Desteklenen Projeler
-
2023 - Devam Ediyor Mentha pulegiumdan ZnO Nanopartiküllerin Biyosentezi ve Gıda Güvenliği Bakımından Antibakteriyal Etkinliğinin Değerlendirilmesi
-
2022 - 2024 Midyelerde mikroplastik ve cıva maruziyetinin katkılı depurasyonla giderimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Erkan N. (Yürütücü), Tunçelli G., Can Tunçelli İ., Dağsuyu E., Doğruyol Bayar H., Ürkü Atanasov Ç., et al.
-
2021 - 2024 Trabzon hurması ayva yaprağı ve atkuyruğu bitkisinden farklı çözgenlerle elde edilen ekstraktların balık etindeki bazı patojen bakterilerin termal ölüm kinetiklerine etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DOĞRUYOL BAYAR H. (Yürütücü), MOL TOKAY S., ULUSOY Ş., COŞANSU AKDEMİR S., ÖZDEN Ö.
-
2020 - 2023 Denizel Yetiştiricilik Kaynaklı Ürünlerin Gıda Güvenliği Yönünden Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Özden Ö. (Yürütücü), Erkan N., Doğruyol Bayar H., Can Tunçelli İ., Ortaboy Sezer S.
-
2021 - 2022 Marmara Denizi'nden Avlanan Su Ürünlerinde Müsilajın Halk Sağlığı Bakımından Etkilerinin Değerlendirilmesi
TÜBİTAK Projesi
Erkan N. (Yürütücü), Mol Tokay S., Özden Ö., Yanardağ R., Üçok Alakavuk D., Tosun Ş. Y., et al.
-
2018 - 2021 İstanbul Üniversitesi Araştırma Alt Yapısı Geliştirme ve Sürekliliği desteği
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
OKYAR A., SARIDOĞAN E., KARA M., KORUL O., PELDEK M., ÖZDEMİR H., et al.
-
2020 - 2020 Farklı Formülasyonlarda Balık Ezmelerinin Geliştirilmesi ve Raf Ömrü Değerlendirmesi
-
2018 - 2020 Deniz Marulundan (Ulva lactuca Linnaeus, 1753) Elde EdilenEkstraktların Antimikrobiyal ve Antioksidan Etkilerinin İncelenmesi
-
2017 - 2019 Kültür Balıklarına Farklı İşleme Tekniklerinin Uygulanması ve Kalitelerinin Belirlenmesi
-
2016 - 2019 Yetiştiricilik Yoluyla Elde Edilen Balık Türlerinde Eicosapentaenoic Asid (EPA) ve Docosahexaenoic Acid (DHA) Düzeylerinin Karşılaştırılması
-
2016 - 2019 Gıda Takviyesi Balık Yağlarının Omega Üç İçeriğinin İncelenmesi
-
2017 - 2018 Aktif paketlemenin işlenmiş balık ürünlerinin kalitesine etkisi
-
2016 - 2018 Orkinos Balıklarının Yağ Asitleri Profilinin Belirlenmesi
-
2016 - 2018 Ambalaj Geçirgenliğinin İşlenmiş Balık Ürünlerinin Dayanım Ömrüne Etkisi
-
2013 - 2018 ENVIGUARD - Development of a biosensor technology for environmental monitoring and disease prevention in aquaculture ensuring food safety
-
2017 - 2017 Toxic Metal Risk in Imported Fishes Sold in Istanbul Hypermarkets
-
2017 - 2017 Pesticides in Aquaculture Fishes from Feed to Meat
-
2016 - 2017 İşlenmiş Alabalık Yumurtasının Raf Ömrüne Farklı Katkı Maddelerinin Etkisi
-
2016 - 2016 DETERMINATION OF CHEMICAL COMPOSITION AND GROWTH PERFORMANCE OF COMMON FROG Rana ridibunda Pallas 1771 FED WITH COMMERCIALLY FORMULATED PELLETED CARP FEEDS
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇAĞILTAY F. (Yürütücü), ERKAN ÖZDEN N., ÖZDEN Ö., TOSUN D. D., ATANASOFF A.
