Prof.Dr.

Nuray ERKAN ÖZDEN


Su Bilimleri Fakültesi

Balıkçılık ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Bölümü

Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı

Eğitim Bilgileri

1996 - 2002

1996 - 2002

Doktora

İstanbul Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü/İşleme Teknolojisi Abd, Türkiye

1994 - 1996

1994 - 1996

Yüksek Lisans

İstanbul Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü/İşleme Teknolojisi Abd, Türkiye

1990 - 1994

1990 - 1994

Lisans

İstanbul Üniversitesi, Su Bilimleri Fakültesi, Türkiye

Yaptığı Tezler

2002

2002

Doktora

Soğukta Depolanan Bazı Balık Cinslerinde Kullanılan Koruyucu Katkı Maddelerinin Raf Ömrüne Etkisi

İstanbul Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Programı, İşleme Teknolojisi Abd

1996

1996

Yüksek Lisans

Pişirilmeye Hazır Midye (Mytilus galloprovincialis LAMARCK, 1819) Ürünlerinin Dondurularak Saklanması ve Dayanma Süresinin Belirlenmesi

İstanbul Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Programı, İşleme Teknolojisi Abd

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

İngilizce

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

Almanca

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2015

2015

Kalite Yönetimi

Kamuda Etik Eğitimi

İstanbul Üniversitesi

2014

2014

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Kamuda Etik Kültürü

İstanbul Üniversitesi

2003

2003

Eğitim Yönetimi ve Planlama

HPLC ve kütle spektrometre tekniklerinin gıda güvenliği ve çevre alanlarında uygulanması

Likrom Analitik Cihazlar şirketi

2002

2002

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Akademik Personele Yönelik Pedagojik Formasyon Sertifika Programı

İstanbul Üniversitesi

2000

2000

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Su ürünlerinde pestisit ve poliklorize bifenillerin tespiti

Staatliches Veterinäruntersuchungsamt für Fische und Fischwaren Cuxhaven-German

1999

1999

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Su Ürünlerinde Kalite Yönetimi

3. FAO/EAST Fish idaresi ile A. Ü Su Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezinde

1998

1998

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Su ürünlerinde biyojen aminler ve alg toksinleri konusunda bilimsel çalışmalarda bulunmak

Staatliches Veterinäruntersuchungsamt für Fische und Fischwaren Cuxhaven-Germany.

Araştırma Alanları

Beslenme ve Dietetik, Su Ürünleri, Su Ürünleri İşleme Teknolojileri, Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü , Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu , Gıda Teknolojisi, Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma), Biyokimya, Biyoteknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Prof.Dr.

İstanbul Üniversitesi, Su Bilimleri Fakültesi, Balıkçılık ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Bölümü

2011 - 2017

2011 - 2017

Prof.Dr.

İstanbul Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi

Yönetimsel Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

İstanbul Üniversitesi, Su Bilimleri Fakültesi, Balıkçılık Ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Bölümü

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Yönetim Kurulu Üyesi

İstanbul Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Yönetim Kurulu Üyesi

İstanbul Üniversitesi, Su Bilimleri Fakültesi, Balıkçılık Ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi

2017 - 2020

2017 - 2020

Dekan Yardımcısı

İstanbul Üniversitesi, Su Bilimleri Fakültesi, Balıkçılık Ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi

2015 - 2017

2015 - 2017

Dekan Yardımcısı

İstanbul Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi

2007 - 2013

2007 - 2013

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

İstanbul Üniversitesi

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Biyokimya

Lisans

Lisans

Su Ürünleri Besin Mikrobiyolojisi

Lisans

Lisans

Su Ürünleri Besin Kimyası

Doktora

Doktora

Su Ürünlerinde Hazır Yemek (Catering) Üretim Teknolojileri

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği

Doktora

Doktora

Su Ürünlerinde Alternatif İşleme ve Muhafaza Teknikleri

Doktora

Doktora

Su Ürünleri İşleme ve Muhafazasındaki Alet, Ekipman ve Makinalar

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Su Ürünleri İşleme ve Analizi Laboratuarlarında Kalite Esasları

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Su Ürünleri İşleme ve Analizi Laboratuarlarında Kalite Esasları

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2017

2017

Toxic metal risk with fish consumption for women of childbearing age

Erkan N. , Ozden O.

JOURNAL OF FOOD SAFETY AND FOOD QUALITY-ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE, cilt.68, ss.62-68, 2017 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier

2016

2016

Alginate based active edible coating effectiveness in shelf-life enhancement of hot smoked rainbow trout

Erkan N. , Yesiltas M.

JOURNAL OF FOOD SAFETY AND FOOD QUALITY-ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE, cilt.67, ss.54-58, 2016 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier

2015

2015

Effects of different cooking and processing methods on the selenium contents of fish species

Erkan N.

JOURNAL OF FOOD SAFETY AND FOOD QUALITY-ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE, cilt.66, ss.117-122, 2015 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2015

2015

Effects of stock density on texture-colour quality and chemical composition of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)

Cagiltay F., Erkan N. , Ulusoy S., SELCUK A., Ozden Ö.

IRANIAN JOURNAL OF FISHERIES SCIENCES, cilt.14, ss.687-698, 2015 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier

2015

2015

THE PHYSICOCHEMICAL PROPERTIES OF EDIBLE PROTEIN FILMS

Ogur S., Erkan N.

ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE, cilt.27, 2015 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2014

2014

The effect of edible coating on the quality of smoked fish

Dursun S., Erkan N.

Italian Journal of Food Science, cilt.26, ss.370-382, 2014 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2012

2012

The Effect of Thyme and Garlic Oil on the Preservation of Vacuum-Packaged Hot Smoked Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss)

Erkan N.

FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY, cilt.5, ss.1246-1254, 2012 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2011

2011

Effect of combined application of plant extract and vacuum packaged treatment on the quality of hot smoked rainbow trout

Erkan N. , Ulusoy S. , Tosun S. Y.

JOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMITTELSICHERHEIT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY, cilt.6, ss.419-426, 2011 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2011

2011

Iodine content of cooked and processed fish in Turkey

Erkan N.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.46, ss.1734-1738, 2011 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2011

2011

The effect of different high pressure conditions on the quality and shelf life of cold smoked fish

Erkan N. , Uretener G., ALPAS H., Selçuk A., Ozden O. , BUZRUL S.

INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES, cilt.12, ss.104-110, 2011 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2011

2011

The use of thyme and laurel essential oil treatments to extend the shelf life of bluefish (Pomatomus saltatrix) during storage in ice

Erkan N. , Tosun S. Y. , Ulusoy S. , Uretener G.

JOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMITTELSICHERHEIT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY, cilt.6, ss.39-48, 2011 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2011

2011

A preliminary study of amino acid and mineral profiles of important and estimable 21 seafood species

Ozden O. , Erkan N.

BRITISH FOOD JOURNAL, cilt.113, ss.457-469, 2011 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2010

2010

Effect of Frying, Grilling, and Steaming on Amino Acid Composition of Marine Fishes

Erkan N. , Ozden O. , Selçuk A.

JOURNAL OF MEDICINAL FOOD, cilt.13, ss.1524-1531, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

2010

2010

Nucleotide degradation products of gamma-irradiated sea bream (Sparus aurata) stored in ice

ÖZOĞUL F., Ozden O. , ÖZOĞUL Y., Erkan N.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.45, ss.2290-2296, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2010

2010

Determination of mineral composition in three commercial fish species (Solea solea, Mullus surmuletus, and Merlangius merlangus)

Ozden O. , Erkan N. , Ulusoy S.

ENVIRONMENTAL MONITORING AND ASSESSMENT, cilt.170, ss.353-363, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

2010

2010

Study on the behavior of the trace metal and macro minerals in Mytilus galloprovincialis as a bioindicator species: the case of Marmara Sea, Turkey

Oezden O. , Ulusoy S. , Erkan N.

JOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMITTELSICHERHEIT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY, cilt.5, ss.407-412, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2010

2010

Changes in the physicochemical properties of high pressure treated rainbow trout

Erkan N. , ALPAS H., Uretener G., SELÇUK A., BUZRUL S.

ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE, cilt.61, ss.183-188, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2010

2010

Amino Acid and Vitamin Composition of Raw and Cooked Horse Mackerel

Erkan N. , Selçuk A., Ozden Ö.

FOOD ANALYTICAL METHODS, cilt.3, ss.269-275, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2010

2010

Impacts of gamma radiation on nutritional components of minimal processed cultured sea bass (Dicentrarchus labrax)

Ozden O. , Erkan N.

IRANIAN JOURNAL OF FISHERIES SCIENCES, cilt.9, ss.265-278, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2010

2010

Effect of high pressure (HP) on the quality and shelf life of red mullet (Mullus surmelutus)

Erkan N. , Uretener G., ALPAS H.

INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES, cilt.11, ss.259-264, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2010

2010

The effect of high hydrostatic pressure on the microbiological, chemical and sensory quality of fresh gilthead sea bream (Sparus aurata)

Erkan N. , Uretener G.

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.230, ss.533-542, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2010

2010

Effects of high pressure treatment on physicochemical characteristics of fresh sea bass (Dicentrarchus labrax)

Erkan N. , Uretener G., ALPAS H.

JOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMITTELSICHERHEIT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY, cilt.5, ss.83-89, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2010

2010

Effect of essential oils treatment on the frozen storage stability of chub mackerel fillets

Erkan N. , Bilen G.

JOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMITTELSICHERHEIT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY, cilt.5, ss.101-110, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2009

2009

KEEPING QUALITY OF DIFFERENT PACKAGED SALTED ATLANTIC BONITO "LAKERDA"

Erkan N. , Tosun S. Y. , Alakavuk D. U. , Ulusoy S.

JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY, cilt.33, ss.728-744, 2009 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2009

2009

Trace mineral profiles of the bivalve species Chamelea gallina and Donax trunculus

Ozden O. , Erkan N. , DEVAL M. C.

FOOD CHEMISTRY, cilt.113, ss.222-226, 2009 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2009

2009

Seasonal variations in the macronutrient mineral and proximate composition of two clams (Chamelea gallina and Donax trunculus)

Ozden O. , Erkan N. , Ulusoy S.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION, cilt.60, ss.402-412, 2009 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

2009

2009

LEVELS OF TRACE ELEMENTS IN COMMERCIALLY IMPORTANT FISH, CRUSTACEANS AND MOLLUSKS FROM ISTANBUL FISH MARKET

Erkan N. , Ozden O. , Ulusoy S.

FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN, cilt.18, ss.1307-1311, 2009 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2008

2008

Quality assessment of whole and gutted sardines (Sardina pilchardus) stored in ice

Erkan N. , Oezden Ö.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.43, ss.1549-1559, 2008 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2008

2008

Comparison of biochemical composition of three aqua cultured fishes (Dicentrarchus labrax, Sparus aurata, Dentex dentex)

Ozden O. , Erkan N.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION, cilt.59, ss.545-557, 2008 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

2007

2007

The effects of modified atmosphere and vacuum packaging on quality of chub mackerel

Erkan N. , Ozden O. , İNUĞUR M.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.42, ss.1297-1304, 2007 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2007

2007

The changes of fatty acid and amino acid compositions in sea bream (Sparus aurata) during irradiation process

Erkan N. , Oezden O.

