam Ediyor Trinitrotoluen (TNT) Tayini için Protamin Altın Nanokümeleri Esaslı Floresans Sensörü Geliştirilmesi
-
2023 - 2024 Toplam Antioksidan Kapasite Tayini için Bakır(II)-Batokuproin Reaktifi Esaslı Çift Modlu Florometrik ve Spektrofotometrik Yöntem Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Şen F. B. (Yürütücü), Apak M. R., Bener M., Yermeydan Peker M.
-
2020 - 2022 Yağların Oksidasyon Ürünlerinin Belirlenmesi için Altın Nanopartikül Esaslı Kolorimetrik NanoSensör Geliştirilmesi
-
2020 - 2022 Lipid hidroperoksitler, peroksit-esaslı patlayıcılar ve organofosfor pestisitlerden doğrudan ve dolaylı yöntemlerle türetilen peroksitlerin tayini için optik, elektrokimyasal ve nano-kolorimetrik sensörler geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi
Apak M. R. (Yürütücü), Arda A., Demirci Çekiç S., Sözgen Başkan K., Çelik S. E., Bener M., et al.
-
2020 - 2021 Yeşil Nanoteknoloji ile Sentezlenen Soy Metal Nanoparçacık Esaslı Antioksidan Kapasite Ölçüm Yöntemi Geliştirilmesi
-
2019 - 2021 Toplam tiyol tayini için yeni bir spektrofotometrik yöntem geliştirilmesi
-
2018 - 2021 Endüstriyel atıklardan kazanılan antosiyaninlerin mikroenkapsülasyonu ve işlenmiş gıdalarda kullanımı
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Sözgen Başkan K.(Yürütücü), Apak M. R., Demirci Çekiç S., Çelik S. E., Bekdeşer B., Bener M., et al.
-
2016 - 2020 Türkiye’de yetişen bazı tıbbi ve aromatik bitkilerden hazırlanmış ticari ürünlerin karakterizasyonu ve karşılaştırılması
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Apak M. R. (Yürütücü), Sözgen Başkan K., Çelik S. E., Demirci Çekiç S., Bekdeşer B., Bener M., et al.
-
2018 - 2018 Demir o-fenantrolin Esaslı Optik Sensör Kullanılarak Gıda Özütlerinde Antioksidan Kapasite Tayini
-
2017 - 2017 Natural Polymer Film-Based Optical Sensor for Food Antioxidants
-
2017 - 2017 Optical Sensors and Nanoprobes for Antioxidant Assessment
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
APAK M. R. (Yürütücü), SAĞLAM Ş., DEMİRCİ ÇEKİÇ S., ÇELİK S. E., BENER M., BEKDEŞER B., et al.
-
2016 - 2017 Gıdalarda Toplam Antioksidan Kapasite Tayini için Demir Esaslı Optik Sensör Geliştirilmesi
-
2016 - 2017 Hypericum Scabrum L., Papaver fugax var. Poiret platydiscus cullen ve Achillea Vermicularis Trin. şifalı bitkilerinin antioksidan özelliklerinin incelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÖZYÜREK M. (Yürütücü), APAK M. R., GÜÇLÜ K., BEKDEŞER B., BENER M., KIBRISLIOĞLU G., et al.
-
2014 - 2015 Yaban Mersini Posasında Bulunan Antosiyanin ve Fenolik Bileşenlerin Isıl Asit Hidrolizi ve Kuru Isıtma İşlemleri ile Salıverilme ve Bozunma Miktarlarının İncelenmesi