SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Determination of the Risky Microorganisms in Frozen Ready-to-Eat Seafood Sold in Istanbul Market
AQUATIC SCIENCES AND ENGINEERING
, cilt.36, sa.4, ss.202-206, 2021 (AHCI)
Selenium-Mercury Balance in Commercial Fish Speciesfrom the Turkish Waters
Biological Trace Element Research
, cilt.187, ss.1-7, 2018 (SCI-Expanded)
Seafood safety at home: Knowledge and practices
INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE
, cilt.13, ss.95-100, 2018 (SCI-Expanded)
Effect of a Pediococcus spp. on the quality of vacuum-packed horse mackarel during cold storage
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE
, cilt.17, ss.59-66, 2011 (SCI-Expanded)
The effect of lemon juice on bonito (Sarda sarda, Bloch, 1793) preserved by sous vide packaging
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.46, sa.2, ss.395-401, 2011 (SCI-Expanded)
Einfluss einer modifizierten Atmosphäre auf die Haltbarkeit gesalzener Forellen
Fleischwirtschaft
, sa.82, ss.89-92, 2002 (SCI-Expanded)
Seasonal variation in fat content of anchovy (Engraulis encrasicolus)
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.34, sa.4, ss.401-402, 1999 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
The impact of the COVID-19 pandemic on fish and food perception, consumption, and purchasing behaviors of Turkish consumers
Aquatic Research
, cilt.7, sa.1, ss.15-29, 2024 (Hakemli Dergi)
Effect of Different Plant Extracts Added to Ice on Sensory Preference of Sliced Salmon
Aquatic Science and Engineering
, cilt.36, sa.4, ss.159-165, 2021 (ESCI)
Mercury intake via consumption of imported Atlantic mackerel (Scomber scombrus) in Istanbul
International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences
, cilt.4, ss.165-172, 2020 (Hakemli Dergi)
İstanbul’un Gastronomi Turizmi Potansiyeli ve Balığın Rolü
Aydın Gastronomy
, cilt.3, sa.2, ss.65-74, 2019 (Hakemli Dergi)
Bir Gıda Olarak Midye
Aydın Gastronomy
, cilt.3, sa.2, ss.119-127, 2019 (Hakemli Dergi)
nisin ve su ürünleri
EgeJfas
, sa.32, ss.115-120, 2015 (Hakemli Dergi)
Gıda Güvenliği Yönünden Su Ürünleri Sektörünün Değerlendirilmesi
dünya gıda
, cilt.8, ss.32-37, 2014 (Hakemli Dergi)
İklim değişikliğinin su ürünlerine ve tüketimine etkisi
Journal of FisheriesSciences.com
, sa.6, ss.341-356, 2012 (Hakemli Dergi)
Su Ürünleri ve Işınlama Teknolojisi
Dünya Gıda Dergisi
, ss.79-87, 2011 (Hakemli Dergi)
Türkiye’de su ürünleri işleme sektörünün sorunları ve çözüm önerileri
Journal of FisheriesSciences.com
, sa.4, ss.152-158, 2010 (Hakemli Dergi)
Gıda ve su ürünleri ambalaj atıklarının değerlendirilmesi
Gıda Dergisi
, ss.69-74, 2010 (Hakemli Dergi)
SOUS-VIDE TEKNOLOJİSİ VE SU ÜRÜNLERİNDEKİ UYGULAMALAR
journal of fisheriessciences.com
, cilt.3, sa.1, ss.68-75, 2009 (Hakemli Dergi)
Seasonal variations of the yield and proximate composition of freshwater crayfish, Astacus leptodactylus (Eschscholtz, 1823).
