Eğitim Bilgileri
1991 - 1995
1991 - 1995Doktora
Ege Üniversitesi, Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı, Türkiye
1988 - 1991
1988 - 1991Yüksek Lisans
Ege Üniversitesi, Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Abd., Türkiye
1983 - 1987
1983 - 1987Lisans
Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi/İşleme Tek. Abd., Türkiye
Yaptığı Tezler
1995
1995Doktora
Gökkuşağı Alabalığının (Oncorhynchus mykiss, W) Tütsülenmesi ve Bazı Kalite Kriterlerinin Tesbiti Üzerine Bir Araştırma.
Ege Üniversitesi, E.Ü Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Abd.
1991
1991Yüksek Lisans
Dondurularak depolanan mürekkep balığındaki (Sepia officinalis L. 1758) Kalite Değişimlerinin İncelenmesi
Ege Üniversitesi, E.Ü Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2022
2022İstanbul Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi
İş Sağlığı ve Güvenliği
İstanbul Üniversitesi
2021
2021Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Yeterlik Belgesi
Mesleki Kurs
T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü
2021
2021Amatör Denizci Belgesi
Mesleki Kurs
T.C. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü
2016
2016Wiley Certificate of Participation Author Workshop
Diğer
Wiley
2016
2016Çalışanlarda Vücut Sağlığının Korunması
Sağlık ve Tıp
İstanbul Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
2016
2016Web Tasarım
Bilişim
İstanbul Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
2015
2015Eğitim Becerileri Kursu
Eğitim Yönetimi ve Planlama
İstanbul Üniversitesi Eğitim Koordinatörlüğü
2013
2013Texture ve Toz Akış Analiz Ölçüm Teknikleri
Diğer
Brookfield Engineering Laboratories Inc.
2012
20122012 Yılı Uluslararası Bilime Katkı Başarı Sertifikası
Diğer
İstanbul Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi
2012
2012Su Ürünleri Hasat Sonrası Kalite,İzlenebilirlik,Gıda Güvenliği
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, FAO ve EUROFISH
2011
2011EU Hygiene Standards and food safet managment in fish trade
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Environmental Club ZveJone
2010
2010ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi İç Tetikçi Eğitimi
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Up2U & SÜMDER
2008
2008F4ST Tarladan Çatala Gıda Güvenliği Uzman Eğitim Programı
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Kalite Sistem Laboratuvarlar Grubu & Leonardo da Vinci
2004
2004Gıda Katkı Maddelerinin Analizi
Eğitim Yönetimi ve Planlama
T.C. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Ankara İl Kontrol Müdürlüğü
2004
2004DNA İzolasyonu ve Real-Time PCR ile GMO Tarama Testi
Eğitim Yönetimi ve Planlama
T.C. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Ankara İl Kontrol Müdürlüğü
2004
2004İngilizce Yeterlilik Sertifikası
Yabancı Dil
T.C. Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi
2004
2004ETS in Turkey: TOEFL Testing and Recent Developments in Language Assessment
Eğitim Yönetimi ve Planlama
IIE European Office
2000
20002000 Yılı Uluslararası Bilime Katkı Başarı Sertifikası
Diğer
T.C. İstanbul Üniversitesi
1996
1996Dos,Windows,Word
Bilişim
Ege Üniversitesi Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi
Araştırma Alanları
Tarımsal Bilimler
Su Ürünleri
Su Ürünleri İşleme Teknolojileri
Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu
Gıda Katkı Maddeleri
Gıda Biyoteknolojisi
Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorProf. Dr.
İstanbul Üniversitesi, Su Bilimleri Fakültesi, Balıkçılık ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Bölümü
2012 - 2020
2012 - 2020Doç. Dr.
İstanbul Üniversitesi, Su Bilimleri Fakültesi, Balıkçılık ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Bölümü
1998 - 2012
1998 - 2012Yrd. Doç. Dr.
İstanbul Üniversitesi, Su Bilimleri Fakültesi, Balıkçılık ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Bölümü
2009 - 2009
2009 - 2009Yrd. Doç. Dr.
University of Alaska Fairbanks, Uaf School Of Fisheries And Ocean Sciences, Fishery Industrial Technology Center
1996 - 1998
1996 - 1998Yrd. Doç. Dr.
Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü
1992 - 1996
1992 - 1996Uzman
Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü
Yönetimsel Görevler
2025 - 2025
2025 - 2025Sürdürülebilirlik Komisyonu
İstanbul Üniversitesi, Su Bilimleri Fakültesi, Balıkçılık Ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Bölümü
Akademi Dışı Deneyim
2009 - 2009
2009 - 2009Araştırıcı
Alaska Üniversitesi Fairbanks, Balıkçılık Endüstrisi Teknoloji Merkezi, Araştırıcı
1996 - 1998
1996 - 1998Yrd.Doç.Dr
Ege Üniversitesi, Yrd.Doç.Dr
1992 - 1996
1992 - 1996Uzman
Ege Üniversitesi, Uzman
1988 - 1988
1988 - 1988Su Ürünleri Müh.
Balyat Su Ürünleri ve Tesisleri A.Ş Pınarbaşı/İzmir, Su Ürünleri Müh.
Verdiği Dersler
Doktora
Su Ürünleri İşleme Teknolojisinde Nanoteknoloji Uygulamaları
Su Ürünlerinin Duyusal Değerlendirilmesi
Su Ürünlerinin Duyusal Değerlendirilmesi
Yüksek Lisans
Su Ürünleri İşleme Endüstrisinde Projelendirme
Su Ürünlerinde Kullanılan Katkı Maddeleri ve Güvenilirliği
Su Ürünlerinde Kullanılan Katkı Maddeleri ve Güvenilirliği
Su Ürünleri İşleme Endüstrisinde Projelendirme
Su Ürünlerinde Katkı Maddeleri ve Güvenilirliği
Su Ürünlerinde Kullanılan Katkı Maddeleri ve Güvenilirliği
Su Ürünleri İşleme Endüstrisinde Projelendirme
Yönetilen Tezler
2022
2022Doktora
Pişir-soğut (cook-chill) yöntemiyle hazırlanan kerevitlerin (Astacus leptodactylus) besin değeri ve raf ömrünün belirlenmesi
Şengör G. F. (Danışman)
S.ÖZTURAN(Öğrenci)
2017
2017Doktora
Elektrodöndürme Yöntemiyle Üretilen Biyopolimer Tabanlı Nanoliflerle Balık Filetolarının Kaplanması ve Depolama Stabilitesinin Artırılması
ŞENGÖR G. F.
Z.CEYLAN(Öğrenci)
2003
2003Yüksek Lisans
İstanbul Piyasasında Satışa Sunulan Bazı Füme Balık Ürünlerindeki Polisiklik Aromatik Hidrokarbon (PAH) Düzeylerinin Araştırılması
ŞENGÖR G. F.
İ.Serden(Öğrenci)
1999
1999Yüksek Lisans
Sterilizasyon ve Dondurma İşlemleri Uygulanmış Sardalya'nın (Sardina pilchardus,W.,1792)Kimyasal Bileşimi ve Kolesterol İçeriğinin Kalitatif ve Kantitatif Analiz Yöntemi ile Tesbiti
ŞENGÖR G. F.
R.Haji(Öğrenci)
1999
1999Yüksek Lisans
Karamidye'nin (Mytilus galloprovincialis,L.1758)Tütsülenerek Konserve Edilmesi ve Bazı Kontaminasyon Kaynaklarının Tesbiti
ŞENGÖR G. F.
U.Çelik(Öğrenci)
Makaleler
2025
20251. Innovative versus traditional cooking methods: Impacts on the nutritional profile of large rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) cultured in the Black Sea, Türkiye
Kocatepe D., Ünal Şengör G. F., Turan H., Çorapcı B., Altan C. O., Köstekli B.
Journal of Food Composition and Analysis
, cilt.148, 2025 (SCI-Expanded)
2025
20252. Scientific Ethics in Natural Sciences and Social Sciences
Şengör G. F., Erdem A. R.
, cilt.11, sa.2, ss.205-215, 2025 (Hakemli Dergi)
2025
20253. Compositions of gilthead sea bream (Sparus aurata Linnaeus, 1758) from different culture systems
Şengör-Ünal G. F., Yıldız M., Metin Ö., Ofori-Mensah S., Ceylan Z.
AQUACULTURE INTERNATIONAL
, cilt.33, sa.1, ss.1-19, 2025 (Scopus)
2025
20254. Effects of Innovative Cooking Techniques on the Physico-Chemical, Color, Structural and Sensory Properties of the Rainbow Trout (O. mykiss)
Kocatepe D., Turan H., Unal-Sengor G. F., Corapcı B., Altan C. O., Kostekli B.
Journal of Culinary Science and Technology
, cilt.23, sa.3, ss.649-663, 2025 (ESCI)
2025
20255. Quality and Safety of Ready to Eat Food: Sous-vide Freshwater Crayfish (Astacus leptodactylus) with Dried Vegetable Mix and Garlic Oil
Unal-Sengor G. F., Aksu F., Zeybek Z., Sandıkçı Altunatmaz S., Ozturan S.
Journal of Culinary Science and Technology
, cilt.23, sa.6, ss.1383-1400, 2025 (ESCI, Scopus)
2022
20226. Effects of cooking methods on the quality and safety of crayfish (Astacus leptodactylus Eschscholtz, 1823) during chilled storage
Ozturan S., Sengor G. F.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.46, sa.10, 2022 (SCI-Expanded)
2022
20227. Replacement of Fish Oil by ALA-Rich Vegetable Oils in Diets of Gilthead Sea Bream: Effect on Final Eating Quality
Ofori-Mensah S., Yildiz M., Arslan M., Unal Sengor G. F., Kahraman T., Gelibolu S., et al.
EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.124, sa.5, 2022 (SCI-Expanded)
2022
20228. Comparision of cooking processes on nutritional value of fresh and cookedblast chilled crayfish (Astacus leptodactylus Eschscholtz, 1823)
Özturan S., Şengör G. F.
Sustainable Aquatic Research
, cilt.1, sa.1, ss.1-19, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
20219. The visual characteristics and quality of cultured gilthead seabream (Sparus aurata) in earthen ponds and net cages in Turkey
ŞENGÖR G. F., Ceylan Z., Gurun S., KALKAN S., Hulyar O.
SU URUNLERI DERGISI
, cilt.38, sa.3, ss.365-373, 2021 (ESCI)
2020
202010. Gutting process in horse mackerel: Relationship between quality, food safety, public health
ŞENGÖR G. F., Ceylan Z., YARDIMCI R. E., Ozturan S.
SU URUNLERI DERGISI
, cilt.37, sa.1, ss.84-91, 2020 (ESCI)
2020
202011. Characterized nano-size curcumin and rosemary oil for the limitation microbial spoilage of rainbow trout fillets
Ceylan Z., Meral R., Köse Ş., Şengör G. F., Akınay Y., Durmuş M., et al.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, 2020 (SCI-Expanded)
2019
201912. Determination of Some Quality Changes of Sous Vide-Sea Bass Fillets (Dicentrarchus labrax,Linnaeus, 1758) Treated with Dried Basil, Fresh Garlic, and Dill Weed.
Ceylan Z., Ünal Şengör G. F.
ACTA AQUATICA TURCICA , cilt.15, sa.2, ss.126-134, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201913. Color assessment by different techniques of gilthead seabream (Sparus aurata) during cold storage
Unal Sengor G. F., Balaban M. O., Topaloglu B., Ayvaz Z., Ceylan Z., Dogruyol H.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.39, ss.696-703, 2019 (SCI-Expanded)
2018
201814. Determination of quality parameters of gilthead sea bream (Sparus aurata) fillets coated with electrospun nanofibers
Ceylan Z., Sengor G. F., Basahel A., Yilmaz M. T.
JOURNAL OF FOOD SAFETY
, cilt.38, sa.6, 2018 (SCI-Expanded)
2018
201815. Nanoencapsulation of liquid smoke/thymol combination in chitosan nanofibers to delay microbiological spoilage of sea bass (Dicentrarchus labrax) fillets
Ceylan Z., Sengor G. F., YILMAZ M. T.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.229, ss.43-49, 2018 (SCI-Expanded)
2018
201816. Seafood culture and its importance in Turkish cuisine.
Ünal Şengör G. F., Ceylan Z.
ACTA AQUATICA TURCICA , cilt.14, sa.4, ss.386-398, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201817. Determination of the quality changes of whole cuttlefish (Sepia officinalis, L., 1758) stored at 2 degrees C
Sengor G. F., Ceylan Z., Dogruyol H.
SU URUNLERI DERGISI
, cilt.35, sa.2, ss.115-119, 2018 (ESCI)
2018
201818. Determination of shelf life of gilthead seabream (Sparus aurata) with time temperature indicators
Unal Sengor G. F., Balaban M. O., Ceylan Z., Dogruyol H.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.42, 2018 (SCI-Expanded)
2017
201719. A novel approach to extend microbiological stability of sea bass (Dicentrarchus labrax) fillets coated with electrospun chitosan nanofibers
Ceylan Z., Sengor G. F., SAĞDIÇ O., YILMAZ M. T.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.79, ss.367-375, 2017 (SCI-Expanded)
2017
201720. A Novel Approach to Limit Chemical Deterioration of Gilthead Sea Bream(Sparus aurata)Fillets: Coating with Electrospun Nanofibers as Characterized by Molecular, Thermal, and Microstructural Properties
Ceylan Z., Sengor G. F., YILMAZ M. T.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.82, sa.5, ss.1163-1170, 2017 (SCI-Expanded)
2017
201721. SOUS VİDE TEKNOLOJİSİ İLE MUAMELE EDİLEN BALIKLARIN KALİTE PARAMETRELERİNİN İNCELENMESİ
Ceylan Z., Ünal Şengör G. F.
Turkish Journal of Aquatic Sciences , cilt.32, sa.1, ss.8-20, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201722. Mürekkep Balığı'nın (Sepia Officinalis, L.1758) Yenilebilir Vücut Kısımlarının Besin Bileşimi ve Randımanın Belirlenmesi
ŞENGÖR G. F., CEYLAN Z., DOĞRUYOL H., GÖNÜLAL O.
Gıda ve Yem Bilimi -Teknolojisi , cilt.17, ss.29-33, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
201623. Su Ürünleri İşleme Endüstrisinde Katkı Maddelerinin Kullanımı ve Güvenliği
ŞENGÖR G. F. Ü., Varlık C.
Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi , cilt.13, sa.16, ss.33-44, 2016 (Hakemli Dergi)
2015
201524. Dumanlanmış Su Ürünleri ve Polisiklik Aromatik Hidrokarbonlar (PAH's)
CEYLAN Z., ŞENGÖR G. F.
Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi , sa.12, ss.27-33, 2015 (Hakemli Dergi)
2014
201425. Characterization of GnRH, ILGFRI and AR Genes in Sturgeon's Genomics
Albayrak G., Sengor G. F., Yoruk E.