RADIATION PHYSICS AND CHEMISTRY, cilt.76, ss.1636-1641, 2007 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2007

2007

Preservation of iced refrigerated sea bream (Sparus aurata) by irradiation: microbiological, chemical and sensory attributes

Oezden O. , Inugur M., Erkan N.

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.225, ss.797-805, 2007 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2007

2007

Freshness and quality of aquacultured sea bass (Dicentrarchus iabrax) and sea bream (Sparus aurata) stored in ice

Erkan N.

ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE, cilt.58, ss.98-106, 2007 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2007

2007

Effect of psychrophilic bacteria to estimate fish quality

Mol S. , Erkan N. , Uecok D., Tosun S. Y.

JOURNAL OF MUSCLE FOODS, cilt.18, ss.120-128, 2007 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2007

2007

Sensory, chemical, and microbiological attributes of sea bream (Sparus aurata): Effect of washing and ice storage

Erkan N.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES, cilt.10, ss.421-434, 2007 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2006

2006

Determination of organotinn contaminations in mussel (Mytilus galloprovincialis)

Erkan N. , KRUSE R., OEZDEN Ö.

DEUTSCHE LEBENSMITTEL-RUNDSCHAU, cilt.102, ss.378-380, 2006 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2006

2006

Effect of different packing methods on the shelf life of marinated rainbow trout

Ozden O. , Erkan N.

ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE, cilt.57, ss.69-75, 2006 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2006

2006

Spoilage and shelf life of sardines (Sardina pilchardus) packed in modified atmosphere

Erkan N. , Ozden O. , Alakavuk D., Yildirim S., İNUĞUR M.

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.222, ss.667-673, 2006 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2006

2006

Gutted effect on quality and shelf-life of sea bream stored in ice

ERKAN N. , Alakavuk D. , Tosun Y., Ozden O.

FLEISCHWIRTSCHAFT, cilt.86, ss.105-110, 2006 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2006

2006

Wirkung des Ausnehmens auf Qualität und Haltbarkeits von Doraden

Erkan N. , Üçok Alakavuk D. , Tosun Ş. Y. , Özden Ö.

Fleischwirtschaft, cilt.86, ss.105-110, 2006 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)

2006

2006

Determination of algal toxins in mussels

Ozden O. , ERKAN N. , HELLE N., SCHUTT A.

ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE, cilt.57, ss.17-22, 2006 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

2006

2006

Gutted and un-gutted sea bass (Dicentrarchus labrax) stored in ice: Influence on fish quality and shelf-life

Erkan N. , Ozden O.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES, cilt.9, ss.331-345, 2006 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2006

2006

Effect of washing with tap water on the quality of sea bass

Erkan N. , Alakavuk D. , Tosun S. Y. , Ozden O.

FLEISCHWIRTSCHAFT, cilt.86, ss.111-116, 2006 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2005

2005

Changes in quality characteristics during cold storage of shucked mussels (Mytilus galloprovincialis) and selected chemical decomposition indicators

Erkan N.

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE, cilt.85, ss.2625-2630, 2005 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2005

2005

Determination of bisphenol A diglycidyl ether (BADGE) in canned fish in oil from the Turkish market

ERKAN N. , HELLE N., Ozden O.

DEUTSCHE LEBENSMITTEL-RUNDSCHAU, cilt.101, ss.301-305, 2005 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2005

2005

Biogenic amines as hygiene and quality criteria in marinated fish products

OZDEN Ö. , Erkan N.

ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE, cilt.56, ss.41-44, 2005 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2005

2005

The human effect on hygiene of Turkey's bigest fish market

Ozden O. , ERKAN N. , OZEL S. , AYVAZ O.

FLEISCHWIRTSCHAFT, cilt.85, ss.85-87, 2005 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier

2005

2005

Assessment of freshness and spoilage indices of shrimps und mussels

ERKAN N. , Ozden O.

FLEISCHWIRTSCHAFT, cilt.85, ss.125-128, 2005 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier

2004

2004

The effect of calcium lactate treatment on the shelf life and quality of chub mackerel (Scomber japonicus)

Erkan N. , Mol S.

ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE, cilt.55, ss.81-84, 2004 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2004

2004

A survey on the contamination of canned fish products with organotinn compounds

ERKAN N. , KRUSE R., Ozden O.

ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE, cilt.55, ss.32-34, 2004 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2004

2004

Determination of some quality parameters of fishballs prepared from raw and boiled fish

AKKUS O., VARLIK C., Erkan N. , Mol S.

TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES, cilt.28, ss.79-85, 2004 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2004

2004

Determination of the quality parameters of imported mackerel under different thawing conditions

Mol S. , Ozden O. , Erkan N. , BAYGAR T.

TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES, cilt.28, ss.1071-1077, 2004 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2002

2002

Einfluss einer modifizierten Atmosphäre auf die Haltbarkeit gesalzener Forellen

Erkan N. , Mol Tokay S. , Varlık C., Özden Ö. , Baygar T.

Fleischwirtschaft, no.12, ss.89-92, 2002 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)

2002

2002

A survey on organochlorine pesticides and chlorobiphenyls in mussel

Ozden O. , KRUSE R., ERKAN N.

DEUTSCHE LEBENSMITTEL-RUNDSCHAU, cilt.98, ss.215-220, 2002 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2002

2002

Effect of potassium lactate on the quality and shelf life of chub mackerel Scomber japonicus

METIN S., ERKAN N. , VARLIK C., Ozden O.

FISHERIES SCIENCE, cilt.68, ss.210-214, 2002 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2002

2002

Modified atmosphere packaging of fish salad

METIN S., ERKAN N. , BAYGAR T. , Ozden O.