Advances in Food Sciences
, cilt.31, sa.1, ss.41-44, 2009 (Hakemli Dergi)
Determination of the Shelf-Life of Trout (Oncorhynchus mykiss) Raw Meatball That Packed under Modified Atmosphere
PAKISTAN JOURNAL OF NUTRITION
, cilt.7, sa.3, ss.412-417, 2008 (Hakemli Dergi)
Balık yağı tüketimi ve insan sağlığı üzerine etkileri
Journal of fisheriessciences.com
, sa.2, ss.601-607, 2008 (Hakemli Dergi)
Fayda ve Riskleriyle Midye
dünya gıda dergisi
, cilt.5, ss.83-88, 2006 (Hakemli Dergi)
Çiğ Balık (Sushi) ve Sağlığımız
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ
, sa.25, ss.23-28, 2006 (Hakemli Dergi)
Su Ürünlerinde Ağır Metal Birikimi ve İnsan Sağlığına Etkileri
hasad gıda
, cilt.21, sa.244, ss.56-59, 2005 (Hakemli Dergi)
Modifiye Atmosferde Paketleme Teknolojisinin Alabalık Dolmalarının Kalitesi ve Raf Ömrü Üzerine Etkisi
Gıda dergisi
, sa.28, ss.85-93, 2003 (Hakemli Dergi)
Taze, işlenmiş su ürünleri ve su ürünleri işleme tesislerinde HACCP analizleri
Dünya Gıda Dergisi
, sa.6, ss.79-83, 2002 (Hakemli Dergi)
Influence of modified atmosphere packaging on shelf life of fish-salami
Fleischwirtschaft International
, sa.4, ss.49-51, 2001 (Scopus)
Su Ürünlerinde Dumanlama Teknolojisi
Dünya Gıda Dergisi,
, sa.6, ss.68-71, 2001 (Hakemli Dergi)
Modifiye Atmosferde Paketlemenin Alabalık Burgerlerinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi
Gıda dergisi
, sa.26, ss.279-287, 2001 (Hakemli Dergi)
Su Ürünlerinde Modifiye Atmosfer Paketleme Uygulamaları
Dünya Gıda Dergisi
, sa.6, ss.68-72, 2000 (Hakemli Dergi)
Einfluss von Größe und Fangzeit auf das Fettsäuremuster von Sardellen
Informationen für die Fischwirtschaft aus der Fischereiforschung
, sa.47, ss.150-154, 2000 (Hakemli Dergi)
Su Ürünlerinin Dondurulmasında Önemli Konular
Dünya Gıda Dergisi
, sa.6, ss.89-90, 2000 (Hakemli Dergi)
Marine Gökkuşağı Alabalığının Modifiye Atmosferle Paketlenerek Depolanması Sırasında Bazı Kriterlerde Meydana Gelen Değişimler.
Gıda Bilimi ve Teknolojisi
, cilt.5, sa.2, ss.56-64, 2000 (Hakemli Dergi)
Su Ürünleri İşletmelerinde Hijyen
Dünya Gıda Dergisi
, sa.5, ss.43-44, 1999 (Hakemli Dergi)
Su Ürünlerini Satın Almada Pratik Bilgiler
Gıda ve Teknoloji
, sa.3, ss.68-69, 1998 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Food Safety Concerns in Sous-Vide Seafood
52th Western European Fish Technologists Association (WEFTA) Conference, İzmir, Türkiye, 14 - 18 Ekim 2024, ss.258
Türkiye'de Su Ürünleri Gıda Güvenliğinin Değerlendirilmesi: Midye Vaka Çalışması
8. ULUSLARARASI GIDA GÜVENLİĞİ KONGRESİ , İstanbul, Türkiye, 9 - 10 Mayıs 2024, ss.1-2
Effect of horsetail, persimmon and quince leaf extracts on foodborne pathogenic bacteria in fish
3rd Food Chemistry Conference, Dresden, Almanya, 10 - 12 Ekim 2023, ss.147
Evaluation of the Effects of Mucilage on Public Health in Seafood from the Marmara Sea
7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Kasım 2022, ss.55-56
Food Safety Risks Related to Heavy Metals and Pesticides in Seafood from Turkish Waters
7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Kasım 2022, ss.34
The efficacy of oregano oil and citric acid on the heat sensitivity of Listeria monocytogenes in sous-vide salmon
2nd Aquatic Biotechnology Symposium, İstanbul, Türkiye, 13 - 14 Ekim 2021, ss.16