ISRAELI JOURNAL OF AQUACULTURE-BAMIDGEH
, cilt.66, 2014 (SCI-Expanded)
2013
201326. Effect of Cooking Methods on Proximate Composition, Fatty Acid Composition, and Cholesterol Content of Atlantic Salmon (Salmo salar)
Ünal Şengor G. F., Üçok Alakavuk D., Tosun S. Y.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY
, cilt.22, sa.2, ss.160-167, 2013 (SCI-Expanded)
2011
201127. Quantification of Gaping, Bruising, and Blood Spots in Salmon Fillets Using Image Analysis
Balaban M. O., Sengor G. F., Gil Soriano M., Guillen Ruiz E.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.76, sa.3, 2011 (SCI-Expanded)
2010
201028. Türkiye’de Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss) Yetiştiriciliği’nin Ülke Ekonomisine Katkısı ve İşleme Endüstrisi’ne Genel Bakış
ŞENGÖR G. F. Ü., Alpbaz A. G.
Su Ürünleri Mühendisleri Derneği Dergisi , ss.12-22, 2010 (Hakemli Dergi)
2010
201029. The Detection of Potential Carcinogenic PAH Using HPLC Procedure in Two Different Smoked Fish, Case Study: Istanbul/Turkey
Basak S., Sengor G. F., Karakoç F. T.
TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES
, cilt.10, sa.3, ss.351-355, 2010 (SCI-Expanded)
2010
201030. Using Image Analysis to Predict the Weight of Alaskan Salmon of Different Species
Balaban M. O., Sengor G. F., Gil Soriano M., Guillen Ruiz E.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.75, sa.3, 2010 (SCI-Expanded)
2010
201031. Su Ürünleri İşleme Endüstrisi Atıklarının ve Alglerinin Fonksiyonel Gıda Üretiminde ve Akuakültürde Kullanımı
ŞENGÖR G. F. Ü.
Tarımın Sesi , sa.25, ss.3-6, 2010 (Hakemli Dergi)
2010
201032. The Chemical and Sensory Quality of Smoked Sturgeon (Huso huso): A Case Study
Ünal Şengor G. F., Üçok Alakavuk D., Tosun S. Y., Ulusoy S.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY
, cilt.19, sa.3, ss.310-317, 2010 (SCI-Expanded)
2009
200933. Su Ürünlerinin İşlenmesinde Teknolojik İşlemler ve Paketleme
ŞENGÖR G. F. Ü.
Infovet Dergisi , sa.66, ss.112-115, 2009 (Hakemli Dergi)
2008
200834. Determination of the amino acid and chemical composition of canned smoked mussels (Mytilus galloprovincialis, L.)
Sengoer G. F., Guen H., Kalafatoğlu H.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
, cilt.32, sa.1, ss.1-5, 2008 (SCI-Expanded)
2007
200735. The effect of ascorbic acid, citric acid and salt on the quality of spiny dogfish (Squalus acanthias) fillet
Sengoer G. F., Mol S., Uecok D.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY
, cilt.16, sa.1, ss.103-113, 2007 (SCI-Expanded)
2006
200636. Su Ürünlerinin Dumanlanması ve Polisiklik Aromatik Hidrokarbonlar ile İlgili Yasal Düzenlemeler
ŞENGÖR G. F., Başak S.
Dünya Gıda Dergisi , sa.9, ss.63-67, 2006 (Hakemli Dergi)
2005
200537. Effect of Various Technological Processes on the Fatty Acid Composition of Mussel (Mytilus galloprovincialis, L.)
ÖTLEŞ S., Sengor G. F.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.1, sa.3, 2005 (SCI-Expanded)
2004
200438. Su Ürünlerinin Vitamin İçerikleri ve Beslenmedeki Önemi
ŞENGÖR G. F., Başak S.
Dünya Gıda Dergisi , sa.3, ss.64-71, 2004 (Hakemli Dergi)
2004
200439. The determination of microbial flora, water activity and chemical analyses in smoked, canned mussels (Mytilus galloprovincialis, L.)
Sengor G. F., Kalafatoglu H., Gun H.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
, cilt.28, sa.5, ss.793-797, 2004 (SCI-Expanded)
2004
200440. Taze-İşlenmiş Su Ürünlerinin Karakteristik Uçucu Lezzet Bileşenleri
ŞENGÖR G. F., Ergeç S. A.
Anadolu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi , cilt.5, sa.1, ss.33-47, 2004 (Hakemli Dergi)
2003
200341. The determination of vitamin content and sensorial quality in liquid and traditionally smoked black mussels (Mytilus galloprovincialis L.) canned in different sauce content
Sengor G. F., Gun H., Kalafatoglu H.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
, cilt.27, sa.3, ss.515-520, 2003 (SCI-Expanded)
2002
200242. Su Ürünlerinin Beslenmemizdeki Yeri ve Önemi
ŞENGÖR G. F., ERKAN ÖZDEN N.
Standard Ekonomik ve Teknik Teknik Dergi , cilt.41, sa.484, ss.70-74, 2002 (Hakemli Dergi)
2002
200243. Caviar production from flathead grey mullet (Mugil cephalus, Lin. 1758) and the determination of its chemical composition and roe yield
Sengor G. F., Cihaner A., Erkan N., Ozden O., Varlık C.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
, cilt.26, sa.1, ss.183-187, 2002 (SCI-Expanded)
2000
200044. Füme Balık Teknolojisi ve Tüketimi Etkileyen Faktörler
ŞENGÖR G. F.
Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Dergisi , cilt.17, ss.249-256, 2000 (Hakemli Dergi)
2000
200045. Determination of freshness and chemical compositon of scad (Trachurus trachurus, L. 1758) stored in refrigerator
Sengor G. F., Celik U., Akkus S.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
, cilt.24, sa.3, ss.187-193, 2000 (SCI-Expanded)
1999
199946. Tütsülemenin Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss,W.)’nın Amino Asit ve Kimyasal Kompozisyonu Üzerine Etkisi
ŞENGÖR G. F.
Standard Ekonomik ve Teknik Turk Psikoloji Dergisi , sa.456, ss.31-38, 1999 (Hakemli Dergi)
1997
199747. Ege Bölgesi Su Ürünleri Sanayi İşletmelerinin Aktiviteleri ve Tüketici Tercihleri
Saygı H., ŞENGÖR G. F.
Ege Üniversitesi Su Ürünleri Dergisi , cilt.14, ss.251-268, 1997 (Hakemli Dergi)
1995
199548. Tütsüleme Teknolojisindeki Gelişmeler
ÜNAL G. F., Çelik U.
Ege Üniv. Su Ürünleri Dergisi , cilt.12, ss.395-407, 1995 (Hakemli Dergi)
1994
199449. Dondurulmuş Su Ürünlerinde Ambalajlama Teknolojisi
ŞENGÖR G. F.
Ege Üniv. Su Ürünleri Dergisi , cilt.11, sa.41, ss.71-82, 1994 (Hakemli Dergi)
1991
199150. . Türkiye’de Defne Yaprağı (Lüfer Yavrusu) Avı ve Sonuçları Üzerinde Bir İnceleme
Alpbaz A., Temelli B., Özden O., Çaklı Ş., ÜNAL G. F.
Ege Üniversitesi Su Ürünleri Dergisi , cilt.8, ss.202-207, 1991 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimlerde Bilim Etiği
Şengör-Ünal G. F., Erdem A. R.
AKETDER 3. Uluslararası Etik Araştırmaları Kongresi, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Kasım 2024, ss.28, (Özet Bildiri)
0
02. Türk Mutfağı'nda Su Ürünlerinin Yeri Ve Önemi
ŞENGÖR G. F., CEYLAN Z.
