Yayınlar & Eserler

Makaleler 53
Tümü (53)
SCI-E, SSCI, AHCI (16)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (29)
ESCI (13)
Scopus (34)
TRDizin (10)
Diğer Yayınlar (10)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 23

1. Local Cuisine Elements Oriented to Cultural Heritage in Menus on Meal Sharing Economy Platforms: The Case of Eatwith Türkiye (In-Press)

The 7th International Turkic World Tourism Congress, İstanbul, Türkiye, 21 - 25 Mayıs 2025, (Tam Metin Bildiri)

2. Integrating Blockchain into the Sharing Economy: A Preliminary Study of the Tourism and Hospitality Industry (In-Press)

The 6th Conference on Managing Tourism Across Continents, İstanbul, Türkiye, 30 Nisan - 03 Mayıs 2025, (Tam Metin Bildiri)

4. Challenges with AI Adoption in Social Sciences Teaching

III. International Congress of Social Sciences (Congist’24): Social Sciences and Artificial Intelligence: Theory and Practice, İstanbul, Türkiye, 18 - 20 Aralık 2024, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

5. Utilizing AI in Social and Administrative Science

31st AEDEM International Conference: Mobility, Wellbeing And Technology In Age Of Global Disruptions, İstanbul, Türkiye, 1 - 03 Eylül 2024, ss.346, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

6. Turizmde Göçmen Girişimciliği

10. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Kastamonu, Türkiye, 2 - 04 Haziran 2022, ss.49-56, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

7. Augmented reality in restaurant package service: the gourmets’ consumer perspectives for amid and post-COVID-19 era

International Istanbul Economics Research Conference - IIERC, İstanbul, Türkiye, 18 - 19 Kasım 2021, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

8. Self-Congruity and Destination Attachment:The Visitation Frequency

2nd International Travel and Tourism Dynamics Congress, Ankara, Türkiye, 21 - 22 Ekim 2021, (Özet Bildiri)

9. Transformations Facing MICE Tourism Amid Covid-19

International Congress of Emerging Trends in Tourism - ICETT, Konya, Türkiye, 30 Eylül - 02 Ekim 2021, ss.168, (Özet Bildiri)

10. What Are Tour Guides Most Praised for? A Sharing Economy Perspective

GLOSERV- Global Conference on Services and Retail Management, Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 10 - 13 Mayıs 2021, cilt.5, sa.21, ss.1-5, (Tam Metin Bildiri)

11. Kaya Tuzunun Gastronomi ve İnanç Açısından Önemi: Hacıbektaş Kaya Tuzu

1.Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Konferansı, Sakarya, Türkiye, 1 - 03 Kasım 2018, ss.298-309, (Tam Metin Bildiri)

12. Moleküler Gastronomide Yeni Mutfak Akımı: NbN (Note-By-Note) Mutfak

19.ULUSAL TURİZM KONGRESİ, Afyon, Türkiye, 17 - 21 Ekim 2018, ss.1142-1153, (Tam Metin Bildiri)

13. Sportif Olta Balıkçılığına Katılan Turistlerin İtici ve Çekici motivasyon Faktörlerinin Belirlenmesi: Bir Pilot Çalışma

2. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Gümüşhane, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, cilt.1, sa.1, ss.272-281, (Tam Metin Bildiri)

15. Hacı Bektaş-i Veli İnanç turizmi Destinasyonunda Yerel Halkın Turizm Gelişimine İlişkin Algı ve Tutumlarını Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma

4th International Congress of Tourism & Management Researches, Kıbrıs, Girne, Türkiye, 12 - 14 Mayıs 2017, ss.390-401, (Tam Metin Bildiri)

17. Importance of Well-Known Chefs and Gourmets in Food and Restaurant Marketing

4th International Congress of Tourism & Management Researches – 2017, Girne, Kıbrıs (Kktc), 12 - 14 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

18. İnanç Turizmi ve Geleneksel Bilgelik: Anadolu Bektaşiliği Örneği

15. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Balıkesir, Türkiye, 22 Nisan 2016, ss.231-243, (Tam Metin Bildiri)

19. Türkiye’de Sportif Olta Balıkçılığının Alternatif Turizm Kapsamında Değerlendirilmesi

I. ULUSAL ALTERNATİF TURİZM KONGRESİ BİLDİRİ KİTABI, Erzincan, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2016, ss.90-100, (Tam Metin Bildiri)

20. Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Alternatif Konaklama İşletmelerinin Kullanılması: Yayla Evleri Örneği

Doğu Karadeniz Bölgesi Sürdürülebilir Turizm Kongresi, Gümüşhane, Türkiye, 14 - 17 Mayıs 2015, ss.80-93, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

22. The Relation between Demographic Factors and the Turnover Intention in Pre-Opening Hotel Businesses

11th International Strategic Management Conference, Vienna, Avusturya, 23 - 25 Temmuz 2015, cilt.207, ss.377-384, (Tam Metin Bildiri) identifier

23. Turistler Açısından Şehir İçi Demiryolu Taşımacılığının Değerlendirilmesi : İstanbul Örneği

VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Aydın, Türkiye, 3 Nisan - 06 Mayıs 2014, ss.255-267, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 15

1. Hacı Bektaş-i Veli

Anadolu’da Türk - İslam Dönemi Düşünürleri, Tolga Fahri Çakmak,Özlem Güzel, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.270-283, 2023

2. Augmented Reality in Restaurant Package Service: The Gourmets’ Consumer Perspectives for Amid and Post-Covid-19 Era

Post Covid Era: Future of Economies and World Order: An Interdisciplinary Approach, Mehmet Baykal,Jorge Haddock,Aziz Dayanır, Editör, IUPress, İstanbul, ss.209-218, 2023

3. Components of gastro-tourists’ experiences in culinary destination Evidence from sharing economy platforms

Handbook on Tourism and Social Media, Doğan Gürsoy,Rahul Pratap Singh Kaur, Editör, Edward Elgar , Chelmsford, 2022

4. Transformations Facing MICE Tourism Amid Covid-19

Global and Emerging Trends in Tourism, S. Bayrakçı,S. Aras,S. Yetimoğlu, Editör, Necmettin Erbakan Universiy Press, Konya, ss.84-100, 2021

5. Ekmek

Gastronomi Sözlüğü A dan Z ye, Mehmet Sarıışık,Gülçin Özbay,Veli Ceylan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-20, 2020

6. Turizm İşletmeciliği Pazarlamasında Sunum

Değişen Pazar Dinamikleri Işığında Turizm Pazarlaması: 9P-9C-9E, Sehnaz Demirkol, Editör, Değisim Yayınları, İstanbul, ss.1-20, 2020

7. Şanlıurfa'da Turizm

Şanlıurfa Vizyon 2023 Fizibilite Raporu, Prof. Dr. Murat Şeker,Doç. Dr. Arif Saldamlı,Dr. Hakan Bektaş,Çağlar Mesci, Editör, İstanbul Üniversitesi Şehir Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, İstanbul, ss.11-50, 2020

8. Turizm Pazarlamasında Sunum (Presentation)

Değişen Pazar Dinamikleri Işığında Turizm Pazarlaması: 9P-9C-9E, Şehnaz Demirkol, Editör, Değisim Yayınları, İstanbul, ss.416-448, 2020

9. Uluslararasu Seyahatlerde Sürdürülebilirlik ve Seyahat Motivasyonları

Uluslararası Seyahat İşletmeciliği, Zengin B., Sarıışık M., Avcıkurt C., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.255-278, 2017

12. Örnek Olaylar

Turizm Konaklama ve Seyahat İşletmeciliği, Prof. Dr. Muharrem Tuna, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.359-381, 2016

13. Turizmin Geleceği

Turizm Konaklama ve Seyahat İşletmeciliği, ''Tuna, M.'', Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.333-357, 2016

14. Turizm İşletmelerinde Örgütsel Davranış

Turizm İşletmeciliği Temel Kavramlar ve Uygulamalar, Akova O., Kızılırmak İ., Tanrıverdi H., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.205-250, 2015

15. Turizm İşletmelerinde Örgütsel Davranış

Turizm işletmeciliği Temel Kavramlar ve Uygulamalar, Akova O., Kızılırmak İ., Tanrıverdi H., Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.205-250, 2015
Ansiklopedide Bölümler 1
Metrikler

Yayın

92

Yayın (WoS)

30

Yayın (Scopus)

34

Atıf (WoS)

84

H-İndeks (WoS)

4

Atıf (Scopus)

366

H-İndeks (Scopus)

12

Atıf (Scholar)

510

H-İndeks (Scholar)

12

Atıf (Diğer Toplam)

6

Proje

8

Tez Danışmanlığı

1

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları