SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Hipster Turist Arketipleri ve Hipster Turizminin Oluşumuna Katkısının Analizi
Journal of New Tourism Trends
, cilt.2, sa.2, ss.125-137, 2021 (Hakemli Dergi)
Delving into the Role of Celebrity Chefs and Gourmets in Culinary Destination Marketing
European Journal of Tourism Research
, cilt.26, ss.1-31, 2020 (ESCI)
ALIŞVERİŞ TURİZMİ KAPSAMINDA KAPALIÇARŞI ZİYARETÇİLERİNİN E-ŞİKÂYETLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
Turizm Ve Araştırma Dergisi- Journal of Tourism and Research
, cilt.9, sa.1, ss.4-25, 2020 (Hakemli Dergi)
Osmanlı’da Rekreasyon Kuruluşu Olarak Vakıfların Faaliyetleri
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi
, cilt.22, sa.2, ss.188-207, 2019 (Hakemli Dergi)
Moleküler Gastronomide Yeni Mutfak Akımı: NbN Mutfak
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.2, sa.2, ss.150-162, 2019 (Hakemli Dergi)
Göçebe Turizmi ve Göçebe Kültürünün Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.4, sa.1, ss.62-77, 2019 (Hakemli Dergi)
Göçebe Turizmi ve Göçebe Kültürünün Turizm Potansiyelinin Değerlendirmesi
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi- International Journal of Turkic World Tourism Studies
, cilt.4, sa.1, ss.62-77, 2019 (Hakemli Dergi)
TURİZMDE DESTİNASYON MARKALAŞMA SÜRECİNDE CİTTASLOW TARAKLI ÖRNEĞİ
Uygulamalı Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.3, sa.2, ss.56-69, 2019 (Hakemli Dergi)
A FIELD RESEARCH ON THE EFFECT OF EMPOWERMENT ON CREATING ORGANIZATIONAL COMMITMENT IN FIVE-STAR HOTEL
Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research
, cilt.2, sa.1, ss.1-10, 2018 (Hakemli Dergi)
Teknolojik Gelişmelerin Turist Rehberliği Mesleğine Etkileri Üzerine Bir Swot Analizi
BUSBED. BINGÖL UNIVERSITY JOURNAL OF SOCIAL SCIENCES INSTITUTE
, cilt.7, ss.221-235, 2017 (Hakemli Dergi)
TEKNOLOJİK GELİŞMELERİN TURİST REHBERLİĞİ MESLEĞİNE ETKİLERİ ÜZERİNE BİR SWOT ANALİZİ
İktisat Özel Sayısı
, cilt.7, ss.221-235, 2017 (Hakemli Dergi)
Turizm Alanındaki Meslek Kuruluşlarının Türk Turizm Endüstrisinin Gelişimine Katkısı Nedir?.
Avrasya Sosyal ve Ekonomi Arastırmaları Dergisi
, cilt.4, sa.12, ss.241-256, 2017 (Hakemli Dergi)
Examining Entrepreneurship Characteristics of Hospitality and Tourism Management Students
Journal of Tourismology
, sa.2, ss.51-60, 2017 (Hakemli Dergi)
Journal of Recreation and Tourism Research
Marka Şehirlerin Tanitim Sitelerinin Karşilaştirmali Analizi: Sostac® Modeli Kapsaminda İstanbul İçin Bir Site Önerisi
, cilt.4, ss.294-307, 2017 (Hakemli Dergi)
Seyahat Acentelerinde Kullanilan Online Sistemler: International Air Travel Index (Iati) Örneği
Journal of Recreation and Tourism Research
, cilt.4, ss.321-327, 2017 (Hakemli Dergi)
Marka Şehirlerin Tanitim Sitelerinin Karşilaştirmali Analizi: Sostac® Modeli Kapsaminda İstanbul İçin Bir Site Önerisi
Journal of Recreation and Tourism Research
, cilt.4, ss.294-307, 2017 (Hakemli Dergi)
Marka Şehirlerin Web Sitelerinin Karşılaştırmalı Analizi ve SOSTAC® Modeli Kapsamında İstanbul İçin Bir Site Önerisi
Journal of Recreation and Tourism Research
, cilt.4, sa.1, ss.294-307, 2017 (Hakemli Dergi)
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Turist Deneyimlerine Yönelik Bir Analiz: Tripadvisor Örneği
Journal of Recreation and Tourism Research
, cilt.4, sa.1, ss.60-69, 2017 (Hakemli Dergi)
Yiyecek içecek İşletmelerinde Turist Deneyimlerine Yönelik Bir Analiz: Tripadvisor Örneği
Journal of Recreation and Tourism Research
, cilt.4, sa.1, ss.60-69, 2017 (Hakemli Dergi)
KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE E-ŞİKÂYET YÖNETİMİ: İSTANBUL’DAKİ BEŞ YILDIZLI OTELLER ÜZERİNDE BİR ÇALIŞMA
Nişantaşı Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.3, sa.1, ss.132-151, 2015 (Hakemli Dergi)
Konaklama İşletmelerinde E Şikayet Yönetimi İstanbul daki Beş Yıldızlı Oteller Üzerinde Bir Çalışma
Nişantaşı Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.3, sa.1, ss.132-151, 2015 (Hakemli Dergi)
Konaklama İşletmelerinde E-Şikâyet Yönetimi: İstanbul’daki Beş Yıldızlı Oteller Üzerinde Bir Çalışma
Nişantaşı Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.3, sa.1, ss.132-151, 2015 (Hakemli Dergi)
Turistik Ürün Talebinde Markalaşma Ve Önemi.
İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
, sa.2, ss.23-34, 2007 (Hakemli Dergi)
İşletmelerde Hizmet İçi Eğitimin Yatırım Aracı Olarak Değerlendirilmesi
PAGEV Plastik -Araştırma ve İnceleme Dergisi
, sa.92, ss.120-132, 2007 (Hakemli Dergi)
Turistik Ürün Talebinde Markalaşma ve Önemi
Sosyal Bilimler Dergisi
, sa.2, ss.61-70, 2007 (Hakemli Dergi)
İşletmelerde personelseçiminde kullanılan teknikler ve analizler
Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.1, sa.2, ss.23-34, 2007 (Hakemli Dergi)
İşletmelerde Personel Seçiminde Kullanılan Teknikler ve Analizleri
PAGEV Plastik-Araştırma ve İnceleme Dergisi
, sa.80, ss.57-69, 2005 (Hakemli Dergi)
İşletmelerde Sosyal Sorumluluk ve Etik Kuralların İşgören ve İşletme Üzerine Etkileri
PAGEV Plastik-Araştırma ve İnceleme Dergisi
, sa.79, ss.128-136, 2005 (Hakemli Dergi)
Turizm Sektöründeki Bayan İşgörenlerin Karşılaştıkları Sorunlar ve Otel İşletmelerinde Bir Uygulama
Abant İzzet Baysal Üniversitesi,Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.1, sa.8, ss.71-88, 2004 (Hakemli Dergi)
Yaratıcılığın Örgütsel Açıdan Önemi Ve Yönetici Rolü.
PAGEV Plastik -Araştırma ve İnceleme Dergisi
, sa.69, ss.86-92, 2003 (Hakemli Dergi)
Yat Marina İşletmelerinde Yönetici Ve İşgören Sorunları Üzerine Bir Alan Araştırması.
Gazi Üniversitesi Vakfı Turizm Akademik Dergisi
, sa.1, ss.13-32, 2002 (Hakemli Dergi)
Motivasyonun İşgücü Verimliliğine Etkisi
PAGEV Plastik -Araştırma ve İnceleme Dergisi
, sa.62, ss.102-109, 2002 (Hakemli Dergi)
Türkiye’deki Turizm Eğitim Sistemi ve Avrupa Birliği Sürecinde Olası Gelişmeler
GAZI ÜNİVERSİTESİ TİCARET VE TURİZM EĞİTİM FAKÜLTESİ DERGİSİ
, sa.2, ss.125-146, 2002 (Hakemli Dergi)
Dört ve Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Çalışan Personelin Psikolojik Sorun ve Şikayetleri.