FISHERIES SCIENCE, cilt.68, ss.204-209, 2002 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2002

2002

Determination of the shelf-life of stuffed Rainbow trout during cold storage

BAYGAR T. , Erkan N. , Metin S., Ozden O. , VARLIK C.

TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES, cilt.26, ss.577-580, 2002 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2002

2002

The application of hypoxanthine activity as a quality indicator of cold stored fish burgers

METIN S., Erkan N. , VARLIK C.

TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES, cilt.26, ss.363-367, 2002 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2002

2002

The effect of the modified atmosphere packaging on the shelf-life of the salted trout

ERKAN N. , MOL S., VARLIK C., Ozden O. , BAYGAR T.

FLEISCHWIRTSCHAFT, cilt.82, ss.89-92, 2002 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2001

2001

Effect of potassium sorbate on the quality of chub mackerel fillets

ERKAN N. , METIN S., VARLIK C., Ozden O.

DEUTSCHE LEBENSMITTEL-RUNDSCHAU, cilt.97, ss.427-431, 2001 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier

2001

2001

Extension of shelf-life of chub mackerel (Scomber japonicus Houttuyn 1780) treated with lactic acid

Metin S. , Erkan N. , VARLIK C., ARAN N.

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.213, ss.174-177, 2001 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2001

2001

Determination of biogenic amines in canned fish of the Turkish market

ERKAN N. , HELLE N., Ozden O.

BERLINER UND MUNCHENER TIERARZTLICHE WOCHENSCHRIFT, cilt.114, ss.241-245, 2001 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

2001

2001

A survey on residues of organochlorine pesticides, nitromusks and chlorobiphenyls in Turkish canned fish products.

Ozden O. , KRUSE R., ERKAN N.

DEUTSCHE TIERARZTLICHE WOCHENSCHRIFT, cilt.108, ss.159-163, 2001 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier

2001

2001

Hypoxanthine value as a quality parameter for chilled, stuffed trout

Erkan N. , Metin S., VARLIK C.

FLEISCHWIRTSCHAFT, cilt.81, ss.80-82, 2001 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier

2000

2000

The effect of frozen storage on the proximate composition and quality of mussels (mytilus galloprovincialis)

Gökoglu N. , Erkan N. , ÖZDEN Ö.

Journal of Aquatic Food Product Technology, cilt.9, ss.83-88, 2000 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi) identifier

2000

2000

The effect of modified atmosphere packaging (MAP) on the shelf-life of marinated and breaded rainbow trout

Erkan N. , Metin S., VARLIK C., BAYGAR T. , Ozden O. , GUN H., et al.

TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES, cilt.24, ss.585-591, 2000 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2000

2000

Determination of the shelf-life of marinated fish balls

VARLIK C., Erkan N. , Metin S., BAYGAR T. , Ozden O.

TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES, cilt.24, ss.593-597, 2000 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2000

2000

Sensory evaluation and determination of some physical and chemical characteristics of shrimp during gold storage

VARLIK C., BAYGAR T. , Ozden O. , Erkan N. , Metin S.

TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES, cilt.24, ss.181-185, 2000 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

1999

1999

Seasonal variation in fat content of anchovy (Engraulis encrasicolus)

GOKOGLU N., Ozden O. , Erkan N. , BAYGAR T. , Metin S.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.34, ss.401-402, 1999 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

1999

1999

Determination of the quality changes of squid (Loligo vulgaris, Lamarck) stored at the different temperatures

GOKOGLU N., Metin S. , BAYGAR T. , Ozden O. , Erkan N.

TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES, cilt.23, ss.511-514, 1999 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2019

2019

Trace toxic mineral levels of sea lettuce (Ulva spp.) from coast of Istanbul

ÖZDEN Ö. , Orhan Y., KAPLAN M., Parıldar S., ERKAN N.

Aquatic Research, cilt.3, ss.154-160, 2019 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2019

2019

İstanbul’un Bazı Semtlerinde Yaşayan Bireylerin Gıda Güvenliği ve Hijyen Konusundaki Bilgi ve Tutumları

OGUR S., ERKAN N.

Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, cilt.8, ss.270-286, 2019 (Hakemli Üniversite Dergisi)

2018

2018

A contemporart analysis on fish farms and the safety of navigation

İstikbal C., ERKAN N.

Aquatic Research, cilt.1, ss.18-25, 2018 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2017

2017

The effect of active and vacuum packaging on the quality of Turkish traditional salted dried fish "Çiroz"

ERKAN N.

JOURNAL OF FOOD AND HEALTH SCİENCE, cilt.3, ss.29-35, 2017 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2015

2015

Use Of Natural Preservatives In Seafood: Plant Extracts, Edible Film And Coating

Erkan N. , Doğruyol H. , Günlü A., Genç İ.

JOURNAL OF FOOD AND HEALTH SCIENCE, cilt.1, ss.33-49, 2015 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2014

2014

Effects of sodium alginate coating and vacuum packaging on the extension of the shelf life of hot smoked rainbow trout fillets

ERKAN N. , Yeşiltaş M.

Fleischwirtschaft International, cilt.29, ss.52-57, 2014 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2014

2014

Alternative seafood preservation technologies: Ionizing radiation and high pressure processing.

ERKAN N. , Günlü A., Genç İ.

Journal of FisheriesSciences.com, cilt.8, ss.238-251, 2014 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2014

2014

Chemical composition of wild and cultured marsh frog(Rana ridibunda)

Çağıltay F. , Erkan N. , Selçuk A., Özden Ö. , Tosun D. D. , Ulusoy Ş. , et al.

