Desteklenen Projeler
-
2021 - 2024 Trabzon hurması ayva yaprağı ve atkuyruğu bitkisinden farklı çözgenlerle elde edilen ekstraktların balık etindeki bazı patojen bakterilerin termal ölüm kinetiklerine etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DOĞRUYOL BAYAR H. (Yürütücü), MOL TOKAY S., ULUSOY Ş., COŞANSU AKDEMİR S., ÖZDEN Ö.
-
2021 - 2022 Marmara Denizi'nden Avlanan Su Ürünlerinde Müsilajın Halk Sağlığı Bakımından Etkilerinin Değerlendirilmesi
TÜBİTAK Projesi
Erkan N. (Yürütücü), Mol Tokay S., Özden Ö., Yanardağ R., Üçok Alakavuk D., Tosun Ş. Y., et al.
-
2019 - 2021 Kültür midyelerinde (Mytilus galloprovincialis,L. 1819) ağır metal düzeylerinin ve potansiyel halk sağlığı risklerinin belirlenemesi
-
2017 - 2018 EFFECT OF PLANT DERIVED ESSENTIAL OILS AND PLANT EXTRACTS ON SHELFLIFE AND SAFETY OF FISH
-
2016 - 2018 Listeria monocytogenes'in sous vide somonda inhibisyonu
-
2016 - 2017 Konserve Balıkların Histamin İçeriği ve Yağ Oksidasyonu Açısından Kalitesinin Belirlenmesi
-
2015 - 2017 ihraç edilen başlıca su ürünlerinde selenyum düzeyinin belirlenmesi
-
2016 - 2016 Alüminyum folyo ile yapılan pişirmenin su ürünlerine metal geçişine etkisi
-
2016 - 2016 DETERMINATION OF SELECTED HEAVY METALS IN DEMARSAL FISH
-
2015 - 2016 Selenium concentrations in fish from Turkish waters
-
2013 - 2016 nisinle kombine olarak kullanılan muhafaza tekniklerinin balığın dayanım süresine etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
MOL TOKAY S. (Yürütücü), TOSUN Ş. Y., CEYLAN Z., DOĞRUYOL H., ÜÇOK ALAKAVUK D., ULUSOY Ş.
-
2015 - 2015 Su Ürünleri Tüketimiyle İlgili Görüş ve Yargıların Diğer Kaslı Gıdalarla Karşılaştırılması’
-
2012 - 2015 alüminyum folyo ile yapılan pişirmenin su ürünlerine metal geçişine etkisi
-
2014 - 2014 Determination of Selected Trace Metals in Sharks (Squalus acantias) and in Rays (Raja clavata)
-
2010 - 2014 İhraç edilen su ürünlerindeki ağır metal düzeyinin belirlenmesi
-
2011 - 2013 Balık patojenlerinin ışınlamayla kombine edilmiş uygulamalarla inhibisyonu
-
2011 - 2013 Işınlanmış Balıkta Doz Tahmininde Kullanılmak Üzere DNA Temelli Moleküler Metodolojilerin Geliştirilmesi
-
2012 - 2012 Effect of microwave cooking on pathogens in salmon blocks
-
2011 - 2012 su ürünlerinde ışınlama uygulamaları
-
2011 - 2011 Survival of Salmonella Enteritidis on fish cooked in microwave
-
2009 - 2011 MİKRODALGA İLE YAPILAN ISITMANIN BALIKTAKİ PATOJEN MİKROORGANİZMALARA ETKİSİ
-
2007 - 2010 Vakum Ambalajda Pişirilmiş (sous-vide) Balıkta Kalite ve Raf Ömrünün Belirlenmesi
-
2007 - 2008 Sucuktan izole edilen laktik asit bakterilerinin antimikrobiyel özelliklerinin belirlenmesi ve bakteriyosin üreten türlerin seçimi
-
2006 - 2007 Balık Kalitesinin Tespitinde Psikrofilik Bakterilerin Etkisinin Belirlenmesi
-
2000 - 2001 İthal Uskumruların Değişik Çözünme Koşullarındaki Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi,
-
1999 - 2001 Su Ürünlerinin Kalitesi Üzerine Koruyucu Katkı Maddelerinin Etkisi
-
1996 - 1999 Modifiye Atmosferle Ambalajlama Tekniğinin Alabalık Ürünlerinin Kalite ve Dayanma