-
2016 - 2016 Eicosapentaenoic Acid and Docosahexaenoic Acid Ratio Between Aquaculture and Wild Fishes
-
2016 - 2016 Some Pesticides Found in Horse mackerel Trachurus sp and Their Potential Health Risk
-
2016 - 2016 Assessment of health risks associated with tracetoxic metals from fish consumption in childbearing age women
-
2015 - 2016 Yetiştiricilik Yoluyla Elde Edilen Balıkların Yağ Asitleri Profillerinin Belirlenmesi
-
2015 - 2015 Karadeniz Bölgesine Has Geleneksel Hamsi Yemeklerimizin Tüketime Hazır Ürün Olarak Değerlendirilmesi
-
2015 - 2015 Evaluation of risk characterization for mercury, cadmium, lead and arsenic associated with seafood consumption in Turkey
-
2013 - 2015 İthal Edilen Balıkların Besin Profilinin Çıkarılması
-
2013 - 2015 Balıklardaki Yağ Asitleri Kompozisyonundaki Değişimlerin Mevsimsel Olarak İncelenmesi
-
2012 - 2015 İthal Edilen Balık Türlerinde Ağır Metal Düzeyinin İncelenmesi
-
2012 - 2015 Alabalıklarda Malahit Yeşili Kalıntısının İncelenmesi
-
2011 - 2015 EKONOMİK BALIK TÜRLERİNDE CİVA DÜZEYİNİN İZLENMESİ
-
2014 - 2014 FATTY ACID CONTENT OF COMMERCIALLY IMPORTANT CULTURED FISH SPECIES FROM THE TURKEY
-
2010 - 2014 İstavrit ve Midyelerde Gıda Güvenliği Açısından Bazı Pestisitlerin Belirlenmesi ve Değerlendirilmesi
-
2013 - 2013 Health risks of toxic metals in the commercial fishes from Turkey
-
2011 - 2013 Atatürk Baraj Gölü (Fırat, Türkiye) Balıklarındaki Amino Asit Kompozisyonunun Belirlenmesi
-
2009 - 2013 Karideslerde Meyadana Gelen Kararmanın (Melanosis) Önlemesinde Faklı Kimyasalların İncelenmesi
-
2012 - 2012 EFFECT OF STOCK DENSITY ON PROTEIN QUALITY OF RAINBOW TROUT Oncorhynchus mykiss
-
2012 - 2012 Soğuk Depolamada Levrek Balığı Raf Ömrüne Farklı Doz Gamma Işınlamanın Etkisi
-
2010 - 2012 Haliç' ten Avlanan Balıklardaki Ağır Metal Düzeyinin Belirlenmesi
-
2011 - 2011 Modelling of 4-Hexylresorcinol residue level in meat of shrimp
-
2009 - 2011 Pastörizasyon, konservasyon, dumanlama ve marinasyon tekniklerinin deniz salyangozunun kimyasal kompozisyonu üzerine etkisi
-
2007 - 2011 Su ürünlerinin mineral kompozisyonu ve beslenme yönünden önemi
-
2010 - 2010 A rapid method of 4-Hexylresorcinol with HPLC in shrimps
-
2009 - 2010 Karideslerde Enzimatik Kararmayı Önlemede 4-Hexylresorcinol Uygulamasının İncelenmesi
-
2008 - 2010 TİCARİ ÖNEMİ OLAN CRUSTACEAN ve MOLLUSKLARDAKİ TOKSİK İZ METALLERİN İNCELENMESİ
-
2009 - 2009 Study on the behavior of the trace metals in Mytilus galloprovincialis as a bioindicator species: the case of Bosporus Marmara Sea, Turkey
-
2008 - 2009 Farklı Paketlemenin Sıcak Dumanlanmış Balık Fileto Kalitesi Üzerine Etkisi
-
2007 - 2009 Farklı İşleme Tekniklerinin Deniz Salyangozunun (Rapana venosa, Valenciennes, 1846) Besin Bileşimi Üzerine Etkisi
-
2008 - 2008 TOXIC METALS OF COMMERCIALLY IMPORTANT CRUSTACEAN AND MOLLUSK FROM THE AEGEAN, MARMARA AND BLACK SEA: TWELVE SPECIES
-
2000 - 2001 Vakum Paketlenmiş Marine Balıkların Kalitesinin Belirlenmesinde Yağ Asitleri ve Aminoasit Bileşimindeki Değişimlerin İncelenmesi