BULGARIAN JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE, cilt.20, no.5, ss.1255-1259, 2014 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2013

2013

Türkiye’de tüketilen su ürünlerinin omega 3 (n-3) yağ asidi profilinin değerlendirilmesi.

ERKAN N.

Journal of FisheriesSciences.com, cilt.7, ss.194-208, 2013 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2013

2013

The Effects of Dietary Rosemary on the Chemical Composition of Rainbow Trout

ÇAĞILTAY F. , ERKAN ÖZDEN N. , SELÇUK A., ÖZDEN Ö.

World AQUACULTURE, cilt.44, ss.64-65, 2013 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2011

2011

Chemical composition of edible garden snails (Helix aspersa) from Turkey

Çağıltay F. , Erkan Özden N. , Tosun D. D. , Selçuk A.

Journal of FisheriesSciences.com, cilt.5, ss.354-363, 2011 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2011

2011

Chemical compositionof the frog legs (Rana ridibunda)

Çağıltay F. , Erkan N. , Tosun D. D. , Selçuk A.

Fleischwirtschaft International , cilt.26, ss.78-81, 2011 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2011

2011

Amino acid, Fatty Acid, Vitamin and Mineral Contents of the Edible Garden Snails (Helix aspersa).

Çağıltay F. , Erkan N. , Tosun D. D. , Selçuk A.

e-Journal of FisheriesSciences.com (elektronik), cilt.5, ss.354-363, 2011 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2011

2011

The effects of cultural factors and consumer knowledge on fish consumption

Çağıltay F. , Erkan N.

Food Engineering and Ingredients, cilt.36, ss.42-45, 2011 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2010

2010

Gıdalarda ve su ürünlerinde atımlı ışık ve elektrolize okside su uygulamaları.

Özturan S., ERKAN N.

Gıda teknolojii, cilt.14, ss.83-88, 2010 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2010

2010

Su ürünlerinin kalitesinin korunmasında aljinat kaplamanın etkisi.

Yeşiltaş M., ERKAN N.

Gıda Teknolojisi, cilt.14, ss.84-87, 2010 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2010

2010

Doğal Biyopolimer Bazlı (Biyobozunur) Nanokompozit Filmler ve Su Ürünlerindeki Uygulamalar

DURSUN S., ERKAN N. , YEŞİLTAŞ M.

Journal of FisheriesSciences.com, cilt.4, ss.50-77, 2010 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2009

2009

Güvenli ve kaliteli su ürünleri üretiminde uygulanan son teknolojiler 2.

DURSUN S., ERKAN N.

Dünya Gıda, cilt.14, ss.29-41, 2009 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2009

2009

Güvenli ve kaliteli su ürünleri üretiminde uygulanan son teknolojiler 1.

Dursun S., ERKAN N.

Dünya Gıda 1., cilt.14, ss.32-40, 2009 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2009

2009

Kalitenin korunmasında yeni tekniklerin uygulanması

ERKAN N. , Dursun S.

Gıda Teknolojisi, cilt.13, ss.78-84, 2009 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2009

2009

Yenilebilir Protein Filmler ve Su Ürünlerinde Kullanımı,

DURSUN S., ERKAN N.

Journal of FisheriesSciences.com., cilt.3, ss.352-373, 2009 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2008

2008

Determination of the Shelf-Life of Trout (Oncorhynchus mykiss) Raw Meatball That Packed under Modified Atmosphere

Baygar T., Erkan N. , Özden Ö. , Üçok Alakavuk D. , Tosun Ş. Y.

Pakistan Journal of Journal Of Health Population And Nutrition, cilt.7, ss.412-417, 2008 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2008

2008

Gıda Sanayinde Kullanılan Kalite Güvence Sistemleri

Erkan N. , Üçok Alakavuk D. , Tosun Ş. Y.

Journal of FisheriesSciences.com, cilt.2, ss.88-99, 2008 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2007

2007

İstanbul' da Satılan Karideslerin Sodyum Metabisülfit Düzeyinin Tespiti

ERKAN N. , ÖZDEN Ö. , ÜÇOK ALAKAVUK D. , TOSUN Ş. Y. , Varlık C., Baygar T.

Journal of FisheriesSciences.com, cilt.1, ss.26-33, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2006

2006

Su ürünlerine yönelik tüketici bilincinin araştırılması.

ERKAN N. , Bilen G., Kayserilioğlu N., Karacabey B.

Türkiye’den Dünyaya Aqua Life of Turkey suda yaşam dergisi, cilt.2, ss.60-66, 2006 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2006

2006

Su Ürünlerinde Kalite ve Kalite Kaybı

ERKAN N. , ÖZDEN Ö.

Aqua Life of Turkey “Suda Yaşam Dergisi, cilt.1, ss.48-52, 2006 (Hakemsiz Dergi)

2005

2005

Chemische Gefahren in Fisch- und anderen Meeresproduckten

ÖZDEN Ö. , ERKAN N.

Rundschau für Fleischhygiene und Lebensmittelüberwachung, cilt.57, ss.33-39, 2005 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2004

2004

Biyojen Aminler ve Su Ürünleri İçin Önemi.

ERKAN N.

TSE Ekonomik veTeknik Dergi Standart, cilt.43, ss.84-94, 2004 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2004

2004

Biogenen Amine: Bedeutung für Fischqualität und Fischhygiene.

ERKAN N.

Rundschau für Fleischhygiene und Lebensmittelüberwachung,, cilt.56, ss.82-85, 2004 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2003

2003

Verderb von Fisch und Fischwaren- chemische und mikrobiologische Veränderungen und Gefahren.

ERKAN N.