GAZI ÜNİVERSİTESİ TİCARET VE TURİZM EĞİTİM FAKÜLTESİ DERGİSİ
, sa.5, ss.101-116, 2001 (Hakemli Dergi)
İşletmelerde Değişim Mühendisliğinin Etkinliği ve Uygulamada Karşılaşılan Sorunlar
PAGEV Plastik -Araştırma ve İnceleme Dergisi
, sa.59, ss.87-93, 2001 (Hakemli Dergi)
Otel İşletmelerinde Verimliliği ve Karlılığı Artırıcı Bir Unsur Olarak Kongre Organizasyonları
GAZI ÜNİVERSİTESİ TİCARET VE TURİZM EĞİTİM FAKÜLTESİ DERGİSİ
, sa.4, ss.155-172, 2001 (Hakemli Dergi)
Sakarya İlinin Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi ve Bölge Turizminin Geliştirilmesi Hakkında Bazı Görüşler
Sakarya Ekonomi Dergisi
, sa.16, ss.29-34, 2001 (Hakemli Dergi)
Otel İşletmelerinin Halkla İlişkilerinde Etkinlik Sorunu
VERİMLİLİK DERGİSİ
, sa.2, ss.135-150, 2000 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
MUTFAK KÜLTÜRÜ VE MARKA KİŞİLİĞİ İLE TURİST ARKETİPLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİ
ABANT 1ST INTERNATIONAL CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCHES, Bolu, Türkiye, 04 Aralık 2022
GEZGİN REHBERLERİN KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ İLE DESTİNASYON TERCİHLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
I Beynəlxalq Sosial Elmlər Konfransı, Baku, Azerbaycan, 28 Eylül 2022
TÜRKİYE’DEKİ UÇAK TEMALI RESTORANLARA YÖNELİK E-ŞİKÂYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ
3RD INTERNATIONAL TRAVEL AND TOURISM DYNAMICS CONFERENCE, Ankara, Türkiye, 28 Eylül 2022
TÜRK TURİZMİNDE TÜKETİCİ HAKLARININ HUKUKSAL SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
7. ULUSLARARASI 19 MAYIS YENİLİKÇİ BİLİMSEL YAKLAŞIMLAR KONGRESİ, Samsun, Türkiye, 19 Mayıs 2022
Bir Turistik Ürün Olarak Kahramanmaraş’ın Otel Yöneticileri Tarafından Değerlendirilmesi
20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir, Türkiye, 16 - 19 Ekim 2019
UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağından Hatay ve Sahip Olduğu Gastronomik Değerler
18. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Türkiye, 12 Nisan 2019
Türkiye’de Gençlik Turizmi ve Sosyal Turizmin Değerlendirilmesi
18. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Türkiye, 12 Nisan 2019
A Research on Tours Organized to Destinations with Similar Architectural Structures
1st International Conference on Tourism and Architecture, 24 - 27 Ekim 2018
Kaya Tuzunun Gastronomi ve İnanç Açısından Önemi: Hacıbektaş Kaya Tuzu
1.Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Konferansı, Sakarya, Türkiye, 1 - 03 Kasım 2018, ss.298-309
Moleküler Gastronomide Yeni Mutfak Akımı: NbN (Note-By-Note) Mutfak
19.ULUSAL TURİZM KONGRESİ, Afyon, Türkiye, 17 - 21 Ekim 2018, ss.1142-1153
TURİZMDE SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNİN ANALİZİ
17. GELENEKSEL TURİZM PANELİ, Türkiye, 26 Nisan 2018
Turizmde Lisans Üstü Eğitim Alan Öğrencilerin Eğitim Kalitesindeki Beklentilerinin Analizi
17. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Düzce, Türkiye, 01 Nisan 2018, ss.440-452
Turizmde Sosyal Sorumluluk Projelerinin Analizi
17. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Düzce, Türkiye, 01 Nisan 2018, ss.21-30
Erasmus Hareketlilik Programı İle Yurtdışına Çıkan Öğrencilerin Turist Olarak Değerlendirilmesine Yönelik Bir İnceleme
Yerelden Ulusala Gençlik Politikaları Ulusal Zirve, Ankara, Türkiye, 26 - 29 Ocak 2018
Rekreatif Etkinliklerin Destinasyon Tercih Sıralamasına Etkisinin Fuzzy TOPSIS Yöntemiyle Değerlendirilmesi
4. Rekreasyon Araştırmaları Kongresi, Türkiye, 9 - 12 Aralık 2017, ss.151-167
Rekreatif Etkinliklerin Destinasyon Tercih Sıralaması Etkisinin Analizi
4. Rekreasyon Araştırmaları Kongresi, İzmir, Türkiye, 9 - 12 Kasım 2017, ss.151-167
Turizm Alanındaki Sivil Toplum Kuruluşlarının Türk Turizm Endüstrisinin Gelişimine Katkısı Nedir?
I. ULUSLARARASI SOSYAL BİLİMLER SEMPOZYUMU, Saraybosna, Bosna-Hersek, 20 - 21 Mayıs 2017
RESTORAN ATMOSFERININ MÜSTERI MEMNUNIYETI ÜZERINE ETKISININ INCELENMESI ÇANAKKALE ÖRNEGI
3rd INTERNATIONAL CONGRESS OF TOURISM AND MANAGEMENT RESEARCHES, Antalya, Türkiye, 20 Mayıs 2017 - 22 Mayıs 2018, ss.55-69
Istanbul daki 5 Yıldızlı Otellerdeki Isgören Performansına Yöneticilerin Liderlik Tarzlarının Etkisi.
