Dr. Öğr. Üyesi Turgay ÇETİNKAYA


Su Bilimleri Fakültesi, Akuatik Biyoteknoloji ve Genomik Bölümü

Akuatik Biyoteknoloji Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Malzeme Bilimi Çokdisiplinli, Malzeme Bilimi Kaplamalar ve Filmler, Malzeme Bilimi Karakterizasyon ve Test, Mühendislik Çok Disiplinli, Mühendislik Kimyasal, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Polimer Bilimi, Spektroskopi, Mikrobiyoloji


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Kimyası, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Ambalajlama, Su Ürünleri Teknolojisi, Biyomalzemeler, Malzeme Karakterizasyonu, Nanomalzemeler, Su Ürünleri İşleme Teknolojileri


Yayınlardaki İsimler: Turgay Cetinkaya, Cetinkaya Turgay

E-posta: turgaycetinkaya@istanbul.edu.tr
İş Telefonu: +90 +90 212 440 0000 Dahili: 20151
Web: https://avesis.istanbul.edu.tr/turgaycetinkaya
Ofis: Su Bilimleri Fakültesi Dekanlık Katı SB-224
Posta Adresi: Kalenderhane Mahallesi Onaltı Mart Şehitleri Caddesi, No: 2 P.K 34134 Vezneciler, 34134 Fatih/İstanbul

Metrikler

Yayın

52

Yayın (WoS)

18

Yayın (Scopus)

18

H-İndeks (WoS)

9

Atıf (Scopus)

501

H-İndeks (Scopus)

10

Atıf (Scholar)

672

H-İndeks (Scholar)

12

Toplam Atıf Sayısı

288

Proje

4

Açık Erişim

17
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2016 - 2023

2016 - 2023

Doktora

İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2014 - 2016

2014 - 2016

Yüksek Lisans

İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2009 - 2014

2009 - 2014

Lisans

Sakarya Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2022

2022

Doktora

Zein or gelatin nanofibers loaded with Au nanospheres, SnO2 or black elderberry extract used as active and smart packaging layers for various fish fillets

İstanbul Teknik Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2016

2016

Yüksek Lisans

Design and characterization of novel O/W/O double emulsions

İstanbul Teknik Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Kimyası

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Ambalajlama

Su Ürünleri Teknolojisi

Biyomalzemeler

Malzeme Karakterizasyonu

Nanomalzemeler

Su Ürünleri İşleme Teknolojileri

Akademik Ünvanlar / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

İstanbul Üniversitesi, Su Bilimleri Fakültesi, Akuatik Biyoteknoloji ve Genomik Bölümü

2020 - 2024

2020 - 2024

Öğretim Görevlisi

Yalova Üniversitesi, Armutlu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Akademi Dışı Deneyim

2016 - 2020

2016 - 2020

Denetçi

Bakanlık, Tarım ve Orman Bakanlığı, Fatih İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Denetçi

Makaleler

Tümü (25)
SCI-E, SSCI, AHCI (15)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (18)
ESCI (3)
Scopus (18)
TRDizin (7)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. Investigation Influence of High-Frequency AC Electric Field on Nanofiber Alignment Using Custom 3D Printed Collectors

Abdelkader M., ÇETİNKAYA T.

5th International Turkish World Enginering and Science Congress, Antalya, Türkiye, 4 - 07 Aralık 2025, (Özet Bildiri)

2025

2025

2. Chlorella pyrenoidosa decorated spirulina/zein hybrid nanofiber membrane

Çetinkaya T., Bildik F.

7th MEMTEK International Symposium on Membrane Technologies and Applications, İzmir, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2025, (Özet Bildiri)

2025

2025

3. Spirulina-mısır proteini çözeltilerinden biyonanolif üretimi ve karakterizasyonu

BİLDİK F., ÇETİNKAYA T.

Türkiye 15. Gıda Kongresi, Sakarya, Türkiye, 8 - 10 Ekim 2025, (Özet Bildiri)

2025

2025

4. Oxidant Status of Spirulina Extracts

Uğraş H. İ., Bayıl Oğuzkan S., Çetinkaya T.

VII. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, İstanbul, Türkiye, 7 - 10 Eylül 2025, ss.531, (Tam Metin Bildiri)

2025

2025

5. Phycocyanin Solution Effects on Senescence and Biochemical Parameters in Wheat Leaf Segments

Sağlam S., Çetinkaya T., Yaşar E.

TuPA International Proteomics Congress // 7th Turkish National Proteomics Congress, İstanbul, Türkiye, 18 Eylül 2025, (Özet Bildiri)

2025

2025

6. Investigation of The Ameliorative Effects of Phycocyanin-Rich Solutions on Cadmium Stress in Wheat Leaf Segments

SAĞLAM S., ÇETİNKAYA T., BİLDİK F., Mohammed A. A., Eroğlu H., Özel H., et al.