Rundschau für Fleischhygiene und Lebensmittelüberwachung, cilt.55, ss.254-258, 2003 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2002

2002

Su Ürünlerinin Beslenmemizdeki Yeri ve Önemi

ŞENGÖR G. F. , ERKAN ÖZDEN N.

Standard Ekonomik ve Teknik Teknik Dergi, cilt.41, ss.70-74, 2002 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2001

2001

Influence of modified atmosphere packaging on shelf life of fish-salami

Metin S. , Erkan N. , Varlık C., Özden Ö. , Baygar T., Kalafatoglu H., et al.

Fleischwirtschaft International, ss.49-51, 2001 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2001

2001

Su Ürünlerinde Dumanlama Teknolojisi

Metin S. , Erkan N. , Akkuş Türkmen Ö.

Dünya Gıda Dergisi,, no.7, ss.68-71, 2001 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2001

2001

Bestimmung der Herstellungszeit und Haltbarkeit bei vakuumverpackten lutfgetrockneten Mittelmeermakrelen

Özden Ö. , Metin S. , Erkan N.

Rundschau für Fleischhygiene und Lebensmittelüberwachung, no.5, ss.111-113, 2001 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2001

2001

Alg Toksinleri

ERKAN N.

Dünya Yayınları Gıda, cilt.6, ss.79-83, 2001 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2000

2000

Su Ürünlerinde Kullanılan Katkı Maddeleri

ERKAN N.

Gıda Bilimi ve Teknolojisi, cilt.5, ss.44-45, 2000 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2000

2000

Su Ürünlerinde Kalite Güvenliği ve Risk

Erkan N.

TSE Ekonomik veTeknik Dergi Standart,, cilt.39, ss.95-99, 2000 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2000

2000

Su Ürünlerinde Sıvı Duman Kullanımı

ERKAN N.

Dünya Yayınları Gıda, cilt.6, ss.78-79, 2000 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2000

2000

Einfluss von Grösse und Fangzeit auf das Fettsäuremuster von Sardellen

ÖZDEN Ö. , ERKAN N. , METİN S. , Baygar T.

Information für die Fischwirtschaft aus der Fischereiforschung, cilt.47, ss.150-154, 2000 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

1999

1999

Haltbarkeit gefriergelagerter küchenfertiger Miesmuscheln.

ERKAN N. , Gökoğlu N.

Information für die Fischwirtschaft aus der Fischereiforschung, cilt.46, ss.44-47, 1999 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

1998

1998

Su Ürünlerini Satın Almada Pratik Bilgiler

Varlık C., Metin S. , Erkan N.

Gıda ve Teknoloji, no.3, ss.68-69, 1998 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

1998

1998

Physical, Chemical and Sensory Analyses of Freshly Harvested Sardines (Sardina pilchardus) Stored at 4?C

Gökoğlu N., ÖZDEN Ö. , ERKAN N.

JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY, cilt.7, ss.5-15, 1998 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

1997

1997

Farklı Asit-Tuz Konsantrasyonlarıyla Hamsi Marinatı Üretimi Esnasında Oluşan Bazı Değişiklikler ve Raf Ömrünün Belirlenmesi.

AKSU H., ERKAN N. , ÇOLAK H., VARLIK C., GÖKOĞLU N., UĞUR M.

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ *, cilt.8, ss.86-90, 1997 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2019

2019

Su Ürünleri Güvenliği ve Kalitesinin Değerlendirilmesi ve Yönetimi

ERKAN N.

3. Uluslararası Su ve Sağlık Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 15 November 2019, ss.254-256

2019

2019

Gıda Takviyesi Olarak Omega-3 Preparatlarının İçerik Değerlendirilmesi

Özden Ö. , Erkan N. , Can İ.

3. Uluslararası Su ve Sağlık Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2019, ss.819-820

2019

2019

SU ÜRÜNLERİNDE MİKROPLASTİK RİSKİ

Can İ. , Erkan N.

20. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 24 - 26 Eylül 2019, ss.127

2018

2018

Toxic Metal Risk Assessment of European Eels (Anguilla anguilla) in Asi River, Turkey

Özden Ö. , Can İ. , Oray I. K. , Kaplan M., Parıldar S., Erkan N.

2nd International Fisheries Symposium, Girne, Kıbrıs (Kktc), 4 - 08 Kasım 2018, ss.40

2018

2018

Examination of EPA and DHA levels in sea bass and sea bream in terms of food consumption

Özden Ö. , Erkan N. , Can İ.

65th Anniversary Scientific Conference with International Participation "Food Science, Engineering and Technology - 2018", Plovdiv, Bulgaristan, 11 - 13 Ekim 2018, cilt.1, ss.20

2018

2018

The Effect Natural Preservative and Packaging Type on the Qauality of Tradional Salted Dried Fish

Erkan N.

Nutricon Food Quality & Safet, Health& Nutriton , Ohrid, Makedonya, 13 - 15 Haziran 2018, ss.95

2018

2018

Mercury risk levels for consumer in gurnard fish species from Marmara sea

Erkan N. , Ulusoy Ş. , Can İ. , Karakulak F. S. , Özden Ö.

Nutricon Food Quality & Safety, Health & Nutrition, Ohrid, Makedonya, 13 - 15 June 2018, ss.96

2017

2017

TAZE VE İŞLENMİŞ SU ÜRÜNLERİNDE TÜKETİCİ GÜVENLİĞİ VE AMBALAJ

Özden Ö. , Can İ. , Varlık C., Erkan N.

Tüm Ürün, Kap ve Ambalaj Standartları Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 6 - 07 December 2017, ss.93-98

2017

2017

KURUTULMUŞ VE TUZLANMIŞ SU ÜRÜNLERİNİN DÜNYA VE TÜRKİYE PAZARLARINDAKİ YERİ VE TÜKETİCİ TERCİHLERİ

Özden Ö. , Can İ. , Varlık C., Erkan N.

