Yayınlar & Eserler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

Kaya Tuzunun Gastronomi ve İnanç Açısından Önemi: Hacıbektaş Kaya Tuzu

1.Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Konferansı, Sakarya, Türkiye, 1 - 03 Kasım 2018, ss.298-309

Moleküler Gastronomide Yeni Mutfak Akımı: NbN (Note-By-Note) Mutfak

19.ULUSAL TURİZM KONGRESİ, Afyon, Türkiye, 17 - 21 Ekim 2018, ss.1142-1153

Turizmde Sosyal Sorumluluk Projelerinin Analizi

17. Geleneksel Turizm Sempozyumu, Düzce, Türkiye, 01 Nisan 2018, ss.21-30

Rekreatif Etkinliklerin Destinasyon Tercih Sıralaması Etkisinin Analizi

4. Rekreasyon Araştırmaları Kongresi, İzmir, Türkiye, 9 - 12 Kasım 2017, ss.151-167

Istanbul daki 5 Yıldızlı Otellerdeki Isgören Performansına Yöneticilerin Liderlik Tarzlarının Etkisi.

3rd INTERNATIONAL CONGRESS OF TOURISM AND MANAGEMENT RESEARCHES, Antalya, Türkiye, 20 Mayıs 2017 - 22 Mayıs 2018

Turizm Alanındaki Sivil Toplum Kuruluşlarının Türk Turizm Endüstrisinin Gelişimine Katkısı Nedir?

I. ULUSLARARASI SOSYAL BİLİMLER SEMPOZYUMU, Saraybosna, Bosna-Hersek, 20 - 21 Mayıs 2017 Sürdürülebilir Kalkınma

RESTORAN ATMOSFERININ MÜSTERI MEMNUNIYETI ÜZERINE ETKISININ INCELENMESI ÇANAKKALE ÖRNEGI

3rd INTERNATIONAL CONGRESS OF TOURISM AND MANAGEMENT RESEARCHES, Antalya, Türkiye, 20 Mayıs 2017 - 22 Mayıs 2018, ss.55-69

Importance of Well-Known Chefs and Gourmets in Food and Restaurant Marketing

4th International Congress of Tourism & Management Researches – 2017, Girne, Kıbrıs (Kktc), 12 - 14 Mayıs 2017

Engelli Turizmi Kapsamında Yiyecek-İçecek Hizmetlerinin İncelenmesi

16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015, ss.979-991

A FIELD RESEARCH ON THE EFFECT OF EMPOWERMENT ON CREATING ORGANIZATIONAL COMMITMENT IN FIVE STAR HOTELS: A CASE STUDY OF A FIVE STAR HOTEL IN ISTANBUL

5th Advances in hospitality and tourism marketing and management (AHTMM) conference, Bepu, Japonya, 18 - 21 Haziran 2015, ss.1-8

AVM Yöneticilerinin Alışveriş Turizmine İlişkin Görüşlerinin Değerlendirilmesi

14. Geleneksel Turizm Paneli, Sakarya, Türkiye, 16 - 15 Nisan 2015, ss.191-208

Türkiye'de Turizm Sendikalarının Sorunlarının Analizi

15. Ulusal Turizm Kongresi-Engelsiz Turizm, Ankara, Türkiye, 13 - 16 Kasım 2014, ss.1386-1398

Analysis of Online Customer Complaints on Travel Trade

International Interdisciplinary Business-Economics Advancement Conference, İstanbul, Türkiye, 16 - 19 Temmuz 2014, ss.182

Turizm Destinasyon Yönetiminde Paydaş Teorisi ve Yerel Yönetimlerin Faaliyetleri

13. Geleneksel Turizm Paneli, İstanbul, Türkiye, 11 Nisan 2014, ss.126-143

Türk Mutfağı Örgütsel Yapısının Günümüzde Yeri ve Önemi

III. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 3 - 06 Nisan 2014, ss.1214-1227

Seyahat Acentalarında Reklamasyonun Tüketici Hakları Açısından Değerlendirilmesi

12.Geleneksel Turizm Kongresi, Düzce, Türkiye, 1 - 04 Haziran 2013, ss.280-295

Tarihi Eserlerin Korunmasında İl Özel İdarelerinin Rolü ve Önemi:İstanbul İl Özel İdaresi Örneği

VI.Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 15 Nisan 2012, ss.453-463

Moleküler Gastronominin Geleneksel Türk Mutfağında Uygulanabilirliği

X. Geleneksel Turizm Paneli, Sakarya, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.56-71

To be a Woman Employee in Hotel Enterprises.