II. Balıklandırma ve Rezervuar Yönetimi Sempozyumu, Isparta, Türkiye, ss.99, (Özet Bildiri)
2019
20193. İstavrit Balığında (Trachurus trachurus) Ayıklama İşleminin Kalite ve Halk Sağlığı Açısından Önemi
ŞENGÖR G. F., Ceylan Z., YARDIMCI R. E., Özturan S.
20. Ulusal Su ürünleri Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 24 - 26 Eylül 2019, ss.107, (Tam Metin Bildiri)
2018
20184. Effect of coating with thymol-loaded chitosan-based electrospun nanofibers on fatty acid composition of gilthead sea bream fillets (Sparus aurata)
Ceylan Z., Sengor G. F., Meral R., Yilmaz M. T.
European Biotechnology Congress, Athens, Yunanistan, 26 - 28 Nisan 2018, cilt.280, (Özet Bildiri)
2017
20175. Importance of nanoparticles and nanofibers on fish quality
CEYLAN Z., ŞENGÖR G. F. Ü., YILMAZ M. T.
2nd Innovations in Food Packaging, Shelf Life and Food Safety Conference 2017, Münih, Almanya, 3 - 06 Ekim 2017, ss.40, (Tam Metin Bildiri)
2017
20176. Determination of Proximate Composition and Sensory Parameters of Sous Vide-Meagre (Argyrosomus regius)
ŞENGÖR G. F., CEYLAN Z., Şeneroğlu G. N.
2nd Innovations in Food Packaging, Shelf Life and Food Safety Conference 2017, Münih, Almanya, 3 - 06 Ekim 2017, ss.42, (Tam Metin Bildiri)
2017
20177. Nano Yapılar ve Balık Kalitesi Üzerindeki Potansiyel Kullanımı
ŞENGÖR G. F. Ü., CEYLAN Z.
19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 12 - 15 Eylül 2017, ss.163, (Tam Metin Bildiri)
2017
20178. The effect of thymol-loaded chitosan nanofibers on proximate composition of gilthead sea bream fillets
CEYLAN Z., ŞENGÖR G. F., YILMAZ M. T.
NANOTECHNOLOGY AND NANOMATERIALS" NANO-2017, Chernivtsi, Ukrayna, 23 - 26 Ağustos 2017, ss.51, (Tam Metin Bildiri)
2016
20169. A novel Approach to Delay Microbiological Spoilage of Sea bass Fillets Coated with Biopolymer-Based Bioactive Materials Loaded Nanofibers
CEYLAN Z., Yılmaz M. T., ŞENGÖR G. F.
2nd Food Structure Design, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, ss.127, (Tam Metin Bildiri)
2016
201610. Microbiological stability of sea bass fillets coated with chitosan based liquid smoke loaded elektrospun nanofibers
CEYLAN Z., Yılmaz M. T., ŞENGÖR G. F.
Journal of Biotechnology, Riga, Letonya, 5 - 07 Ekim 2016, ss.16, (Tam Metin Bildiri)
2016
201611. Mürekkep Balığı'nın (Sepia officinalis,L.)Besin Bileşimi ve Randımanının Belirlenmesi
ŞENGÖR G. F., CEYLAN Z., DOĞRUYOL TANRIVERDİ H., GÖNÜLAL O.
17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 3 - 06 Eylül 2016, ss.360, (Tam Metin Bildiri)
2016
201612. Microbiological stability of sea bass (Dicentrarchus labrax) fillets coated with chitosan based liquid smoke loaded electrospun nanofibers
Ceylan Z., YILMAZ M. T., Sengor G. F.
European Biotechnology Conference, Letonya, 5 - 07 Mayıs 2016, cilt.231, (Özet Bildiri)
2015
201513. Farklı Baharatlarla İşleme Alınan ve Sous Vide Tekniği ile Pişirilen Somon Balığı'nın (Salmo salar) Raf Ömrünün Belirlenmesi
ŞENGÖR G. F. Ü., CEYLAN Z., ALKAN T.
18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2015, ss.385, (Tam Metin Bildiri)
2015
201514. Su Ürünlerinde Moleküler Gastronomi Uygulamaları
ŞENGÖR G. F. Ü., CEYLAN Z., KORUCU F.
18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2015, ss.372, (Tam Metin Bildiri)
2015
201515. Türk Mutfağı'nda Su Ürünlerinin Yeri ve Önemi
ŞENGÖR G. F. Ü., CEYLAN Z.
II. Balıklandırma ve Rezervuar Yönetimi Sempozyumu, Isparta, Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2015, ss.99-100, (Tam Metin Bildiri)
2015
201516. The Effects of Sous Vide Technology Combined with Different Herbals on Sensorial and Physical Quality of Fish Species Caught in the Northern Aegean Sea and Marmara Sea
CEYLAN Z., ŞENGÖR G. F., GÖNÜLAL O.
ICFAEST 2015 : 17th International Conference on Fisheries, Aquaculture Economics and Seafood Trade, Prag, Çek Cumhuriyeti, 23 - 24 Mart 2015, ss.1198, (Tam Metin Bildiri)
2014
201417. Usage of Organic and Natural Food Additives in Seafood
CEYLAN Z., ŞENGÖR G. F.
FABA 2014 International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, Trabzon, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, ss.511, (Tam Metin Bildiri)
2014
201418. Usage Of Organic and Natural Food Additives In Seafood
CEYLAN Z., ŞENGÖR G. F.
International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences, Trabzon, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, ss.511, (Tam Metin Bildiri)
2014
201419. "The Comparison of Consumer Preferences and Nutritive Value of Sea Bream (Sparus aurata ) from Two Different Culture Conditions,"
ŞENGÖR G. F., CEYLAN Z.
IAFP European Symposium on Food Safety, Budapeşte, Macaristan, 7 - 09 Mayıs 2014, ss.250, (Tam Metin Bildiri)
2014
201420. COLOUR AND TEXTURAL PROPERITIES OF CUTTLEFISH (SEPIA OFFICINALIS) AT AMBIENT TEMPERATURE AND COLD STORAGE CONDITION
ŞENGÖR G. F., CEYLAN Z.
ICEAFS 2014 : International Conference on Environment, Agriculture and Food Sciences, Lizbon, Portekiz, 17 - 18 Nisan 2014, ss.701, (Özet Bildiri)
2013
201321. Mürekkep Balığının (Sepia Officinalis,L.) Besin Bileşimi Ve Randımanının Belirlenmesi
Şengör G. F., Ceylan Z., Doğruyol H., Gönülal O.
17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 3 - 06 Eylül 2013, ss.220, (Özet Bildiri)
2013
201322. Mürekkep Balığı'nın (Sepia officinalis,L.)Besin Bileşimi ve Randımanının Belirlenmesi
ŞENGÖR G. F., CEYLAN Z., DOĞRUYOL TANRIVERDİ H., GÖNÜLAL O.
17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2013, ss.360, (Tam Metin Bildiri)
2013
201323. Mürekkep Balığı'nın (Sepia officinalis,L.) Duyusal, Kimyasal ve Mikrobiyal Kalitesinin Belirlenmesi
Şengör G. F., Ceylan Z., Doğruyol H.
FABA 2013 Balıkçılık ve Sucul Bilimler Sempozyumu, Erzurum, Türkiye, 30 Mayıs - 01 Haziran 2013, ss.370-371, (Özet Bildiri)
2013
201324. Investigation of The Effects of Sterilization at Different F0 Values on Chemical Composition and Cholesterol Level of Canned Sardina.
Maleki R. H., ŞENGÖR G. F.
The First International Fisheries Symposium in Northern Cyprus, Kıbrıs (Kktc), 1 - 04 Mart 2013, ss.22, (Tam Metin Bildiri)
2013
201325. Determination of Proximate Compositions and Sensory Assessments of Sturgeon (Acipenseridae) Species and Caviar
Maleki R. H., ŞENGÖR G. F.