VIl. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, İstanbul, Türkiye, 8 - 10 Eylül 2025, ss.457, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2024

2024

8. Characterization of Domestically Synthesized Copper Phthalocyanine Blue Pigments and Evaluation of Their Use as Colorants in Aquaculture Packaging Materials

Bayıl Oğuzkan S., Çetinkaya T.

VI. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 18 - 20 Eylül 2024, (Özet Bildiri)

2024

2024

9. Physicochemical Characteristics of Astragalus Honey Obtained from Erzurum Province

Çetinkaya T., Bayıl Oğuzkan S.

ICBASET 2024: International Conference on Basic Sciences, Engineering and Technology, Antalya, Türkiye, 2 - 05 Mayıs 2024, cilt.28, ss.185-190, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2023

2023

10. Armutlu Yöresinde Farklı Aylarda Elde Edilen Keçi ve İnek Sütlerinin Beyaz Peynir Randımanına ve Fizikokimyasal Özelliklerine Etkisinin İncelenmesi

Çetinkaya T., Keskin A. G., Mantoğlu S., Gürdal A. A.

4th International Turkish World Enginering and Science Congress, Antalya, Türkiye, 30 Kasım - 03 Aralık 2023, cilt.1, ss.1263-1272, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2023

2023

11. Flavanoid and Phenolic Amounts of Fir Cone Syrup and Molasses

BAYIL OĞUZKAN S., DÜVENCİ E. S., Dağdeviren M. A., ÇETİNKAYA T.

V. Balkan Agricultural Congress, Edirne, Türkiye, 20 Eylül 2023, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

12. Characteristic changes in functionalized polyvinly alcohol based nanofibers after being stored with smoked salmon meat

Çetinkaya T.

5th Edition of Euro-Global Conference on Food Science and Technology FAT2023, Valencia, İspanya, 11 - 13 Eylül 2023, ss.40, (Özet Bildiri)

2023

2023

13. Akıllı Paketleme Fonksiyonları için Metal Nanopartiküller İçeren Zein Bazlı Nanoliflerin Karakterizasyonu

Çetinkaya T.

5th International Black Sea Modern Scientific Research Congress, Rize, Türkiye, 08 Kasım 2023, ss.788-796, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2021

2021

15. A Sensory Observation at a House for Different Fish Species Stored at Room Temperature

CEYLAN Z., TOMAR O., ÇAĞLAR A., ÇETİNKAYA T.

2 ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Adana, Türkiye, 3 - 04 Haziran 2021, ss.142-149, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

16. A Sensory Observation for Cold Stored Beef Steak and Norway Salmon

CEYLAN Z., TOMAR O., ÇAĞLAR A., ÇETİNKAYA T.

2 ND INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, Adana, Türkiye, 3 - 04 Haziran 2021, ss.236-242, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

17. Effects of Feed Solution Viscosity on Electrospinnability of Zein With or Without Saffron

najafi z., ÇETİNKAYA T., ŞAHİN YEŞİLÇUBUK N., ALTAY F.

International Symposium on Food Rheology, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2016

2016

18. Nano dolgu maddelerinin gıda ambalajlama uygulamaları için bitki proteini bazlı biyonanokompozitler üzerindeki etkisi

Çetinkaya T., Altay F.

6th International Seminar Modern Polymeric Materials for Environmental Applications, Krakow, Polonya, 27 - 29 Nisan 2016, cilt.6, ss.35-45

Kitaplar

2025

2025

1. Electrosprayed particles for improved delivery of carotenoids, vitamins, and minerals

ÖZTEKİN S., Najafi Z., ÇETİNKAYA T., AYSELİ M. T., ASLAN İ., GÖKŞEN G.

Electrospinning and Electrospraying Encapsulation of Food Bioactive Compounds, Falsafi Seid Reza, Luo Yangchao, Rostamabadi Hadis, Editör, Academic Press , Londrina, ss.191-215, 2025

2024

2024

2. Innovative Food Safety Approaches and Nutraceuticals to Promote Children's Health on Future Outbreaks with the Reflection of COVID-19

Ayseli M. T., Çetinkaya T., Ayseli Y. İ.

The COVID-19 Aftermath, Advances in Experimental Medicine and Biology, Rezaei Nima, Editör, Springer Nature, Stockholm, ss.349-369, 2024 Creative Commons License

2024

2024

3. A review of the association of air pollution on pregnant health

Ayseli M. T., ÇETİNKAYA T.