Turk-Kazak International Tourism Conference, Türkiye, 1 - 04 Şubat 2007, ss.1260-1274

Uluslar arası Kalite Standartları ve Turizm İşletmeleri

V.GelenekselTurizm Paneli, Sakarya, Türkiye, 11 Nisan 2006, ss.100-122

Yat ve Marina İşletmeciliğinde Öğrenen Organizasyonlar

V.Geleneksel Turizm Paneli, Sakarya, Türkiye, 11 Nisan 2006, ss.72-86

Görsel Medya Araçlarının Turizm Bölgesi Tanıtımında Kullanılması: Sakarya Tanıtım CD'si Örneği

III. Uluslarası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, Celalabat, Kırgızistan, 5 - 09 Haziran 2005, ss.1171-1181

Paket Turların Sürdürülebilirliğinde Turist Rehberlerine Etik Bir Bakış

lV. Geleneksel Turizm Paneli, Sakarya, Türkiye, 22 Nisan 2005, ss.59-85

Turizm Arz Kaynaklarının Tanıtımında Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı “Sakarya Tanıtım CD’si Örneği

I. Balıkesir Ulusal Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 15 - 16 Nisan 2004, ss.132-156

Krizlerin Sürdürülebilir Kalkınma Üzerine Etkileri ve Kriz Yönetimi

II. Scientific Practical Conference, Azerbaycan, 1 - 04 Şubat 2004, ss.324-339

Ulaşım Sektörlerinden Demiryollarının Sürdürülebilir Kalkınma Üzerine Etkileri

II. International Scientific-Practical Conference, Azerbaycan, 1 - 04 Şubat 2003, ss.126-139 Sürdürülebilir Kalkınma

Turizm Alanındaki Lisansüstü Programların Analizi ve Sektörel Uyumlaştırmaya Yönelik Görüşler

Turizm Eğitimi Konferans-Workshop, Ankara, Türkiye, 11 - 13 Aralık 2002, ss.87-98

Turistik Ürün Oluşturmada Yöresel El Sanatlarının Üretim Merkezi Olarak Değerlendirilmesi.

3. Ulusal Türkiye Turizmi Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 7 - 08 Kasım 2002, ss.209-228

Turizm Eğitimi Veren Kurumlar ve Sorunları

Sakarya'da Turizm Paneli, Sakarya, Türkiye, 16 - 18 Nisan 1998, ss.14-23

Kitap & Kitap Bölümleri

Ekmek

Gastronomi Sözlüğü A dan Z ye, Mehmet Sarıışık,Gülçin Özbay,Veli Ceylan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-20, 2020

Turizm İşletmeciliği Pazarlamasında Sunum

Değişen Pazar Dinamikleri Işığında Turizm Pazarlaması: 9P-9C-9E, Sehnaz Demirkol, Editör, Değisim Yayınları, İstanbul, ss.1-20, 2020

Turizm Pazarlamasında Yaratıcılık (Creativity)

Değişen Pazar Dinamikleri Işığında Turizm Pazarlaması: 9P-9C-9E, Dr. Öğretim Üyesi Şehnaz DEMİRKOL, Editör, Değisim Yayınları, İstanbul, ss.449-478, 2020

Uluslararası Seyahatlerde Sürdürülebilirlik ve Seyahat Motivasyonları

Uluslararası Seyahat İşletmeciliği, B. Zengin, M. Sarıışık, C. Avcıkurt, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.255-278, 2017

Uluslararasu Seyahatlerde Sürdürülebilirlik ve Seyahat Motivasyonları

Uluslararası Seyahat İşletmeciliği, Zengin B., Sarıışık M., Avcıkurt C., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.255-278, 2017

Dünden Bugünü Dünya Mutfakları

Tüm Yönleriyle Gastronomi Bilimi, Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.69-95, 2017

Turizmde Markalaşma

Değisim Yayınları, İstanbul, 2016

Kruvaziyer Turizmi

Deniz Turizmi, İSTANBULLU DİNÇER, F., ÇAKMAK, T.F., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.157-207, 2016