The First International Fisheries Symposium in Northern Cyprus, Kıbrıs (Kktc), 1 - 04 Mart 2013, ss.115, (Tam Metin Bildiri)
2012
201226. Akvakültür Balıklarında Duyusal ve Mikrobiyal Kalite Değerlendirmesi
Şengör G. F., Doğruyol H., Ceylan Z.
3. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2012, ss.96, (Özet Bildiri)
2011
201127. Seafood Processing Technology in Turkey and Consumer Habits
ŞENGÖR G. F.
People to people Exchange between Japan and Turkey tied with Ocean Effective Utilization of Ocean Resources and Future Maritime Industries, Japonya, 1 - 04 Kasım 2011, ss.5, (Özet Bildiri)
2011
201128. The Role and Importance of Food Touch Antimicrobial Paper and Time Temperature Indicators (TTI) on the Cold Storage of Seafood
Şengör G. F., Doğruyol H., Ceylan Z.
4th International Congress on Food and Nutrition and 3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety, İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.224, (Özet Bildiri)
2011
201129. Çipura Balığı’nın (Sparus aurata) Bazı Görsel Kalite Özelliklerinin İmaj Analiz Yöntemi ile Belirlenmesi.
ŞENGÖR G. F., Balaban M. O., TOPALOĞLU B.
16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2011, ss.216-217, (Tam Metin Bildiri)
2011
201130. Image analysis to estimate the weight of fish
Balaban M. O., ŞENGÖR G. F., Gümüş B., Çırban D.
Food Process Engineering in a Changing World, Yunanistan, 1 - 04 Mayıs 2011, ss.1453, (Özet Bildiri)
2009
200931. Mersin Balığının Tütsülenmesi, Besin Bileşimi, Duyusal ve Kimyasal Kalite Parametreleri: Vaka Analizi
Şengör G. F., Üçok Alakavuk D., Tosun Ş. Y., Ulusoy Ş.
15. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Rize, Türkiye, 1 - 04 Temmuz 2009, ss.500, (Tam Metin Bildiri)
2008
200832. Türkiye’de Gökkuşağı Alabalığı (O.mykiss) Yetiştiriciliği’nin Ülke Ekonomisine Katkısı ve İşleme Endüstrisi’ne Genel Bakış
ŞENGÖR G. F., Alpbaz A. G.
I. Ulusal Alabalık Sempozyumu, Isparta, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2008, ss.107, (Tam Metin Bildiri)
2008
200833. Gökkuşağı Alabalığı (O.mykiss) Yetiştiriciliği’nde BHA’nın (Bütillendirilmiş Hidroksianisol) Etkisi ve BHA’nın Tüketim İçin Uygunluğu
ÇAĞILTAY F., ŞENGÖR G. F., Varlık C.
I. Ulusal Alabalık Sempozyumu, Isparta, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2008, ss.104, (Tam Metin Bildiri)
2008
200834. Gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss, W.) yetiştiriciliğinde BHA (Bütillendirilmiş Hidroksianisol)’ nın etkisi ve BHA’ nın tüketim için uygunluğu
ÇAĞILTAY F., ŞENGÖR G. F., VARLIK C.
1. Ulusal Alabalık Sempozyumu, Isparta, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2008, ss.24-25, (Tam Metin Bildiri)
2007
200735. Su Ürünleri İşleme Endüstrisi’nde Katkı Maddelerinin Kullanımı ve Güvenilirliği
ŞENGÖR G. F., Varlık C.
XIV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2007, ss.453, (Tam Metin Bildiri)
2007
200736. Farklı pişirme yöntemlerinin somon balığı filetolarının besin bileşimi ve kolestrol içeriğine etkisi
ŞENGÖR G. F., ÜÇOK ALAKAVUK D., TOSUN Ş. Y.
XIV. Ulusal su ürünleri sempozyumu, Muğla, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2007, ss.182, (Tam Metin Bildiri)
2007
200737. Farklı Pişirme Yöntemlerinin Somon Balığı (Salmo salar,L.,1758) Filetolarının Besin Bileşimi ve Kolesterol İçeriğine Etkisi
Şengör G. F., Üçok Alakavuk D., Tosun Ş. Y.
XIV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 4 - 07 Eylül 2007, ss.182, (Özet Bildiri)
2007
200738. Türkiye’deki Üç Farklı Füme Balıkta Potansiyel Karsinojenik Polisiklik Aromatik Hidrokarbonların (PAH) HPLC Yöntemi ile Belirlenmesi.
ŞENGÖR G. F., Başak S., Karakoç F. T.
Ulusal Su Günleri 2007, Antalya, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2007, ss.754, (Tam Metin Bildiri)
2002
200239. Fatty Acid Compositions of Flathead Grey Mullet (Mugil cephalus,L. 1758) Fillet, Raw and Beeswaxed Caviar Oils
ŞENGÖR G. F., ERKAN ÖZDEN N., ÖZDEN Ö., Aksoy H. A., Tüter M.
World Conference and Exhibition on Oilseed and Edible, Industrial,and Specialty Oils: Sources, Processing, By-Products, Utilization and Feed Formulations, Applications and Functionality, Türkiye, 1 - 04 Ağustos 2002, ss.26, (Tam Metin Bildiri)
2001
200140. Deniz Algleri’nin Gıda Endüstrisi’nde Kullanımı
ŞENGÖR G. F.
1. Alg Teknolojisi Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Ocak 2001, cilt.18/1, ss.139-148, (Tam Metin Bildiri)
2000
200041. The Canning of Black Mussels (Mytilus galloprovincialis,L.) After Smoking, The Determination of The Chemical, Amino Acid and Fatty Acid Composition
ŞENGÖR G. F., Gün H., Kalafatoğlu H.
Authenticity of Species in Meat and Seafood Products, International Congress, İspanya, 1 - 04 Eylül 2000, ss.81, (Tam Metin Bildiri)
2000
200042. Gas Chromatography-Mass Spectrometry Analysis of Volatile Aroma Compounds from Smoked Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss,W.).
ŞENGÖR G. F.
ISFP 4th International Conference On Agro and Food Physics, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2000, ss.110, (Tam Metin Bildiri)
1999
199943. Çeşitli Su Ürünlerinin Kolesterol İçerikleri ve Kimyasal Kompozisyonu Üzerine Bir Araştırma
ŞENGÖR G. F., Akkuş S., Maleki R. H.
X. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Adana, Türkiye, 1 - 04 Eylül 1999, ss.137-150, (Tam Metin Bildiri)
1997
199744. Buzdoloabı koşullarında depolanan İstavrit balığı'nın (Trachurus trachurus,L.1758) Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Değerlendirmesi
ŞENGÖR G. F., Çelik U.
IX Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Isparta, Türkiye, 1 - 04 Eylül 1997, ss.94
1997
199745. İşlenmiş Karamidye (Mytilus galloprovincialis,Lam.,1819)’de Kimyasal Kompozisyonun ve Randımanın Belirlenmesi
ŞENGÖR G. F., Akkuş S., Çelik U.
IX.Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Isparta, Türkiye, 1 - 04 Eylül 1997, ss.705-711, (Tam Metin Bildiri)
1991
199146. Dondurulmuş Mürekkep Balığı (Sepia officinalis, L., 1758 )’ndaki Kalite Değişimlerinin İncelenmesi.
ŞENGÖR G. F., Tatar O.
Eğitimin 10.Yılında Su Ürünleri Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Kasım 1991, ss.739-751, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. Biochemical and microbial food safety hazards in seafood: A Mediterranean perspective (Part 2)
Özoğul F., Ratkod N., Köse S., Alak G., Kızılyıldırım S., Bilgin Ş., et al.