Diseases and Health Consequences of Air Pollution Volume 3: Air Pollution, Human Health, and the Environment, Dehghani Mohammad Hadi, Karri Rama Rao, Mohamed Hassan Salwa Kamal, Vera Teresa, Editör, Elsevier, Londrina, ss.109-144, 2024 Sürdürülebilir Kalkınma

2023

2023

4. Sustainable water management in food and agriculture industries: preventive practices, sensory aspects, emerging concerns, and nonthermal strategies

ÇETİNKAYA T., Ayseli M. T., Yilmaz D.

Water, The Environment, and the Sustainable Development Goals, Hadi Dehghani, Mohamad;Karri, Rama Rao, Tyagi, Inderjeet; Scholz, Miklas, Editör, Elsevier, Amsterdam, ss.127-156, 2023

2023

2023

5. Nanokil ve Nanokristalit

ÇETİNKAYA T., CEYLAN Z.

Gıda Nanobiyoteknolojisi, Ceylan, Z, Meral R, Saygı B, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.52-78, 2023

2021

2021

6. Et ve Et Ürünleri

Ceylan Z., Yaman M., Çetinkaya T.

SAĞLIKLI MUTFAK, Birol Saygı, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.338-366, 2021

2021

2021

7. An Overview of Food Safety and COVID-19 Infection: Nanotechnology and Cold Plasma Applications, Immune-Boosting Suggestions, Hygienic Precautions

CEYLAN Z., OCAK E., UÇAR Y., KARAKUŞ K., ÇETİNKAYA T.

Environmental and Health Management of Novel Coronavirus Disease (COVID-19), Mohammad Hadi Dehghani, Rama Rao, Karri Sharmili Roy, Editör, Elsevier Science & Technology, London, ss.325-344, 2021 Sürdürülebilir Kalkınma

2020

2020

8. Taramalı Elektron Mikroskobunun Nanomateryallerle İlişkisi ve Nanoteknolojik Uygulamalar İçin Önemi

Ceylan Z., Çetinkaya T.

Mühendislik Alanında Akademik Çalışmalar - II, Abdurrahman GÜNDAY, Editör, Gece Kitaplığı Yayınevi, Ankara, ss.349-364, 2020 Creative Commons License

2020

2020

9. Balıketi Kalitesinin Tanımlanmasında Kullanılabilecek Alternatif Yaklaşımlar

Çetinkaya T., Ceylan Z.

Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Alanında Akademik Çalışmalar - II, Ali Bolat, Editör, Gece Kitaplığı Yayınevi, Ankara, ss.73-91, 2020 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

ARCHIV FÜR LEBENSMITTELHYGIENE

Editörler Kurulu Üyesi

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

ADVANCED FIBER MATERIALS

Editörler Kurulu Üyesi

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Ocak 2025

Ocak 2025

SCIENTIFIC REPORTS

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Aralık 2024

Aralık 2024

POLYMER BULLETIN

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Aralık 2024

Aralık 2024

Food Hydrocolloids for Health

ESCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2024

Aralık 2024

JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Aralık 2024

Aralık 2024

FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Kasım 2024

Kasım 2024

LWT - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Kasım 2024

Kasım 2024

SCIENTIFIC REPORTS

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Kasım 2024

Kasım 2024

COMPREHENSIVE REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND FOOD SAFETY

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Kasım 2024

Kasım 2024

CURRENT RESEARCH IN FOOD SCIENCE (CRFS)

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Kasım 2024

Kasım 2024

FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Ekim 2024

Ekim 2024

ANNALS OF ANIMAL SCIENCE

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Ekim 2024

Ekim 2024

Food Hydrocolloids for Health

ESCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2024

Ekim 2024

JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Ekim 2024

Ekim 2024

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Eylül 2024

Eylül 2024

Discover Nano

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Eylül 2024

Eylül 2024

BIONANOSCIENCE

ESCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2024

Eylül 2024

BIONANOSCIENCE

ESCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2024

Eylül 2024

LWT - FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Eylül 2024

Eylül 2024

JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Eylül 2024

Eylül 2024

JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT

Hakemli Bilimsel Dergi

Eylül 2024

Eylül 2024

ANNALS OF ANIMAL SCIENCE

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Eylül 2024

Eylül 2024

Aquaculture, Fish and Fisheries

ESCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2024

Ağustos 2024

discover Nano

ESCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2024

Ağustos 2024

FOOD BIOPHYSICS

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2024

Temmuz 2024

BIONANOSCIENCE

ESCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2024

Temmuz 2024

Aquaculture, Fish and Fisheries

ESCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2024

Mayıs 2024

Aquaculture, Fish and Fisheries

ESCI Kapsamındaki Dergi



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 89

h-indeksi (WOS): 4

Jüri Üyelikleri

Kasım-2025

Kasım 2025

Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği

- Yıldız Teknik Üniversitesi

Temmuz-2025

Temmuz 2025

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Yıldız Teknik Üniversitesi