Zencefil ve wasabi ile muamelenin gökkuşağı alabalığının (Oncorhynchus mykiss, Walbaum 1792) kalitesi üzerine etkisi
Türkiye 13. Gıda Kongresi, 21 - 23 Ekim 2020, ss.63
Mercury Levels in Atlantic Mackerel from Local Fish Markets in Istanbul, Turkey
INTERNATIONAL MARINE & FRESHWATER SCIENCES SYMPOSIUM, Antalya, Türkiye, 18 - 21 Ekim 2018, ss.47
Selenium and Mercury in Commercial Fish Species (Edible fish) from Turkey
INTERNATIONAL MARINE & FRESHWATER SCIENCES SYMPOSIUM, Antalya, Türkiye, 18 - 21 Ekim 2018, ss.48
The use of fennel (Foeniculum vulgare L.) in food preservation as natural additive
4th International Symposium of Medicinal and Aromatic Plants, İzmir, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2018, ss.177
EFFECT OF PLANT-DERIVED ESSENTIAL OILS AND PLANT EXTRACTS ON SHELF-LIFE AND SAFETY OF FISH
8th International Agriculture Symposium „AGROSYM 2017”, Jahorina, Bosna-Hersek, 5 - 08 Ekim 2017, ss.64
Heavy Metal Concentrations In Seafood From Black Sea
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.654
Mercury and Selenium Interaction in Fish
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.467
Konserve Balıkların Histamin İçeriği ve Yağ Oksidasyonu Açısından Kalitesinin Belirlenmesi
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.133
Alüminyum folyo ile yapılan pişirmenin su ürünlerine metal geçişine etkisi
Türkiye 12. Gıda Kongersi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.67
Proximate Composition and Shelf Life of Sous Vide Mackerel
17 th International Congress of Dietetics, Granada, İspanya, 7 - 10 Eylül 2016, cilt.20, sa.1, ss.410
Selenium concentrations in fish from Turkish waters.
12th European Nutrition Conference (FENS), Berlin, Almanya, 20 - 23 Ekim 2015, ss.112-113
Türk tüketicisinin su ürünlerinin mikrobiyel güvenliği ile ilgili mutfak alışkanlıkları
5. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 7 - 08 Mayıs 2015, ss.17
Effect of Irradiation on the Microbial Quality of Sous-Vide Mackerel at 2±1C
2nd International Congress on Food Technology, Aydın, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2014, ss.169
Determination of selected trace metals in sharks (Squalus acantias) and in rays (Raja clavata)
38th International Symposium on Environmental Analytical Chemistry, Lozan, İsviçre, 17 - 20 Haziran 2014, ss.37
Determination of Selected Trace Metals in Sharks (Squalus acantias) and in Rays (Raja clavata)
38th International Symposium on Environmental Analytical Chemistry, Switzerland, İsviçre, 17 - 20 Haziran 2014, ss.38
Estimation of irradiation dose in the flesh of irradiated fish by RAPD PCR
VI International Bioengineering Congress 2013 Human Welfare, İzmir, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2013, ss.69
Usage of Nisin on Seafood
The First International Fisheries Symposium, Girne, Kıbrıs (Kktc), 1 - 04 Mart 2013, ss.214
Effect of microwave cooking on pathogens in salmon blocks
Aqua 2012, Çek Cumhuriyeti, ss.93
Determination of Enterobacteriacea on Horse Mackerel (Trachurus trachurus) Sold in Istanbul District Bazaar
7. International Conference of Agricultural Engineering CIGR-AgEng2012, Valencia, İspanya, 8 - 12 Temmuz 2012
Determination of enterobacteriacea on horse mackerel (trachurus trachurus)sold in istanbul district bazaar.