Tüm Ürün, Kap ve Ambalaj Standartları Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 6 - 07 Aralık 2017, ss.51-58

2017

2017

Toxic Metal Risk in Imported Fishes Sold in Istanbul Hypermarkets

Özden Ö. , Erkan N.

46. Deutscher Lebensmittelchemikertag, Würzburg, Almanya, 25 - 27 Eylül 2017, ss.130

2017

2017

Farklı Depolama Solüsyonlarının Palamut Lakerdasının Kalitesi Üzerine Etkileri

Özden Ö. , Erkan N. , Can İ.

19. ULUSAL SU ÜRÜNLERİ SEMPOZYUMU, Sinop, Türkiye, 12 - 15 Eylül 2017, ss.7

2016

2016

Eicosapentaenoic Acid and Docosahexaenoic Acid Ratio Between Aquaculture and Wild Fishes

Özden Ö. , Erkan N.

The 7th World Fisheries Congress, Busan, Güney Kore, 23 - 27 Mayıs 2016, ss.1

2015

2015

Evaluation of risk characterization for mercury, cadmium, lead and arsenic associated with seafood consumption in Turkey

Özden Ö., ERKAN N.

38. 15th EuCheMS International Conference on Chemistry and the Environment. 20-24 September 2015 Leipzig/Germany, Leipzig, Almanya, 20 - 24 September 2015, ss.80

2015

2015

The effect of active vacuum packaging on quality Retention of hot- smoked rainbow trout

ERKAN N. , ÖZDEN Ö.

3rd lnternational Meeting oh -Material/Bioproduct lnteraction, MATBIM2015, Zaragoza, İspanya, 17 June 2015 - 19 June 2019

2013

2013

Effect of edible alginate coating on physicochemical and microbiological properties of hot smoked rainbow trout

ERKAN N. , YEŞİLTAŞ M.

8th International CIGR International Technical Symposium on "Advanced Food Processing and Quality Management, Guangzhou, Çin, 3 - 07 November 2013, ss.12

2012

2012

The Effects Of Rosemary On The Chemical Composition Of Rainbow Trouts

ÇAĞILTAY F. , ERKAN ÖZDEN N. , SELÇUK A., ÖZDEN Ö.

AQUA2012 "Global Aquaculture-SecuringOur Future", Praq, Çek Cumhuriyeti, 1 - 04 September 2012, ss.185

2012

2012

Application of Irradiation, Edible Film and High Pressure in Fish Preservation

ERKAN N. , Günlü A., Genç İ.

Advanced Non –Thermal Processing in Food Quality, Effects on Quality and Shelf Life of Food and Beverages' conference”, İzmir, Türkiye, 1 - 04 May 2012, ss.25-27

2011

2011

Selenium Content of Raw and Cooked Seafood

ERKAN N.

Gesellschaft Deutscher Chemiker, 40. Deutscher Lebensmittelchemikertag, Halle, Almanya, 12 - 14 September 2011, ss.67

2011

2011

Iodine Content of Raw and Processed Seafood

ERKAN N.

ICoMST 2011, 57 th International Congress of Meat Science and Technology, Ghent, Belçika, 7 - 12 August 2011, ss.98

2010

2010

The Effect of Thyme and Garlic Oil on the Preservation of Vacuum Packaged Hot Smoked Rainbow Trout

ERKAN N.

Deutsche Veterinärmedizinische Gesellschaft e.V. Arbeitsgebiet Lebensmittelhygiene, 51. Arbeitstagung des Arbeitsgebiet Lebensmittelhygiene, Garmisch-Partenkirschen, Almanya, 28 September - 01 October 2010, ss.195

2010

2010

Chemical Composition of Edible Garden Snails (Helix aspersa) from Turkey

ÇAĞILTAY F. , ERKAN N. , TOSUN D. D. , Selçık A.

5th CEFOOD Congress, Bratislava, Slovakya, 19 - 22 May 2010, ss.459-468

2009

2009

Amino Acid and Vitamin Loss of Cooked Horse Mackerel

ERKAN N. , SELÇUK A., ÖZDEN Ö.

19. International Congress of Nutrition, Bangkok, Tayland, 4 - 09 October 2009, ss.122

2009

2009

Nutritional Quality of Frog (Rana ridibunda) Caught From Turkey

Çağıltay F. , Erkan N. , Tosun D. D. , Selçuk A.

19th International Congress of Nutrition (ICN 2009), Krung-Thep, Tayland, 1 - 04 Ekim 2009, ss.450-451

2009

2009

Seasonal Variations in trace metal composition of oyster

Erkan N. , Özden Ö. , Ulusoy Ş.

7 th International Conference on Molluscan Shellfish Safety, Nantes, Fransa, 14 - 19 Haziran 2009, ss.133

2008

2008

Effects of sage and grape seed oils on microbial growth and quality in hot-smoked seabream fillets

Erkan N. , Tosun Ş. Y. , Üçok Alakavuk D. , Ulusoy Ş.

3. Middle East and North Africa (MENA) Region Animal Wealth Research Conference, Cairo, Mısır, 16 - 18 Ekim 2008, ss.10

2008

2008

Levels of Toxic Metals in 12 Species of Commercially Important Crustaceans and Mollusks from the Aegean, Marmara and Black Sea.

ÖZDEN Ö. , ERKAN N. , ULUSOY Ş.

AQUACULTURE EUROPE 2008 - "Resource Management" Organized by the European Aquaculture Society and hosted by the Polish Fisheries Association., Krakow, Polonya, 15 - 18 September 2008, ss.494

2008

2008

Trace Metals of Eight Fish Species From Turkey

Erkan Özden N. , Özden Ö. , Ulusoy Ş.