ADVANCES IN FOOD AND NUTRITION RESEARCH, Fidel Toldra, Editör, Academic Press , Massachusetts, ss.209-271, 2025
2023
20232. Akademisyenlik ve Toplumdaki Rolü
Şengör G. F.
Akademik Etik ve Bilim, Fahri Apaydın, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.161-183, 2023
2021
20213. Gıda Güvenliği ve Su Ürünleri
Şengör G. F.
Denizden Gastronomiye, Doç. Dr. Zafer Ceylan Dr. Öğr. Üyesi Esra Doğu Baykut, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.117-140, 2021
2021
20214. Sous vide Pişirilmiş Su Ürünleri ve Gastronomi
Şengör G. F.
Denizden Gastronomiye, Doç.Dr. Zafer Ceylan,Dr. Öğr. Üyesi Esra Doğu Baykut, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.167-189, 2021
Diğer Yayınlar
2015
20151. Hangi balık tüketim için tercih edilmeli? Kültür balığı mı yoksa doğa balığı m?
ŞENGÖR G. F.
Diğer, 2015
2015
20152. Balık Tüketim Mevsiminin Sağlıklı ve Dengeli Beslenme İçin Önemi
ŞENGÖR G. F.
Diğer, 2015
2012
20123. Soğutulmuş Balığı’nın Kalitesi ve Raf Ömrü Süresinin Uzatılmasında Sıcaklık-Zaman Göstergeli Etiket ve Antibakteriyel Kağıt Kullanımının Önemi
ŞENGÖR G. F., DOĞRUYOL H., CEYLAN Z.
Diğer, ss.0-7, 2012
2001
20014. Su Ürünleri Kaynaklı Gıdaların Beslenmemizdeki Yeri ve Önemi
ŞENGÖR G. F., ERKAN ÖZDEN N.
Sunum, ss.1-16, 2001
2001
20015. Su Ürünleri Satıcılarının El Kitabı "Su Ürünleri Kaynaklı Gıdaların Beslenmemizdeki Yeri ve Önemi"
Şengör G. F., Erkan Özden N.
Diğer, ss.1-16, 2001
Desteklenen Projeler
2020 - 2022
2020 - 2022
Pişir-Soğut (Cook-Chill)Yöntemiyle Hazırlanan Kerevitlerin (Astacus leptodactylus)Besin Değeri ve Raf Ömrünün Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
(Proje Özeti)
(Proje Sonuç Raporu)
ŞENGÖR G. F. (Yürütücü), ÖZTURAN S.
2019 - 2020
2019 - 2020
Illuminating Hidden Harvests: Case study on small-scale fisheries in Turkey (FAO destekli proje))
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı – UNDP Destekli Proje
Göktürk D. (Yürütücü), Deniz T., Yılmaz N., Ulaş A., Ateş C., Eryalçın K. M., et al.
2019 - 2019
2019 - 2019Biberiye ve Kurkumin Yüklü Nanoemülsiyonların Alabalık Filetolarının Raf Ömrü Üzerine Etkisi
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
ŞENGÖR G. F.
2017 - 2017
2017 - 2017NANO YAPILAR VE BALIK KALİTESİ ÜZERİNDEKİ POTANSİYEL KULLANIMI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ŞENGÖR G. F. (Yürütücü), CEYLAN Z.
2017 - 2017
2017 - 2017IMPORTANCE OF NANOPARTICLES AND NANOFIBERS ON FISH QUALITY
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ŞENGÖR G. F. (Yürütücü), CEYLAN Z., YILMAZ M. T.
2015 - 2016
2015 - 2016Çiğ ve Tütsülenmiş Balıklardaki PAH Düzeylerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
BALCIOĞLU İLHAN E. B. (Yürütücü), CEYLAN Z., AKSU A., ÇAĞLAR N., ŞENGÖR G. F.
2014 - 2016
2014 - 2016İKİ FARKLI HABİTATDA YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPILAN ÇİPURA BALIĞI?NIN (Sparus aurata) YAĞ ASİT VE AMİNO ASİT KOMPOZİSYONU ÜZERİNE MEVSİMSEL ETKİNİN ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ŞENGÖR G. F. (Yürütücü), CEYLAN Z.
2015 - 2015
2015 - 2015Su Ürünlerinde Moleküler Gastronomi Uygulamaları
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ŞENGÖR G. F. (Yürütücü)
2014 - 2014
2014 - 2014THE COMPARISON OF CONSUMER PREFERENCES AND NUTRITIVE VALUE OF SEA BREAM (Sparus aurata ) FROM TWO DIFFERENT CULTURE CONDITIONS
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ŞENGÖR G. F. (Yürütücü)
2013 - 2014
2013 - 2014Mürekkep Balığı'nın (Sepia officinalis,L.) Besin Bileşimi ve Randımanın Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ŞENGÖR G. F. (Yürütücü), DOĞRUYOL BAYAR H.
2012 - 2014
2012 - 2014Buzda Depolanan Çipura Balığının Raf Ömrünün Belirlenmesinde Kağıt Kaplamaların ve Akıllı Etiketlerin Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ŞENGÖR G. F. (Yürütücü), TOPALOĞLU B., DOĞRUYOL BAYAR H.
2012 - 2013
2012 - 2013Toprak Havuzlarda ve Kafeslerde Yetiştirilen Çipura Balığının Mikrobiyal Kalitesinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ŞENGÖR G. F. (Yürütücü)
2011 - 2012
2011 - 2012Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı'nda AB Standartlarının Uygulanması
AB Destekli Diğer Projeler
Şengör G. F.
2011 - 2011
2011 - 2011ÇİPURA BALIĞININ (Sparus aurata) BAZI GÖRSEL KALİTE ÖZELLİKLERİNİN İMAJ ANALİZ YÖNTEMİ İLE BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ŞENGÖR G. F. (Yürütücü)
2008 - 2011
2008 - 2011FARKLI PİŞİRME YÖNTEMLERİNİN ATLANTİK SOMON BALIĞI (Salmo salar) FİLETOLARININ BESİN KOMPOZİSYONU,YAĞ ASİT KOMPOZİSYONU VE KOLESTEROL DÜZEYİNE ETKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ŞENGÖR G. F. (Yürütücü)
1997 - 1999
1997 - 1999Karamidye’nin (Mytilus galloprovincials) Tütsülenerek Konserve Edilmesi
TÜBİTAK Projesi
ŞENGÖR G. F. (Yürütücü)
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorCatering Guide
Yayın Kurul Üyesi
2012 - 2016
2012 - 2016İ.Ü Su Ürünleri Fakültesi Dergisi
Yayın Kurul Üyesi
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorAkademide Etik Derneği
Üye
2011 - 2023
2011 - 2023Su Ürünleri Mühendisleri Derneği
Üye
2010 - 2017
2010 - 2017Ziraat Mühendisleri Odası
Üye
2003 - 2003
2003 - 2003American Association For The Advancement of Science
Üye
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Eylül 2023
Eylül 2023SU URUNLERI DERGISI
ESCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2023
Şubat 2023LWT-Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2022
Kasım 2022Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
ESCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2022
Haziran 2022Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
ESCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2022
Mayıs 2022Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ocak 2022
Ocak 2022JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2020
Kasım 2020Fascicle VI-FOOD TECHNOLOGY
ESCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2020
Eylül 2020ACTA AQUATICA TURCICA
Hakemli Bilimsel Dergi
Eylül 2020
Eylül 2020ACTA AQUATICA TURCICA
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2020
Ocak 2020ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ
Hakemli Bilimsel Dergi
Ekim 2018
Ekim 2018LWT-Food science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2018
Temmuz 2018Food Bioscience
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2018
Temmuz 2018Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2018
Haziran 2018Journal of The Science of Food and Agriculture
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2018
Mayıs 2018Journal of the Science of Food and Agriculture
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2018
Mart 2018Egyptian Journal of Aquatic Research
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Şubat 2018
Şubat 2018Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2018
Ocak 2018journal of Food Measurement and Characterization
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2017
Aralık 2017International Food Research Journal
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ekim 2017
Ekim 2017Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Eylül 2017
Eylül 2017Food Bioscience
SCI Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2017
Ağustos 2017International Journal of Food Properties
SCI Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2017
Ağustos 2017Journal of Food Measurement and Characterization
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2017
Haziran 2017Journal of Food Measurement and Characterization
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2017
Haziran 2017Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2017
Nisan 2017Journal of Aquatic Food Product Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2017
Nisan 2017LWT-Food Science & Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2017
Mart 2017Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2017
Mart 2017Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Temmuz 2015
Temmuz 2015İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Haziran 2015
Haziran 2015Turk. J. Fish Aquat. Sci.