3rd INTERNATIONAL CONGRESS OF TOURISM AND MANAGEMENT RESEARCHES, Antalya, Türkiye, 20 Mayıs 2017 - 22 Mayıs 2018
Importance of Well-Known Chefs and Gourmets in Food and Restaurant Marketing
4th International Congress of Tourism & Management Researches – 2017, Girne, Kıbrıs (Kktc), 12 - 14 Mayıs 2017
Turizm akademisyenlerinin helâl turizm prensiplerinin uygulanabilirliğine ilişkin görüşlerinin değerlendirilmesi
1. Uluslararası Helal Turizm Kongresi, 7 - 09 Nisan 2017
Turizm akademisyenlerinin helal turizm prensiplerinin uygulanabilirliğine ilişkin görüşlerinin değerlendirilmesi
1. Uluslararası Helal Turizm Kongresi, Antalya, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2017, ss.1193-1203
İstanbul daki 5 Yıldızlı Otellerdeki İşgören Performansına Yöneticilerin Liderlik Tarzlarının Etkisi
3rd International Congress of Tourism Management Researches, 19 - 21 Mayıs 2016
ENGELLİ TURİZMİ KAPSAMINDA YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİNİN İNCELENMESİ ÇANAKKALE ÖRNEĞİ
16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 12 Kasım 2015
GASTRONOMİ TURİZMİ İLE COĞRAFİ İŞARETLERİN ENTEGRASYONUNDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
17. ULUSAL TURİZM KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 20 Nisan - 23 Ekim 2016
KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE ONLINE DAĞITIM VE ONLINE KANALLARININ ETKİN KULLANILMASI ANALİZİ
17. ULUSAL TURİZM KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 20 - 23 Ekim 2016
SEYAHAT BLOGLARINDA TÜRKİYE NİN DESTİNASYON İMAJININ ANALİZİ
17. ULUSAL TURİZM KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 20 - 23 Ekim 2016
RESTORAN ATMOSFERİNİN MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ÜZERİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ ÇANAKKALE ÖRNEĞİ
3rd INTERNATIONAL CONGRESS OF TOURISM AND MANAGEMENT RESEARCHES, Antalya, Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2016
Geleneksel Türk Mutfağında İftar Sofralarının Yeri ve Önemi Darüzziyafe Örneği
Geleneksel 15. Turizm Sempozyumu, Balıkesir, Türkiye, 22 Nisan 2016, ss.485-502
Destinasyon Markalaşması Açısından İl Kültür Ve Turizm Müdürlükleri Logolarının Değerlendirilmesi
15. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Balıkesir, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2016
GASTRONOMİDE SERTİFİKALI EĞİTİM VEREN KURUMLARIN İSTİHDAMDAKİ ROLÜ VE ÖNEMİ KITCHEN S ACADEMY ÖRNEĞİ
GELENEKSEL 15. TURİZM SEMPOZYUMU, Balıkesir, Türkiye, 22 Nisan 2016, ss.525-536
OTEL İŞLETMELERİNDE MARKALAŞMA
ERZİNCAN 1. ALTERNATİF TURİZM KONGRESİ, Balıkesir, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2016, ss.489-496
Din Görevlilerinin Turizmin Sosyo-Kültürel Etkilerine İlişkin Bakış Açılarının Değerlendirilmesi: İstanbul Örneği
I. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu, Kastamonu, Türkiye, 19 - 21 Kasım 2015, ss.20-38
Engelli Turizmi Kapsamında Yiyecek-İçecek Hizmetlerinin İncelenmesi
16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015, ss.979-991
A FIELD RESEARCH ON THE EFFECT OF EMPOWERMENT ON CREATING ORGANIZATIONAL COMMITMENT IN FIVE STAR HOTELS: A CASE STUDY OF A FIVE STAR HOTEL IN ISTANBUL
5th Advances in hospitality and tourism marketing and management (AHTMM) conference, Bepu, Japonya, 18 - 21 Haziran 2015, ss.1-8
AVM Yöneticilerinin Alışveriş Turizmine İlişkin Görüşlerinin Değerlendirilmesi
14. Geleneksel Turizm Paneli, Sakarya, Türkiye, 16 - 15 Nisan 2015, ss.191-208
Türkiye'de Turizm Sendikalarının Sorunlarının Analizi
15. Ulusal Turizm Kongresi-Engelsiz Turizm, Ankara, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2014, ss.1386-1398
Engelli Turizminin Sorunlarına Yönelik İstanbul'daki 4 ve 5 Yıldızlı Zincir Otel İşletmelerinde Bir Uygulama
15. Ulusal Turizm Kongresi-Engelsiz Turizm, Ankara, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2014, ss.919-937
Analysis of Online Customer Complaints on Travel Trade
International Interdisciplinary Business-Economics Advancement Conference, İstanbul, Türkiye, 16 - 19 Temmuz 2014, ss.182
Turizmde Uluslararası Organizasyonların Kurumsal Sosyal Sorumluluk Araçlarının Önemi
13. Geleneksel Turizm Paneli, İstanbul, Türkiye, 11 Nisan 2014, ss.302-311
Turizm Destinasyon Yönetiminde Paydaş Teorisi ve Yerel Yönetimlerin Faaliyetleri
13. Geleneksel Turizm Paneli, İstanbul, Türkiye, 11 Nisan 2014, ss.126-143
Turizmde Uluslararası Organizasyonların Kurumsal Sosyal Sorumluluk Araçlarının Önemi İSTANBUL TÜRKIYE 11 11 Nisan 2014 ss
13. Geleneksel Turizm Paneli, Türkiye, 11 Nisan 2014, ss.302-311
Türk Mutfağı Örgütsel Yapısının Günümüzde Yeri ve Önemi
III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2014, ss.1214-1227
Seyahat Acentalarında Reklamasyonun Tüketici Hakları Açısından Değerlendirilmesi
12.Geleneksel Turizm Kongresi, Düzce, Türkiye, 1 - 04 Haziran 2013, ss.280-295
Marka Kent Olma sürecinde Yerel Yönetimlerin Yeri ve Önemine YönelikBir Değerlendirme: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Örneği
Yerel Yönetimler Sempozyumu, Bişkek, Kırgızistan, 30 - 31 Mayıs 2012, ss.423-433
İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerinin Web Tabanlı Destinasyon Pazarlamasında Rolü: İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri Web Siteleri Üzerine Bir Uygulama
1. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Adana, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2012, ss.179-192
İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜKLERİNİN WEB TABANLI DESTİNASYON PAZARLAMASINDA ROLÜ: İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜKLERİ WEB SİTELERİ ÜZERİNDE BİR UYGULAMA
I. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu Bölgesel Destinasyon Yönetimi, Mersin, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2012
Turizm İşletmelerinde Stratejik Bir Pazarlama Aracı Olarak Gerilla Pazarlaması ve Uygulamaları
XI. Geleneksel Turizm Paneli, Düzce, Türkiye, 16 Nisan 2012, ss.21-50
Kültür Turizmi Kapsamında Yerel Yönetimlerin Rolü ve Kadın Girişimcilerin Kültürel Kaynakların Gelişmesindeki Etkileri : “Beypazarı Örneği”.
XI. Geleneksel Turizm Paneli, Düzce, Türkiye, 16 Nisan 2012, ss.200-225
Tarihi Eserlerin Korunmasında İl Özel İdarelerinin Rolü ve Önemi:İstanbul İl Özel İdaresi Örneği
VI.Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2012, ss.453-463
Uluslararası Catering İşletmelerinin Satış ve Pazarlama Teknikleri: Turkish Do&Co Örneği
X. Geleneksel Turizm Paneli, Sakarya, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.35-49
Moleküler Gastronominin Geleneksel Türk Mutfağında Uygulanabilirliği
X. Geleneksel Turizm Paneli, Sakarya, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.56-71
Turizmin Gelişimi ve Tanıtımında Yerel Yönetimlerin Rolü: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Örneği
IX. Geleneksel Turizm Paneli, Sakarya, Türkiye, 15 Nisan 2010, ss.49-60
Kruvaziyer Turizminde Faaliyet Gösteren Seyahat Acentalarının İstanbul'un Tanıtımındaki Yeri ve Önemi
IX. Geleneksel Turizm Paneli, Sakarya, Türkiye, 15 Nisan 2010, ss.132-142
KRUVAZİYER TURİZMDE FAALİYET GÖSTEREN SEYAHAT ACENTALARININ İSTANBUL'UN TANITIMINDAKİ YERİ VE ÖNEMİ
9. GELENEKSEL TURİZM PANELİ, Sakarya, Türkiye, 15 Nisan 2010, ss.132-142
To be a Woman Employee in Hotel Enterprises.