Aquaculture Europe 2008 - "Resource Management" Organized by the European Aquaculture Society and hosted by the Polish Fisheries Association, Krakow, Polonya, 15 - 18 Eylül 2008, ss.208

2007

2007

Keeping Quality of Different Packaged Salted Atlantic Bonito "Lakerda"

ERKAN N. , TOSUN Ş. Y. , ÜÇOK ALAKAVUK D. , ULUSOY Ş.

Deutsche Veterinärmedizinische Gesellschaft e.V. Arbeitsgebiet Lebensmittelhygiene, 48. Arbeitstagung des Arbeitsgebiet Lebensmittelhygiene, Garmisch-Partenkirschen, Almanya, 25 - 28 September 2007, ss.195

2007

2007

Seasonal Comporation of Heavy Metal Bioaccumulation in Two Bivalve Species (Chamelea gallina and Donax trunculus) in the Sea of Marmara, Turkey

ÖZDEN Ö. , ERKAN N. , Deval C.

Deutsche Veterinärmedizinische Gesellschaft e.V. Arbeitsgebiet Lebensmittelhygiene, 48. Arbeitstagung des Arbeitsgebiet Lebensmittelhygiene,, Garmisch-Partenkirschen, Almanya, 25 - 28 September 2007, ss.105

2004

2004

Entwicklung sensorischer Qualitätskriterien für Doraden (Sparus aurata)

ÖZDEN Ö. , ERKAN N.

Deutsche Veterinärmedizinische Gesellschaft e.V. Arbeitsgebiet Lebensmittelhygiene, 45. Arbeitstagung des Arbeitsgebiet Lebensmittelhygiene, Garmisch-Partenkirschen, Almanya, 27 - 30 September 2004, ss.25

2003

2003

Chemische Verderbnisindikatoren zur Bewertung von Muscheln

ERKAN N.

Deutsche Veterinärmedizinische Gesellschaft e.V. Arbeitsgebiet Lebensmittelhygiene, 44. Arbeitstagung des Arbeitsgebiet Lebensmittelhygiene,, Garmisch-Partenkirschen, Almanya, 29 September - 02 October 2003, ss.12

2003

2003

Hygienekriterien bei Fischmarinaedn vor und nach der Lagerung mit Chemischen Analysen

ÖZDEN Ö. , ERKAN N.

Deutsche Veterinärmedizinische Gesellschaft e.V. Arbeitsgebiet Lebensmittelhygiene, 44. Arbeitstagung des Arbeitsgebiet Lebensmittelhygiene,, Garmisch-Partenkirschen, Almanya, 29 September - 02 October 2003, ss.15

2002

2002

Menschlicher Agens für die Hygiene an der Grössten Fischhalle des Türkischen Fischmarkts

ÖZDEN Ö. , ERKAN N. , OZEL S., AYVAZ O.

Deutsche Veterinärmedizinische Gesellschaft e.V. Arbeitsgebiet Lebensmittelhygiene, 43. Arbeitstagung des Arbeitsgebiet Lebensmittelhygiene, Garmisch-Partenkirschen, Almanya, 24 - 27 September 2002, ss.9

Kitap & Kitap Bölümleri

2014

2014

AQUATIC TOXICOLOGY Practice Book

Mıtev J. E. , Bınev R. G. , Penev T. G. , Atanasov A. P. , Özden Ö. , Erkan Özden N. , et al.

Contrast Ltd., Co., Bogomilovo, Stara-Zagora, 2014

2004

2004

Su Ürünleri İşleme Teknolojisi

ERKAN N. , VARLIK C.

Dondurarak Muhafaza Teknolojisi, Candan Varlık, Editör, İstanbul Üniversitesi, İstanbul, ss.95-127, 2004

2004

2004

Su Ürünleri İşleme Teknolojisi

ERKAN N.

Kimyasal Konservasyon, Candan VARLIK, Editör, İstanbul Üniversitesi, İstanbul, ss.321-341, 2004

2004

2004

Su Ürünleri İşleme Teknolojisi

ERKAN N.

Dumanlama Teknolojisi, Candan VARLIK, Editör, İstanbul Üniversitesi, İstanbul, ss.233-272, 2004

2004

2004

Su Ürünleri İşleme Teknolojisi

VARLIK C., ERKAN N. , BAYGAR T.

Su Ürünleri Besin Bileşimi, Candan Varlık, Editör, İstanbul Üniversitesi, İstanbul, ss.1-43, 2004

Desteklenen Projeler

2017 - 2017

2017 - 2017

Pesticides in Aquaculture Fishes from Feed to Meat

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

ÖZDEN Ö. (Yürütücü) , ERKAN ÖZDEN N. , KAPLAN M.

2015 - 2017

2015 - 2017

Füme alabalık ürünlerinin kalitesinde ambalajın etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

ERKAN ÖZDEN N. (Yürütücü)

2010 - 2012

2010 - 2012

Dumanlanmış Balığın Kalitesinde Aljinat Kaplamanın Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

ERKAN ÖZDEN N. (Yürütücü)

2011 - 2011

2011 - 2011

IODINE CONTENT OF RAW AND COOKED FISH SPECIES CONSUMED IN TURKEY

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

ERKAN ÖZDEN N. (Yürütücü)

2009 - 2009

2009 - 2009

İstridyenin iz element kompozisyonunda mevsimsel değişiklikler

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

ERKAN ÖZDEN N. (Yürütücü)

2008 - 2008

2008 - 2008

MACRO AND MICRO MINERAL PROFILES OF EIGHT FISH SPECIES FROM TURKEY

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

ERKAN ÖZDEN N. (Yürütücü)