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2015
Haziran 2015African Journal of Microbiology Research (AJMR)
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2014
Şubat 2014İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2014
Ocak 2014İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Haziran 2013
Haziran 201317.Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
Diğer Dergiler
Ocak 2013
Ocak 2013British Journal of Applied Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2012
Kasım 2012İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ekim 2012
Ekim 2012Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2011
Mart 2011Food Additives and Contaminants
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2010
Şubat 2010Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Eylül 2008
Eylül 2008Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
Hakemli Bilimsel Dergi
Şubat 2008
Şubat 2008Journal of Aquatic Food Product and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2007
Nisan 2007International Journal of Food Sciences and Nutrition
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2003
Ocak 2003Turkish Journal of Veterinary & Animal Science
Hakemli Bilimsel Dergi
Mayıs 1999
Mayıs 1999Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences
Hakemli Bilimsel Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Kasım 2025
Kasım 2025Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
Atatürk Üniversitesi, Türkiye
Haziran 2024
Haziran 2024TÜBİTAK Projesi
1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, İstanbul Üniversitesi, Türkiye
Ocak 2024
Ocak 2024Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Yalova Üniversitesi, Türkiye
Ağustos 2023
Ağustos 2023Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Çukurova Üniversitesi, Türkiye
Kasım 2021
Kasım 2021Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Diğer, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Türkiye
Kasım 2020
Kasım 2020Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Sinop Üniversitesi, Türkiye
Şubat 2018
Şubat 2018Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Akdeniz Üniversitesi, Türkiye
Aralık 2013
Aralık 2013TÜBİTAK Projesi
Haziran 2010
Haziran 2010Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye
Etik Değerlendirmeler İçin Hakemlikler
Mart 2022
Mart 2022Bilimsel Yayın/Eser
Akademide Etik Derneği (AKETDER), Akademide Etik Derneği (AKETDER), Türkiye
Bilimsel Danışmanlıklar
2022 - 2022
2022 - 2022Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık
TÜBİTAK
İstanbul Üniversitesi, Su Bilimleri Fakültesi, Balıkçılık ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Bölümü, Türkiye
2017 - 2017
2017 - 2017Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık
Sinop Üniversitesi
İstanbul Üniversitesi, Su Bilimleri Fakültesi, Balıkçılık ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Bölümü, Türkiye
2017 - 2017
2017 - 2017Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık
Tübitak
İstanbul Üniversitesi, Su Bilimleri Fakültesi, Balıkçılık ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Bölümü, Türkiye
2014 - 2014
2014 - 2014Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık
Tübitak
İstanbul Üniversitesi, Su Bilimleri Fakültesi, Balıkçılık ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Bölümü, Türkiye
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Eylül 2013
Eylül 201317. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Altuğ G., Yıldız M., Karataş Steınum S., Karakulak F. S., Akçaalan Albay R., Akaylı T., et al.
İstanbul, Türkiye
Ödüller
Mart 2018
Mart 2018The Egyptian Journal of Aquatic Research Certificate of Reviewing awarded March 2018
Elsevier Publishing
Mayıs 2017
Mayıs 2017LWT-Food Science and Technology Certificate of Reviewing awarded May,2017
Elsevier Publishing
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
26 Ocak 2023 - 27 Ocak 2023
26 Ocak 2023 - 27 Ocak 2023AKETDER 2.ULUSLARARASI ETİK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
Oturum Başkanı
İstanbul-Türkiye
01 Eylül 2019 - 01 Eylül 2019
01 Eylül 2019 - 01 Eylül 201920. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
Katılımcı
Mersin-Türkiye
01 Nisan 2019 - 01 Nisan 2019
01 Nisan 2019 - 01 Nisan 2019Akdeniz Havzası Bütünleştirilmiş Gözlem Sistemleri Ağı Oluşturulması Projesi,ODYSSEA: Gökova Paydaşlar Çalıştayı
Katılımcı
Muğla-Türkiye
01 Ağustos 2018 - 01 Ağustos 2018
01 Ağustos 2018 - 01 Ağustos 2018European Biotechnology Congress
Katılımcı
Athens-Yunanistan
01 Ekim 2017 - 01 Ekim 2017
01 Ekim 2017 - 01 Ekim 20172nd Innovations in Food Packaging, Shelf Life and Food Safety Conference
Katılımcı
München-Almanya
01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017
01 Eylül 2017 - 01 Eylül 201719.ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
Katılımcı
Sinop-Türkiye
01 Ağustos 2017 - 01 Ağustos 2017
01 Ağustos 2017 - 01 Ağustos 2017European Biotechnology Congress
Katılımcı
Dubrovnik-Hırvatistan
01 Ağustos 2017 - 01 Ağustos 2017
01 Ağustos 2017 - 01 Ağustos 2017Nanotechnology and Nanomaterials (NANO-2017)
Katılımcı
Chernivtsi-Ukrayna
01 Ekim 2016 - 01 Ekim 2016
01 Ekim 2016 - 01 Ekim 20162nd Congress on Food Structure & Design
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Mayıs 2016 - 01 Mayıs 2016
01 Mayıs 2016 - 01 Mayıs 2016European Biotechnology Congress
Katılımcı
Riga-Letonya
01 Eylül 2015 - 01 Eylül 2015
01 Eylül 2015 - 01 Eylül 201518. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
Katılımcı
İzmir-Türkiye
01 Mayıs 2015 - 01 Mayıs 2015
01 Mayıs 2015 - 01 Mayıs 2015II. Balıklandırma ve Rezervuar Yönetimi
Katılımcı
Isparta-Türkiye
01 Mart 2015 - 01 Mart 2015
01 Mart 2015 - 01 Mart 2015ICFAEST 2015: 17th International Conference on Fisheries, Aquaculture Economics and Seafood Trade
Katılımcı
Praha-Çek Cumhuriyeti
01 Eylül 2014 - 01 Eylül 2014
01 Eylül 2014 - 01 Eylül 2014FABA 2014 International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences
Katılımcı
Trabzon-Türkiye
01 Mayıs 2014 - 01 Mayıs 2014
01 Mayıs 2014 - 01 Mayıs 2014IAFP European Symposium 0n Food Safety
Katılımcı
Budapeşte-Macaristan
01 Mayıs 2014 - 01 Mayıs 2014
01 Mayıs 2014 - 01 Mayıs 2014International Association for Food Protection (IAFP), European Symposium on Food Safety
Katılımcı
Budapest-Macaristan
01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014
01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014World academy of Science, Engineering and Technology
Katılımcı
Lisbon-Portekiz
01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014