Turk-Kazak International Tourism Conference, Türkiye, 1 - 04 Şubat 2007, ss.1260-1274
To Be A Women Employee in Hotel Enterprises, New Perspectives and Values in World Tourism&Tourism Management in the Future
Turk-Kazak International Tourism Conference, Antalya, Türkiye, 20 - 26 Kasım 2006
Yiyecek-içecek işletmeleri ‘Mutfak Yönetiminde’etik dışı tutum ve davranışların değerlendirilmesi
II Balıkesir Ulusal Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 20 - 22 Nisan 2006, ss.147-160
Yat ve Marina İşletmeciliğinde Öğrenen Organizasyonlar
V.Geleneksel Turizm Paneli, Sakarya, Türkiye, 11 Nisan 2006, ss.72-86
Uluslar arası Kalite Standartları ve Turizm İşletmeleri
V.GelenekselTurizm Paneli, Sakarya, Türkiye, 11 Nisan 2006, ss.100-122
Görsel Medya Araçlarının Turizm Bölgesi Tanıtımında Kullanılması: Sakarya Tanıtım CD'si Örneği
III. Uluslarası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, Celalabat, Kırgızistan, 5 - 09 Haziran 2005, ss.1171-1181
Paket Turların Sürdürülebilirliğinde Turist Rehberlerine Etik Bir Bakış
lV. Geleneksel Turizm Paneli, Sakarya, Türkiye, 22 Nisan 2005, ss.59-85
Konaklama işletmelerinde İşgören ve Müşteri İletişiminin Etik Açıdan Değerlendirilmesi
lV. Geleneksel Turizm Paneli, Sakarya, Türkiye, 22 Nisan 2005, ss.85-103
Turizm Arz Kaynaklarının Tanıtımında Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı “Sakarya Tanıtım CD’si Örneği
I. Balıkesir Ulusal Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 15 - 16 Nisan 2004, ss.132-156
Krizlerin Sürdürülebilir Kalkınma Üzerine Etkileri ve Kriz Yönetimi
II. Scientific Practical Conference, Azerbaycan, 1 - 04 Şubat 2004, ss.324-339
Üniversitelerde Kurum Kültürünün Oluşmasına Öğrenen Organizasyon Yönetimi Açısından Bir Bakış
2.Kalite Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2003, ss.31-44
Ulaşım Sektörlerinden Demiryollarının Sürdürülebilir Kalkınma Üzerine Etkileri
II. International Scientific-Practical Conference, Azerbaycan, 1 - 04 Şubat 2003, ss.126-139
Turizm Alanındaki Lisansüstü Programların Analizi ve Sektörel Uyumlaştırmaya Yönelik Görüşler
Turizm Eğitimi Konferans-Workshop, Ankara, Türkiye, 11 - 13 Aralık 2002, ss.87-98
Turistik Ürün Oluşturmada Yöresel El Sanatlarının Üretim Merkezi Olarak Değerlendirilmesi.
3. Ulusal Türkiye Turizmi Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 7 - 08 Kasım 2002, ss.209-228
Turizm Eğitimi Veren Kurumlar ve Sorunları
Sakarya'da Turizm Paneli, Sakarya, Türkiye, 16 - 18 Nisan 1998, ss.14-23
Kitap & Kitap Bölümleri
TURISTIK ÜRÜN VE DESTINASYON MARKALAŞMASI
Eğitim Yayınevi, 2023
UZAY TURİZMİ YAPAN ORGANİZASYONLARIN VE TURİST FAALİYETLERİNİN MEVCUT DURUMU
UZAY TURİZMİ, APAYDIN FAHRİ, Editör, NOBEL YAYINEVİ, Ankara, ss.195-213, 2022
MODERN MUTFAKLAR VE YARATICILIK
YARATICI TURİZM VE TURİZMDE YARATICILIK CİLT 1, FÜSUN İSTANBULLU DİNÇER; MELTEM ALTINAY ÖZDEMİR, Editör, NOBEL, ss.451-469, 2021
REKREASYON İŞLETMELERİ VE YARATICILIK
YARATICI TURİZM VE TURİZMDE YARATICILIK CİLT 1, FÜSUN İSTANBULLU DİNÇER; MELTEM ALTINAY ÖZDEMİR, Editör, NOBEL, ss.325-336, 2021
Değişen Pazar Dinamikleri Işığında Turizm Pazarlaması: 9P-9C-9E
Değisim Yayınları, İstanbul, 2020
Ekmek
Gastronomi Sözlüğü A dan Z ye, Mehmet Sarıışık,Gülçin Özbay,Veli Ceylan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-20, 2020
Turizm Pazarlamasında Yaratıcılık (Creativity)
Değişen Pazar Dinamikleri Işığında Turizm Pazarlaması: 9P-9C-9E, Dr. Öğretim Üyesi Şehnaz DEMİRKOL, Editör, Değisim Yayınları, İstanbul, ss.449-478, 2020