7. International Conference of Agricultural Engineering CIGR-AgEng2012, Valencia, İspanya, 8 - 12 Temmuz 2012, ss.39
Determination of Enterobactyeriaceae on horse mackerel (Trachurus trachurus) Sold in Istanbul District Bazaars
International Conference of Agricultural Engineering CIGR-AgEng2012, İspanya, 1 - 04 Temmuz 2012, ss.39
Surveying microbiological quality of chilled ready to eat seafood marketed in Istanbul
International conference of agricıltural engineering CICR-AgEng 2012, İspanya, 1 - 04 Temmuz 2012, ss.38
Determination of risky microorganisms in frozen ready-to-eat seafood sold in Istanbul market
International conference of agricıltural engineering CICR-AgEng 2012, İspanya, 1 - 04 Temmuz 2012, ss.71
Determination of enteriobacteriaceae on horse maackarel sold in Istanbul district bazaar
International conference of agricıltural engineering CICR-AgEng 2012, İspanya, 1 - 04 Temmuz 2012, ss.39
Determination of Amino Acid Composition in Commercialy Important Freshwater Fish Species from Atatürk Dam Lake, Turkey
6th Central European Congress of Food, Sırbistan Ve Karadağ, 1 - 04 Mayıs 2012, ss.213
İklim değişiminin su ürünleri tüketimine etkisi
XVI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 25 - 27 Ekim 2011, ss.224-225
Survival of selected pathogens on whiting cooked in microwave
TUBİTAK 4. International Congress on Food and Nutrition, Türkiye, ss.51
Su Ürünleri Ve Işinlama Teknolojisi
17.ULUSAL SU ÜRÜNLERİ SEMPOZYUMU, Antalya, Türkiye, 1 - 05 Ekim 2011, ss.236
SU ÜRÜNLERİ VE IŞINLAMA TEKNOLOJİSİ
17.ULUSAL SU ÜRÜNLERİ SEMPOZYUMU, Antalya, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2011, ss.236
Survival of Salmonella enteritidis on fish cooked microwave
Society SFAM for Applied Microbiology Summer Conference, Dublin, İrlanda, 4 - 07 Temmuz 2011, ss.58-59
survival of Salmonella Enteritidis on fish cooked in macrowave.
Sfam summer conference, İrlanda, ss.58-59
Türkiye’deki Su Ürünleri İşleme Sektörünün Durumu, Sorunları ve Çözüm Önerileri.
Türkiye Ziraat Mühendisleri VII. Teknik Kongresi, Ankara, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2010, ss.821-852
Identification of Pathogenic Vibrios in the Mussels (Mytilus galloprovincialis, Lamarck, 1819) Harvested From the Marmara Sea
5th central European congress of Food, Slovakya, 1 - 04 Mayıs 2010, ss.117
Identification of pathogenic vibrios in the mussels harvested from Marmara sea
5th Central european congress on food, Slovakya, 1 - 04 Mayıs 2010, ss.117
Qualitats-Bestimmung an Fischmarinaden mit Veranderungen des Aminosauren und Fettsauren-Musters
31. Deutscher Lebensmittelchemikertag, Almanya, 1 - 04 Eylül 2002, ss.92
Quality Evaluation of Fresh Mullet Fillets Under Modified Atmosphere at Different Temperatures
The Institute of Food Technologists Annual Meeting and FOOD EXPO, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 04 Eylül 2000, sa.51, ss.18
Seasonal Changes in The Fatty Acid Composition of Engraulis encrasicolus
DFG-52nd International Congress and Expo, Almanya, 1 - 04 Eylül 1998, ss.391
Kitap & Kitap Bölümleri
Su Ürünleri İşleme Teknolojisinin Temelleri
İstanbul Üniversitesi, İstanbul, 2007
Surimi Teknolojisi
Su ürünleri İşleme Teknolojisi, Varlık C., Editör, İstanbul Üniversitesi, İstanbul, ss.379-388, 2004
Hazır yemek (Catering) Teknolojisi
Su ürünleri İşleme Teknolojisi, Varlık C., Editör, İstanbul Üniversitesi, İstanbul, ss.359-378, 2004
Tuzlama
Su ürünleri İşleme Teknolojisi, Varlık C., Editör, İstanbul Üniversitesi, İstanbul, ss.181-202, 2004
Su Ürünleri Alternatif Ürün Sanayii
Su ürünleri İşleme Teknolojisi, Varlık C., Editör, İstanbul Üniversitesi, İstanbul, ss.441-476, 2004
Özel Bazı Su Ürünlerinin İşlenmesi
Su ürünleri İşleme Teknolojisi, Varlık C., Editör, İstanbul Üniversitesi, İstanbul, ss.389-440, 2004
Bilirkişi Raporları
16.Asliye Ticaret Mahkemesi
16.Asliye Ticaret Mahkemesi, ss.11, İstanbul, 2018