01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014
World Academy of Science, Engineering and Technology,International Conference on Environment, Agriculture and Food Sciences (ICEAFS)
Katılımcı
Lisbon-Portekiz
01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014
01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014World Academy of Science, Engineering and Technology
Katılımcı
Lisbon-Portekiz
01 Eylül 2013 - 01 Eylül 2013
01 Eylül 2013 - 01 Eylül 201317. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
01 Haziran 2013 - 01 Haziran 2013
01 Haziran 2013 - 01 Haziran 2013FABA Fisheries and Aquatic Sciences
Katılımcı
Erzurum-Türkiye
01 Mart 2013 - 01 Mart 2013
01 Mart 2013 - 01 Mart 2013The First International Fisheries Symposium in Northern Cyprus
Katılımcı
Lefke-Kıbrıs (Kktc)
01 Mayıs 2012 - 01 Mayıs 2012
01 Mayıs 2012 - 01 Mayıs 2012
3. Gıda Güvenliği Kongresi
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
01 Kasım 2011 - 01 Kasım 2011
01 Kasım 2011 - 01 Kasım 2011
People to people Exchange between Japan and Turkey tied with Ocean
Katılımcı
Tokyo-Japonya
01 Ekim 2011 - 01 Ekim 2011
01 Ekim 2011 - 01 Ekim 201116. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Ekim 2011 - 01 Ekim 2011
01 Ekim 2011 - 01 Ekim 20114th International Conference on Food and Nutrition
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
01 Ekim 2011 - 01 Ekim 2011
01 Ekim 2011 - 01 Ekim 20113rd. SAFE Consortium International Congress on Food Safety
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
01 Temmuz 2011 - 01 Temmuz 2011
01 Temmuz 2011 - 01 Temmuz 2011AB Pazarlama Standartlarının Uygulanması Yönünde Yerel Adımlar
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
01 Mayıs 2011 - 01 Mayıs 2011
01 Mayıs 2011 - 01 Mayıs 201111th International Congress on Engineering and Food
Katılımcı
Athens-Yunanistan
01 Mayıs 2011 - 01 Mayıs 2011
01 Mayıs 2011 - 01 Mayıs 20116. Ataşehir Çocuk Bilim Şenliği
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
01 Temmuz 2009 - 01 Temmuz 2009
01 Temmuz 2009 - 01 Temmuz 2009XV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
Katılımcı
Rize-Türkiye
01 Ekim 2008 - 01 Ekim 2008
01 Ekim 2008 - 01 Ekim 2008I. Ulusal Alabalık Sempozyumu
Katılımcı
Isparta-Türkiye
01 Eylül 2007 - 01 Eylül 2007
01 Eylül 2007 - 01 Eylül 2007XIV Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
Katılımcı
Muğla-Türkiye
01 Mayıs 2007 - 01 Mayıs 2007
01 Mayıs 2007 - 01 Mayıs 2007Ulusal Su Günleri
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Kasım 2004 - 01 Kasım 2004
01 Kasım 2004 - 01 Kasım 2004Deniz Bakteriyolojisi 2004
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
01 Ağustos 2002 - 01 Ağustos 2002
01 Ağustos 2002 - 01 Ağustos 2002World Conference and Exhibition on Oilseed and Edible,Industrial, and Specialty Oils
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
01 Ekim 2001 - 01 Ekim 2001
01 Ekim 2001 - 01 Ekim 2001I.Alg Teknolojisi Sempozyumu
Katılımcı
İzmir-Türkiye
01 Eylül 2000 - 01 Eylül 2000
01 Eylül 2000 - 01 Eylül 2000Authenticity of Species in Meat and Seafood Products
Katılımcı
Vigo-İspanya
01 Mayıs 2000 - 01 Mayıs 2000
01 Mayıs 2000 - 01 Mayıs 20004th International Conference on Agro and Food Physics
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
01 Nisan 2000 - 01 Nisan 2000
01 Nisan 2000 - 01 Nisan 2000EFAS 2000
Katılımcı
Bodrum-Türkiye
01 Nisan 2000 - 01 Nisan 2000
01 Nisan 2000 - 01 Nisan 2000EFAS 2000
Katılımcı
Muğla-Türkiye
01 Eylül 1999 - 01 Eylül 1999
01 Eylül 1999 - 01 Eylül 1999X. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
Katılımcı
Adana-Türkiye
01 Eylül 1997 - 01 Eylül 1997
01 Eylül 1997 - 01 Eylül 1997IX. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu
Katılımcı
Isparta-Türkiye
01 Mayıs 1992 - 01 Mayıs 1992
01 Mayıs 1992 - 01 Mayıs 19927 Mühendislik Haftası
Katılımcı
Isparta-Türkiye
01 Kasım 1991 - 01 Kasım 1991
01 Kasım 1991 - 01 Kasım 1991Eğitimin 10.Yılında Su Ürünleri Sempozyumu
Katılımcı
İzmir-Türkiye
Burslar
2009 - 2009
2009 - 2009Short Term Research Scholar (Araştırma Bursu) : J-1
Yabancı Ülkelerin Resmi Kurumları
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 364
h-indeksi (WOS): 13
Jüri Üyelikleri
Ocak-2023
Ocak 2023Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik
Sinop Üniversitesi, Dr Öğretim Üyesi Atama - Sinop Üniversitesi
Aralık-2022
Aralık 2022Doçentlik Sınavı
Doçentlik Sınav jürisi, Üniversitelerarası Kurul, Ekim 2022 - Adıyaman Üniversitesi
Kasım-2022
Kasım 2022Akademik Kadroya Atama-Doçentlik
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Doçentlik Atama Jürisi - Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
Ağustos-2022
Ağustos 2022Akademik Kadroya Atama-Doçentlik
T.C. Munzur Üniversitesi, Doçentlik Atama Jürisi - Munzur Üniversitesi
Haziran-2022
Haziran 2022Tez Savunma (Doktora)
Doktora Tez Danışmanı - İstanbul Üniversitesi
Ocak-2022
Ocak 2022Doçentlik Sınavı
Doçentlik Sınav Jürisi, Üniversitelerarası Kurul, Eylül 2021 - Akdeniz Üniversitesi
Ekim-2021
Ekim 2021Akademik Kadroya Atama-Profesörlük
T.C. Sinop Üniversitesi Rektörlüğü, Profesörlük Atama Jürisi - İstanbul Üniversitesi
Ağustos-2021
Ağustos 2021Doçentlik Sınavı
Doçentlik Sınav Jürisi, Üniversitelerarası Kurul, Mayıs 2021. - Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
Haziran-2021
Haziran 2021Doçentlik Sınavı
Doçentlik Sınav Jürisi, Üniversitelerarası Kurul, Ocak 2021 - Munzur Üniversitesi
Haziran-2021
Haziran 2021Doçentlik Sınavı
Doçentlik Sınav Jürisi, Üniversitelerarası Kurul, Ocak 2021 - İskenderun Teknik Üniversitesi
Aralık-2020
Aralık 2020Tez Savunma (Doktora)
Sinop Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Doktora Tez Savunması Asil Jüri - Sinop Üniversitesi
Aralık-2018
Aralık 2018Doktora Yeterlik Sınavı
- T.C. İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Temmuz-2017
Temmuz 2017Tez Savunma (Doktora)
- İstanbul Üniversitesi
Temmuz-2016
Temmuz 2016Doktora Yeterlik Sınavı
- T.C. Sinop Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Mayıs-2015
Mayıs 2015Doktora Yeterlik Sınavı
- T.C. İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi
Aralık-2014
Aralık 2014Doktora Yeterlik Sınavı
- T.C.İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi
Haziran-2010
Haziran 2010Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- T.C. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Temmuz-2008
Temmuz 2008Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- T.C. İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Haziran-2002
Haziran 2002