Turizm İşletmeciliği Pazarlamasında Sunum
Değişen Pazar Dinamikleri Işığında Turizm Pazarlaması: 9P-9C-9E, Sehnaz Demirkol, Editör, Değisim Yayınları, İstanbul, ss.1-20, 2020
Turizm Pazarlamasında Sunum (Presentation)
Değişen Pazar Dinamikleri Işığında Turizm Pazarlaması: 9P-9C-9E, Şehnaz Demirkol, Editör, Değisim Yayınları, İstanbul, ss.416-448, 2020
Turizm Pazarlamasında Yaratıcılık (Creativity)
Değişen Pazar Dinamikleri Işığında Turizm Pazarlaması: 9P-9C-9E, Şehnaz Demirkol, Editör, Değişim, İstanbul, ss.449-477, 2020
Dünden Bugünü Dünya Mutfakları
Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi, Mehmet Sarıışık, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.69-95, 2019
DÜNDEN BUGÜNE DÜNYA MUTFAKLARI
Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi, Mehmet Sarıışık, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.69-95, 2019
Uluslararası Seyahatlerde Sürdürülebilirlik ve Seyahat Motivasyonları
Uluslararası Seyahat İşletmeciliği, B. Zengin, M. Sarıışık, C. Avcıkurt, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.255-278, 2017
Uluslararasu Seyahatlerde Sürdürülebilirlik ve Seyahat Motivasyonları
Uluslararası Seyahat İşletmeciliği, Zengin B., Sarıışık M., Avcıkurt C., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.255-278, 2017
Dünden Bugünü Dünya Mutfakları
Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi, Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.69-95, 2017
DÜNDEN BUGÜNE DÜNYA MUTFAKLARI
TÜM YÖNLERİYLE GASTRONOMİ BİLİMİ, Mehmet Sarıışık, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.69-95, 2017
Turizmde Markalaşma
Değisim Yayınları, İstanbul, 2016
Kruvaziyer Turizmi
Deniz Turizmi, İSTANBULLU DİNÇER, F., ÇAKMAK, T.F., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.157-207, 2016
Destinasyon Markalaşması
Turizmde Markalaşma, Şehnaz Demirkol, Editör, Değisim Yayınları, İstanbul, ss.71-117, 2016
Marka ve Turizm
Turizmde Markalaşma, Şehnaz Demirkol, Editör, Değisim Yayınları, İstanbul, ss.13-63, 2016
Ödül Sistemleri
Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Uygulamaları, Şahin Perçin N., Güzel B. ve Aydın Tükeltürk Ş., Editör, Beta Basım Yayım Dağıtım, İstanbul, ss.381-392, 2016
ÖDÜL SİSTEMLERİ
TURİZM İŞLETMELERİNDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ VE UYGULAMALARI, ŞAHİN PERÇİN N., GÜZEL B., TÜKELTÜRK AYDIN ŞULE, Editör, Beta, İstanbul, ss.381-392, 2016
KRUVAZİYER TURİZMİ
DENİZ TURİZMİ, ÇAKMAK F. T., DİNÇER İSTANBULLU F., Editör, DETAY YAYINCILIK, Ankara, ss.157-203, 2016
MARKA VE TURİZM
TURİZMDE MARKALAŞMA, DEMİRKOL Ş.,, Editör, DEĞİŞİM YAYINEVİ, İstanbul, ss.13-63, 2016
DESTİNASYON MARKALAŞMASI
TURİZMDE MARKALAŞMA, DEMİRKOL Ş.,, Editör, DEĞİŞİM YAYINEVİ, İstanbul, ss.71-117, 2016
Cam Tavan Sendromu
Örgütsel Davranışta Güncel Konular, Küçükaltan D., Aydın Tekeltürk Ş., Gürkan Ç. G., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.199-217, 2015
Cam Tavan Sendromu
Örgütsel Davranışta Güncel Konular, küçükaltan D., Tekeltürk Ş., Gürkan Ç. G., , Editör, Detay Yayıncılık, ss.199-217, 2015
Yiyecek İçecek İşletmeleri
Turizm İşletmeleri, Şehnaz Demirkol, Burhanettin Zengin, Editör, Değişim Yayınevi, ss.1-80, 2015
xııı. Geleneksel Turizm Paneli
Emirler Matbaacılık Ve Reklamcılık, İstanbul, 2014
Turizm Politikaları ve Alternatif Yönetim Yaklaşımları
Değişim Yayınevi, İstanbul, 2014
Sentez Ön Büro Otomasyon Sistemi
Konaklama İşletmelerinde Önbüro Yönetimi ve Önbüro Otomasyon Sistemleri, Zengin B., Editör, Değisim Yayınları, İstanbul, ss.379-469, 2010
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Toplam Kalite Yönetimi
Turizm İşletmelerinde Toplam Kalite Yönetimi, Demirkol Ş, Halis M., Editör, Değişim Yayınevi, İstanbul, ss.157-264, 2010
Seyahat İşletmelerinde Toplam Kalite Yönetimi
Turizm İşletmelerinde Toplam Kalite Yönetimi, Prof. Dr. Muhsin Halis, Yrd. Doç. Dr. Şehnaz Demirkol, Editör, Değişim Kitabevi, İstanbul, ss.1-100, 2010
Sentez Önbüro Otomasyon Sistemi
Konaklama İşletmelerinde Önbüro Yönetimi ve Önbüro Otomasyon Sistemleri, Zengin B., Editör, Değisim Yayınları, ss.379-469, 2010
Yiyecek İçecek İşletmeleri
Turizm İşletmeleri, Demirkol Ş., Zengin B., Editör, Değisim Yayınları, İstanbul, ss.133-185, 2009
Turizm İşletmelerinin Pazarlamasında Süreç (Process)
Turizm İşletmelerinin Pazarlamasında 7P ve 7C, Avcıkurt C., Demirkol Ş., Zengin B., Editör, Değişim Yayınevi, İstanbul, ss.183-215, 2009
Turizm İşletmelerinin Pazarlamasında Ürün (Product)
Turizm İşletmelerinin Pazarlamasında 7P ve 7C, Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Yrd. Doç. Dr. Şehnaz Demirkol, Yrd. Doç. Dr. Burhanettin Zengin, Editör, Değişim Yayınevi, İstanbul, ss.1-100, 2009
Turizm İşletmelerinin Pazarlamasında Süreç Process
Turizm İşletmeleri Pazarlamasında 7p ve 7c, , Editör, Sakarya Kitabevi, ss.183-215, 2009
İnanç Turizmi
Turistik Ürün Çeşitlendirmesi, Necdet HACIOĞLU ve Cevdet AVCIKURT, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.209-239, 2008
Sentez Önbüro Otomasyon Sistemleri
Konaklama İşletmelerinde Önbüro Yönetimi ve Önbüro Otomasyon Sistemleri, Zengin B., Editör, Değişim Yayınlarıı, İstanbul, ss.379-469, 2006
Turizm Politikalarına Alternatif Yaklaşımlar
Sakarya Yayıncılık, Sakarya, 2004
Turizm İşletmeleri
Değisim Yayınları, İstanbul, 2004
İşveren Ve İşgören Perspektifinden, Turizm İşletme Belgeli Yiyecek İçecek İşletmelerinin Sorunları Üzerine Bir Çalışma
Cumhuriyetimizin 80. Yılına ve Ali Fuat Cebesoy’un Anısına Armağan, Can V., Şahin K., Editör, Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü Yayınları, Sakarya, ss.219-241, 2004
İşveren Ve İşgören Perspektifinden, Turizm İşletme Belgeli Yiyecek İçecek İşletmelerinin Sorunları Üzerine Bir Çalışma
Cumhuriyetimizin 80 Yılına ve Ali Fuat Cebesoy un Anısına Armağan, Can V. ve Şahin K., Editör, Sakarya Üniversitesi Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı, Sakarya, ss.219-241, 2004
The Policies and Strategies of Turkish Tourism in The Process of Entering the EU
Turkey at the Crossroads, Jürgen Bellers, Ismail Dalay, Wolfgang Gieler, Kemal İnat, Editör, Lıt Veriag Münster-Hamburg-Berlin-London, Berlin, ss.44-60, 2003
Süreç Tasarımı- Bussiness Process Reengineering- Değişim Mühendisliği
Stratejik Boyutuyla Modern Yönetim Teknikleri, Bilinmiyor M., Editör, Beta Basım Yayın Dağıtım, İstanbul, ss.300-0, 2002
Özel Emeklilik Fonları ve Olası Ekonomik Etkileri
Milenyum Armağanı (Özel Sayı), Dalay İ,, Editör, Sakarya Üniversitesi Kütüphane Ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı, Sakarya, ss.369-383, 2001
Özel Emeklilik Fonları ve Olası Ekonomik Etkileri
Milenyum Armağanı Özel Sayı, Dalay İ., Editör, Sakarya Üniversitesi Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı, ss.369-383, 2001
Ansiklopedide Bölümler
Gastronomi Sözlüğü A'dan Z'ye
Detay Yayıncılık, ss., 2020