Marka ve Turizm

Turizmde Markalaşma, Şehnaz Demirkol, Editör, Değisim Yayınları, İstanbul, ss.13-63, 2016

Destinasyon Markalaşması

Turizmde Markalaşma, Şehnaz Demirkol, Editör, Değisim Yayınları, İstanbul, ss.71-117, 2016

Ödül Sistemleri

Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Uygulamaları, Şahin Perçin N., Güzel B. ve Aydın Tükeltürk Ş., Editör, Beta Basım Yayım Dağıtım, İstanbul, ss.381-392, 2016

Cam Tavan Sendromu

Örgütsel Davranışta Güncel Konular, Küçükaltan D., Aydın Tekeltürk Ş., Gürkan Ç. G., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.199-217, 2015

xııı. Geleneksel Turizm Paneli

Emirler Matbaacılık Ve Reklamcılık, İstanbul, 2014

Sentez Ön Büro Otomasyon Sistemi

Konaklama İşletmelerinde Önbüro Yönetimi ve Önbüro Otomasyon Sistemleri, Zengin B., Editör, Değisim Yayınları, İstanbul, ss.379-469, 2010

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Toplam Kalite Yönetimi

Turizm İşletmelerinde Toplam Kalite Yönetimi, Demirkol Ş, Halis M., Editör, Değişim Yayınevi, İstanbul, ss.157-264, 2010

Seyahat İşletmelerinde Toplam Kalite Yönetimi

Turizm İşletmelerinde Toplam Kalite Yönetimi, Prof. Dr. Muhsin Halis, Yrd. Doç. Dr. Şehnaz Demirkol, Editör, Değişim Kitabevi, İstanbul, ss.1-100, 2010

Yiyecek İçecek İşletmeleri

Turizm İşletmeleri, Demirkol Ş., Zengin B., Editör, Değisim Yayınları, İstanbul, ss.133-185, 2009

Turizm İşletmelerinin Pazarlamasında Süreç (Process)

Turizm İşletmelerinin Pazarlamasında 7P ve 7C, Avcıkurt C., Demirkol Ş., Zengin B., Editör, Değişim Yayınevi, İstanbul, ss.183-215, 2009

Turizm İşletmelerinin Pazarlamasında Ürün (Product)

Turizm İşletmelerinin Pazarlamasında 7P ve 7C, Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Yrd. Doç. Dr. Şehnaz Demirkol, Yrd. Doç. Dr. Burhanettin Zengin, Editör, Değişim Yayınevi, İstanbul, ss.1-100, 2009

Sentez Önbüro Otomasyon Sistemleri

Konaklama İşletmelerinde Önbüro Yönetimi ve Önbüro Otomasyon Sistemleri, Zengin B., Editör, Değişim Yayınlarıı, İstanbul, ss.379-469, 2006

İşveren Ve İşgören Perspektifinden, Turizm İşletme Belgeli Yiyecek İçecek İşletmelerinin Sorunları Üzerine Bir Çalışma

Cumhuriyetimizin 80. Yılına ve Ali Fuat Cebesoy’un Anısına Armağan, Can V., Şahin K., Editör, Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü Yayınları, Sakarya, ss.219-241, 2004

The Policies and Strategies of Turkish Tourism in The Process of Entering the EU

Turkey at the Crossroads, Jürgen Bellers, Ismail Dalay, Wolfgang Gieler, Kemal İnat, Editör, Lıt Veriag Münster-Hamburg-Berlin-London, Berlin, ss.44-60, 2003

Süreç Tasarımı- Bussiness Process Reengineering- Değişim Mühendisliği

Stratejik Boyutuyla Modern Yönetim Teknikleri, Bilinmiyor M., Editör, Beta Basım Yayın Dağıtım, İstanbul, ss.300-0, 2002

Özel Emeklilik Fonları ve Olası Ekonomik Etkileri

Milenyum Armağanı (Özel Sayı), Dalay İ,, Editör, Sakarya Üniversitesi Kütüphane Ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı, Sakarya, ss.369-383, 2001

Diğer Yayınlar

Metrikler

Yayın

110

Proje

3

Tez Danışmanlığı

33
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları